Wederom overwinning voor Boekel Sport 1: 1-0 tegen Heeswijk 1

29 april 2024 15:45

Zondag 28 april stond de wedstrijd Boekel Sport 1 - Heeswijk 1 op het programma. Met nog 3 wedstrijden te gaan was het noodzaak om ook deze wedstrijd in winst om te zetten om zodoende mogelijk op pole position te komen voor het kampioenschap in de 2e Klasse E.

Op een winderig Sportpark De Donk traden Boekel Sport 1 en Heeswijk 1 tegen elkaar aan. Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Geertsen trapte Heeswijk af voor aanvang van de 1e helft. Al snel werd duidelijk dat Boekel Sport wederom de bal mocht hebben en de tegenstander trok zich terug om de geel zwarten op te vangen. In de eerste 15 minuten veel balbezit voor Boekel Sport maar tot echte kansen kwam het niet. In de 16e minuut werd een kopbal na een corner van de lijn gehaald door de defensie van Heeswijk.

In minuut 30 een vrije trap vanaf de zijkant van het veld, de bal wordt perfect ingebracht door Pim Wammes en bij de 2e paal is het Niek Schuijers die de bevrijdende 1-0 tegen de touwen kopt, Boekel Sport op voorsprong!

DSC00592.JPG
Niek Schuijers met de 1-0

Na 36 minuten wederom een kans, na weer een corner krijgt Tim Schuijers de bal voor zijn voeten en denkt niet na, met een hard schot leek de bal op weg naar het doel maar via de rug van Yanick wordt deze helaas door de verkeerde speler uit het doel gehouden. Heeswijk komt er niet echt aan te pas en kan zich ook geen kans creeëren.

Na rust 1 wissel bij Boekel Sport. Twan Merks vervangt Luuk vd Elzen. In minuut 50 een prima bal van Twan Merks vanaf het linkermiddenveld ineens naar rechtsvoor Guus Goossens, hij schiet op doel maar keeper Schouten weet deze inzet te pareren. In dezelfde minuut wederom een dot van een kans, Tim Schuijers verschijnt 1 op 1 met diezelfde Schouten maar zijn inzet gaat via de paal helaas niet het doel in. Boekel Sport blijft domineren maar de beslissende 2-0 wil niet vallen. Kansen genoeg voor oa Tim, Yanick en Guus.

DSC_4184.JPG
Spelmoment uit Boekel Sport - Heeswijk met op de achtergrond de goed gevulde tribune

In de 88e minuut een schitterende aanval. Invaller Teun Althuizen legt de bal panklaar voor Twan Merks, maar in plaats van de bal eerst te controleren neemt hij de bal ineens met de binnenkant van de voet en schiet helaas te gehaast voorlangs.  In de 89e minuut nog een dot van een kans, Yanick gaat diep maar keeper Schouten onderschept half en zodoende komt de bal buiten de 16 voor de voeten van Althuizen, ook ietwat te gehaast schiet hij helaas naast voor een leeg doel. Na 4 minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Geertsen voor het einde van de wedstrijd en kunnen er wederom 3 punten bijgeschreven worden.

Na afloop bleek dat Handel wederom gelijk heeft gespeelt, daarmee zijn ze kansloos voor de titel maar behouden ze zicht op plek 2 welke recht geeft op een voordeliger schema in de nacompetitie. Boekel Sport staat op pole positie voor het kampioenschap. Er zijn nog 2 punten benodigd voor de titel wat een super prestatie zou zijn. DAW was vrij en hierdoor loopt Boekel Sport ook uit op hen.

Zondag 12 mei staat de wedstrijd Handel - DAW op het programma en zou Boekel Sport zonder te spelen kampioen kunnen worden. Bij puntverlies van DAW bij Handel is Boekel Sport kampioen. Het zou mooi zijn om met zoveel mogelijk supporters naar Handel af te reizen om een evt kampioenschap aldaar wellicht te kunnen vieren, aanvang 12 mei 14:00 uur op Sportpark D'n Eikenwal te Handel.