Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

V.v. Boekel Sport 8 houdt punten verrassend eenvoudig in Boekel

Boekel Sport 8 (zon)

3 - 0

Erp 10 (zon)

Competitie

Groep 4 026

Datum

12 september 2021 12:00

Scheidsrechter

M. Czlapa

Accommodatie

Sportpark De Donk
Waterval 9
5427HL
BOEKEL
tel. 0492-323175

4 oktober 2020, 343 dagen geleden. Zo lang moesten de mannen van v.v. Boekel Sport 8 wachten om weer de wei in te mogen op Sportpark De Donk. Op deze heerlijke voetbalmiddag, af en toe een zonnetje bij 20 graden, werd er gespeeld tegen een bekende tegenstander: Erp 10. Reeds twee jaar strijd ’t Achtste tegen ditzelfde Erpse team om het kampioenschap. In het seizoen 2019-2020 (“het kampioenschap dat niet mocht zijn”) hadden de Boekelaren de overhand, in het nog kortere seizoen 2020-2021 had Erp de overhand. Ondanks dat de wedstrijden altijd tot het einde spannend waren, was er ook altijd sprake van een sportieve pot en zo zou het ook op 12 september zijn.
 
 
 
Door vele vakanties en geblesseerden trad de thuisploeg met slechts negen(!) eigen spelers aan en met slechts één wissel, die ook nog eens moest vlaggen. Dat Teun ‘Haan’ Hanenberg er na vijf minuten al vanaf moest met een spierblessure kon dus absoluut niet wenselijk genoemd worden. Ondanks de krapte aan spelers (Erp had maar liefst de beschikking over zestien spelers) weerden de Boekelaren zich kranig. Met verzorgt voetbal en opbouw van achteruit kwam de eerste dreiging zelfs vanuit de thuisploeg, helaas zonder succes. Uiteindelijk namen de mannen uit Erp toch de overhand en begon het aan Boekelse kant te piepen en te kraken. De linksbuiten kwam vaak in gevaarlijke positie, maar had het vaak te hoog in de bol door wild uit te halen en enkel een mispeer te produceren. Halverwege de eerste helft creëerde Sam Vonk met een prachtige solo een grote kans voor zichzelf, maar helaas schoot hij recht op de doelwachter. Ook gastspeler Damon van der Zanden zorgde voor gevaar, maar ook deze werden onschadelijk gemaakt. Ondanks deze kansen had Erp duidelijk de overhand, uiteindelijk leidde dit ook tot een grote kans. Een harde lage voorzet kwam bij de Erpse spits terecht maar deze verzuimde te scoren door de bal op de paal te mikken. Erp had meer gevaarlijke momenten, maar deze werden nagenoeg iedere keer vakkundig te niet gedaan door het sterke blok dat naar de namen Jop Wammes en Sten Hurkmans luistert of, voor ingewijden, d’n Heipaal van ’t Randveld en Skoeffel. Afgepeigerd waren de Boekelaren blij toen de goed leidende scheidsrechter Czlapa voor de rust floot.
 
 
 
Waar in de rust vooral werd gesteld: ‘als dit maar goed blijft gaan’, werd er ook gepredikt om de rust te bewaren en rustig op te bouwen. De Boekelaren zochten in de eerste helft namelijk steeds vaker de lange bal en juist in het opbouwen ligt de kwaliteit van de geel-zwarte armada. Zo besproken, zo geschiedde en het bleek een gouden greep. Al snel kwamen de Boekelaren, ietwat gelukkig, op 1-0. Vonk, die bij de aanwezigheid van Bob Dapperens, als rechtsvoor geposteerd was trok naar binnen en schoot met links. Aangeraakt door een Erps been viel de bal pardoes in de verre hoek. “Beauty!”, zo zou hij later zelf zeggen. Door deze treffer en de aanhoudende sterke verdediging van de Boekelaren vloeide langzaam het geloof weg bij het uitteam en hier profiteerden de Boekelaren optimaal van. Tien minuten na de 1-0 was het opnieuw raak. Dapperens ontving de bal waarna hij aangepakt werd door de defensie van Erp. Hij schreeuwde het uit, later bleek om een penalty te versieren, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Hierdoor viel de bal voor de voeten van, ja nóg een gastspeler, Tom Klokgieter en deze drukte beheerst af. 2-0 en nu leek de overwinning definitief. Hoewel de Erpse opponent bij vlagen gevaarlijk werd bleef de linksbuiten alle mogelijkheden vakkundig om zeep helpen met wilde trappen. Uiteindelijk viel zelfs nog de 3-0. Wederom was het Vonk met een goede actie die de bal laag voorgaf. Klokgieter hoefde de bal op zijn beurt enkel binnen te lopen. Van der Zanden bleef proberen zichzelf ook in de statistieken te verwerken, maar keer op keer kwam de Erpse keeper als winnaar uit de strijd.
 
 
 
Door de overwinning en de verliespartij van vorige week betekent dit dat alle vier de teams uit de bekerpoule op drie punten staan na twee wedstrijden. Op papier hebben de Boekelaren nog de makkelijkste tegenstander te gaan, maar zij wonnen op haar beurt weer van Udi dat de week ervoor te sterk bleek voor de Boekelaren. Een zeer onvoorspelbare poule dus waardoor het een spannend slotweekend belooft te worden.
 
 
 
Zoals altijd: zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,
 
 
 
Los Ballos,
 
 
 
Iker
 
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!