Scheidsrechter

C. (Carlo) van Horik

Accommodatie

Onbekend

Zondag 4 oktober stond voor Boekel Sport 7 de lastige uitwedstrijd tegen het "jeugdige" Gemert 11 op het programma.Vorig seizoen kwamen beiden teams elkaar ook al tegen in de competitie waarbij Gemert een ruime overwinning behaalde in Boekel (2-6).

Door alle corona maatregelen was het niet toegestaan om vooraf te verzamelen bij John van Muyen in de kantine maar werd er afgesproken op de parkeerplaats bij Sportpark De Donk.

Ondanks enkele afmeldingen wist coach Niels Reijnen toch een sterke en fitte selectie bij elkaar te krijgen waardoor er met 15 spelers werd afgereisd naar het naburige Gemert.

Na enkele weken blessureleed keerde Boekel Sport keeper Maarten Bos voor het eerst dit seizoen terug in de basis waardoor reserve doelman Ralf van Duijnhoven een basisplaats kreeg voor in de spits.

Op het schappelijk tijdstip van 13.30 uur floot de leidsman van Horik voor het beginsignaal van de wedstrijd.Een prachtige Gemerts hoofdveld was vanmiddag het decor van deze wedstrijd.

Beiden teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd waarbij de bal goed rond ging maar tot echte serieuze doelpogingen kwamen de teams in de beginfase nauwelijks.

Boekel Sport werd dreigender richting het Gemertse doel waarbij Ralf van Duijnhoven na een goede actie helaas net voorlangs schoot.Onder leiding van middenvelder Bart van Berkel werd er goed gepositioneerd en fel gespeeld aan Boekelse zijde waardoor Gemert nauwelijks goede doelpogingen wist te creëren in de eerste helft waardoor beiden teams gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

In de rust werden enkele tactische details met elkaar doorgenomen en werd er geattendeerd op oplettenheid achterin.

Zoals verwacht begon de thuisploeg zeer aanvallend na de rust waarbij Gemert enkele goede kansen onbenut liet.

Boekel Sport loerde op de snelheid voorin van Jarno van der Aa en Pim Fleuren.

Een goed uitgespeelde counter zorgde voor veel gevaar nadat Pim Fleuren een perfecte voorzet gaf op Ralf van Duijnhoven maar deze schoot de bal helaas hard over de lat.

Een verassing was in de maak nadat uit een inworp van Cees van Lee de bal uiteindelijk bij Ton van der Putten terecht kwam die met een prima draaibeweging de bal via de Gemertse keeper tegen de touwen schoot en de 0-1 op het scorebord bracht.

De 0-1 achterstand voor de jongelingen van Gemert zorgde voor enorme druk richting het Boekelse doel.

Enkele hachelijke momenten vonden plaats in het zestienmeter gebied waarbij Boekel met de schrikvrij kwam.

Er werd met man en macht verdedigd door de Geel-Zwarten om de voorsprong te behouden.

Mede door goed keeperswerk van Maarten Bos wist hij zijn team knap op de been te houden.De ervaren Pieter Sanders werd als extra verdediger in het veld gebracht voor de goed en moegestreden speler Max van den Boogaard.

Vlak voor tijd kwam Boekel er weer gevaarlijk uit.

Een kanonskogel van Bart van Berkel spatte onderkant lat uiteen terug in het veld maar niemand wist of de bal wel of niet al over de doellijn was geweest gelukkig voor Boekel Sport reageerde Ralf van Duijnhoven zeer attent op de situatie en kopte de bal alsnog tegen de touwen waardoor er aan alle onduidelijkheid een einde kwam en de 0-2 voorsprong was een feit.

Gemert ging op zoek naar de aansluitingstreffer maar het Boekelse middenveld en de verdediging stond als een huis.

Via de snelheid van Jarno van der Aa werd Boekel Sport nog een keer gevaarlijk maar een derde doelpunt bleef helaas uit.

Enorme vreugde bij van Boekel Sport na het laatste fluitsignaal.

De eerste overwinning dit seizoen en dat in en tegen Gemert.

Niels Reijen reageerde na afloop euforisch op de overwinning:

"Een geweldige wedstrijd van Boekel Sport 7. We hebben gestreden tot de laatste minuut.Ik ben trots op de ploeg die ondanks het gemis van hun trouwe supporters een geweldige overwinning hebben behaald"

Volgende week Zondag 11 Oktober speelt Boekel Sport 7 thuis tegen het Helmondse Bruheze 9.

Aanvang: 10.00 uur