Boekel Sport behoudt 90 minuten lang de controle.

Scheidsrechter

Dhr. van Geffen

Accommodatie

Onbekend

Op Sportpark De Berkte in Haps was de temperatuur vele graden minder dan bij de seizoensopening vorige week. Het scheelde een flinke herfstjas. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Geffen verdwenen de praatjes over het weer. Ze maakten plaats voor de wedstrijd Hapse Boys – Boekel Sport.

Vanaf het allereerste begin probeerde Boekel Sport druk te zetten. In balbezit lekker combineren om de juiste opening te vinden. Niet in balbezit fel om de bal weer zo vlug mogelijk op te pikken. Een mooi schot van Twan Merks in de 11e minuut belandde door ingrijpen van de Hapse keeper hard op de paal. Dezelfde Twan Merks liet in de 14e minuut een paar snelle passeeracties  zien en besloot met een goede voorzet. Die werd door Guus Goossens vakkundig achter de keeper gewerkt. De goal waar Boekel Sport vorige week 90 minuten op moest wachten was er nu al na 14 minuten: 0-1!

In de 32e minuut kwam de bal via een ingooi bij Guus Goossens. Na een paar knappe passeerbewegingen haalde hij vanaf een metertje of dertig met links  fantastisch doeltreffend uit. 0-2 voorsprong. Vervolgens kreeg Hapse Boys in twee minuten tijd drie corners te nemen. Maar Boekel Sport behield de controle.

In de 48e minuut was het Yanick Groenendaal die op fraaie wijze Boekels derde doelpunt voor zijn rekening nam. Nauwelijks een minuut later werd Jesse Zwanenburg met een prachtige en onhoudbare kopbal geklopt. Rens van de Wijst werd in de 54e minuut aangespeeld door Edward Schouten. Rens haalde met een prima actie de achterlijn en gaf perfect voor. Yanick Groenendaal was koppend de afmaker. 1-4! Er kwamen nog wat kansjes en er werd nog volop gestreden maar tot doelpunten kwam het niet meer. De eindstand bleef 1-4. De eerste driepunter is binnen!

Volgende zondag ontvangt Boekel Sport in eigen huis FC Schadewijk.