Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

v.v. Boekel Sport 1 maakt misstap in Groesbeek

Rood Wit 1 (zon)

2 - 1

Boekel Sport 1 (zon)

Roy van Ottele (schot)
18'
59'
Assist: Twan Merks
Cherano Hasselbaink (intikker)
68'

Competitie

3e klasse D

Datum

27 maart 2022 14:00

Scheidsrechter

R. Steffanie

Accommodatie

Sportpark Rood-Wit
Kapittelland 2 A
6562DN
GROESBEEK
tel. 024-3971130

Het is de mannen van trainer Marc vd Ven niet gelukt 3 punten mee te nemen uit Groesbeek. Uit bij Rood Wit 1 werd er met 2-1 verloren , dat betekende de eerste nederlaag in deze competitie.

 

Boekel Sport startte voortvarend op het moeilijk te bespelen hoofdveld van de club aan het Kapittelland. Na een minuut spelen onderschepte Pim Wammes een bal op het middenveld en deze zeilde bijna rechtstreeks binnen over de grabbelende keeper, en met hulp van het veld. Na een aantal corners die niets opleverde toch nog enkele kansen voor v.v. Boekel Sport maar of de trekker werd niet tijdig over gehaald of de schoten mistte kracht. Rood Wit verscheen in de 18e minuut, na niet doortastend optreden op het middenveld, voor het eerst voor het doel van Michiel Merks. In 2 instanties kreeg Roy van Ottele de bal mee en schoot met binnenkant links raak: 1-0 voor Rood Wit. Na deze tegenvaller werd het voetbal er niet beter op en creëerden beide ploegen geen grote kansen. De 1-0 werd ook de ruststand in Groesbeek.

In de rust werd Teun van den Elzen vervangen door Jari Claasse. Boekel Sport ging aanvallender voetballen en probeerde zo de aansluitingstreffer te maken. Deze viel dan ook in de 58e minuut. Een knappe bal van Twan Merks in de loop van de rappe Guus Goossens betekende de 1-1. Met een goede solo en net zo’n goed schot maakte hij de gelijkmaker. Enkele minuten daarna counterde Rood Wit richting het doel van Boekel Sport en voor alles wat een geel-zwart hart heeft mistte Rood Wit voor open doel. Ditzelfde overkwam Guus Goossens 2 minuten later. Een hoge bal werd door de keeper van Rood Wit losgelaten en Guus schoot, ietwat gehaast, de bal naast het lege doel. In de 68e minuut weer een snelle counter van Rood Wit en die werd wel afgemaakt. Van Ottele legde de bal breed op Cherano Hasselbaink en die wist met dit kunstje wel raad: 2-1 voor Rood Wit en een domper voor Boekel Sport.

Trainer van de Ven wisselde nog 2x en Arne Bouwmans en Sander Jonkers kwamen in het veld voor Pim Wammes en Guus Goossens. Boekel ging alles of niets spelen en pompte de ballen er hoog in , bij een van deze situaties kwam keeper Bas van Egeren van Rood Wit ongelukkig in botsing met de paal en moest duizelig vervangen worden door Jeffrey Hendriks. Ook deze nieuwe doelman werd uiteindelijk niet genoeg getest en zo was de eerste nederlaag voor Boekel Sport in deze competitie een feit. Concurrenten Groesbeekse Boys en Handel speelden gelijk en zo bleef de schade enigszins beperkt. Hopelijk is deze wedstrijd een incident geweest en kunnen er volgende week, thuis tegen Germania, weer 3 punten worden bijgeschreven!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!