van Steenhuijsstraat 35 A
5841AG
OPLOO
tel. 0485-382798

v.v. Boekel Sport heeft de lastige uitwedstrijd in Oploo gewonnen met 0-2. Vooraf was dit een bepalende wedstrijd in de strijd om de titel in de 3e Klasse D aangezien Groesbeekse Boys 2 punten meer had en een wedstrijd meer. Zij waren dan ook massaal afgereisd naar Oploo om vooral te hopen op een stunt van Excellent.

Na de opkomst met het nodige bengaals vuurwerk en rookbommen aan beide supporters kanten was het v.v. Boekel Sport 1 dat al na 2 minuten op de gewenste voorsprong kwam. Na een goed genomen corner werd de bal door Niek Schuijers ingekopt maar keeper Verhoeven wist de bal te pareren. Echter was het Sander Jonkers die de bal van dichtbij kiezelhard binnenschoot: 0-1!

DSC02240.JPGSander Jonkers schiet v.v. Boekel Sport op voorsprong in Oploo na 2 minuten spelen

Na dit doelpunt werd het vooral een wedstrijd vol strijd en beleving met technisch wat minder voetbal, maar de spanning was er niet minder om. Boekel Sport hanteerde veel de lange bal op de lopende mensen voorin: Tim Schuijers en Jari Claasse. Tot echte grote kansen kwamen zij niet. Excellent werd een aantal gevaarlijk, soms door goed doordrukken van de oranjehemden maar ook een aantal keer door onoplettendheden aan Boekel Sport kant. Zo ook in minuut 37 toen Niek Schuijers aan de noodrem moest trekken, de toegekende vrije trap belandde over het doel van Merks. De andere doelpogingen vonden vaak keeper Michiel Merks of het opvangnet als eindbestemming.

Na rust probeerde Excellent snel de aansluitingstreffer te vinden maar wederom een goed verdedigend Boekel Sport dwarsboomde deze aspiraties. Spelmaker aan Excellent zijde was Sven van Gelder, maar ook hij werd, vooral in de 2e helft, uitstekend uit de wedstrijd gespeeld door Rens vd Wijst. In minuut 59 was het Guus Goossens, die op het punt stond om gewisseld te worden, die  Boekel Sport een comfortabelere voorsprong gaf. Op aangeven van Tim Schuijers schoot Guus de bal met links hard en geplaatst en onhoudbaar binnen: 0-2! De ontlading en vreugde was groot aan Boekelse zijde.

DSC02242.JPG

Na deze comfortabele voorsprong bleef het spannend tot het eind spannend. Schoten van Rens vd Wijst en Yannick Groenendaal vonden het net niet, aan de andere kant stond Merks zijn mannetje. Zo behaalde Boekel Sport 1 de gewenste overwinning en kunnen de mannen van trainer Marc vd Ven volgende week maandag thuis kampioen worden tegen Vitesse’08.

Hopelijk kunnen we dan onze grote supportersschare weer welkom heten, ditmaal op ons eigen Sportpark De Donk! We hopen heel veel geel-zwart te zien langs de lijn!