Waterval 9
5427HL
BOEKEL
tel. 0492-323175

v.v. Boekel Sport heeft in haar één na laatste thuiswedstrijd 3 hele belangrijke punten behaald tegen rode lantaarn drager Groesbeekse Boys 1. De thuisploeg wist verdiend met 2-1 te winnen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Groesbeekse Boys op bezoek kwam om niet te verliezen. Geen druk op de bal van v.v. Boekel Sport en ze zakten in tot de eigen speelhelft. In 1e instantie hadden de mannen van trainer Willem Aarts moeite om de ruimte en vrijheid te vinden in de hechte defensie van de Groesbeekse Boys. In minuut 12 een grote kans voor Tim Schuijers. Een geweldige counter en perfecte steekpass van Camiel van Alphen bereikte onze spits maar de keeper bracht redding. 2 minuten later was Arne Bouwmans dichtbij de openingstreffer, echter zijn kopbal miste het doel. In minuut 18 een scherpe vrije trap via Camiel van Alphen maar de bal wordt door niemand geraakt en verdwijnt rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In minuut 24 komt Tim Schuijers wederom 1 op 1 met de keeper na een goede solo van Sander Jonkers, die Tim bereikt maar deze mist helaas wederom. De kansen van Boekel Sport blijven zich opstapelen en in minuut 24 raakt Tim Schuijers de paal. Zoals de voetbalwet zich beschrijft is het in minuut 40 aan de andere kant wel raak. De eerste keer dat Groesbeekse Boys gevaarlijk wordt maken ze meteen de 0-1. Een schot wordt gepareerd door doelman Zwanenburg maar Milan Wolters is er als de kippen bij en tikt de 0-1 tegen de touwen. 3 minuten later is het Yanick Groenendaal die een geweldige solo opzet en de bal op de achterlijn keurig teruglegt op Tim Schuijers. Hij tikt de verdiende 1-1 tegen de touwen.

Na rust hetzelfde spelbeeld, in minuut 56 is het wederom Tim Schuijers die geen goal weet te maken, een geweldige voorzet van Guus Goossens bereikt Tim maar helaas wederom geen goal voor v.v. Boekel Sport. De rest van de 2e helft blijft v.v. Boekel Sport domineren maar tot echt grote kansen komt het niet. Tot in de 89e minuut. Een goede bal van Edward Schouten op Guus Goossens die met een goede voorzet Rens vd Wijst bereikt achter in het 16- meter gebied. Met een geweldige halve omhaal weet Rens vd Wijst de doelman te passeren en zodoende de zeer terechte 3 punten voor v.v. Boekel Sport binnen te schieten. De ontlading is groot en de treffer wordt ook groots gevierd.

Na 95 minuten fluit scheidsrecher Hameleers voor het einde van de wedstrijd en worden 3 hele belangrijke punten toegevoegd. Volgende week is v.v. Boekel Sport 1 een weekend vrij. Donderdag aanstaande speelt v.v. Boekel Sport 2 om 20:15 uur thuis in de halve finale van de beker tegen HVCH 2. Ook hier zijn onze trouwe supporters van harte welkom!