v.v. Boekel Sport pakt broodnodige punten: 1-0 tegen DAW 1

6 november 2022 21:00

v.v. Boekel Sport 1 heeft eindelijk weer eens 3 punten bij kunnen schrijven aan het totaal. Na een moeizame overwinning op DAW Schaijk klimt v.v. Boekel Sport 1 enkele plaatsen op de ranglijst.

v.v. Boekel Sport 1 begon aardig aan de wedstrijd en kon de bal goed in de ploeg houden. Tot kansen leidde dit echter niet. Na een 15 minuten spelen kwam DAW Schaijk beter in het spel en nam het betere van het spel over. Het spel op het veld werd ook wat feller maar ook DAW Schaijk wist niet tot grote kansen te komen tot dusver. Na 25 minuten een gele kaart voor Siem van Merwijk nadat hij een snelle counter van v.v. Boekel Sport tegenhield door zijn tegenstander opzichtig vast te houden. V.v. Boekel Sport kreeg eerder voor ditzelfde vasthouden een reprimande van scheidsrechter Peeters. Slechts 5 minuten later was het wederom van Merwijk die een pittige overtreding maakte en kon vertrekken met zijn 2e gele kaart van de wedstrijd. V.v. Boekel Sport kwam dus een uur met een man meer te spelen. Dit veranderde het spelbeeld, DAW ging 4-4-1 spelen en moest zich beperken tot verdedigen. Echter kwam zij toch nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van keeper Merks. Ook v.v. Boekel Sport had nog een grote kans, in de slotminuut van de eerste helft maakte Guus Goossens een geweldige solo en speelde de bal hard voor het doel, echter kon niemand het beslissende tikje geven om de voorsprong op het scorebord te zetten.

DSC01058.JPG
Spelbeeld uit v.v. Boekel Sport 1 - DAW Schaijk 1

Na rust bleef Jan vd Acker licht geblesseerd achter in het kleedlokaal en Edward Schouten verving hem. Ook in deze 2e helft eenzelfde spelbeeld, v.v. Boekel Sport maakte het spel, maar was te vaak te slordig in de passing waardoor grote kansen uitbleven. Een goede solo van Yanick Groenendaal leverde uiteindelijk niets op, een schot van Pim Wammes net zo min. Toch bleef DAW gevaarlijk doordat de sterke voorhoede zo nu en dan gevaarlijk werd bereikt. Doelman Merks bleef echter attent en de brilstand bleef op het bord staan. In minuut 74 moest Jesse van Moorsel aan de ‘noodrem’ trekken en pakte een gele kaart ‘in het belang van het team’ door een snelle counter van DAW onschadelijk te maken. Sander Jonkers kwam in het veld voor Oliver Schouten en ging de voorhoede van v.v. Boekel Sport versterken. De mannen van trainer Aarts besefte zich dat er 3 punten gehaald moesten worden. Hard werken was het motto en dit resulteerde zich in minuut 84 tot een doelpunt. Guus Goossens ontving de bal en bracht deze voor het doel van keeper van Aalst van DAW. Invaller Jonkers was eerder bij de bal en tikte deze bekwaam voor de keeper richting het lege doel. De bal mistte helaas was snelheid maar bij de 2e paal was het Niek Schuijers die attent was en de bal tegen de touwen knalde: 1-0 voor v.v. Boekel Sport!

DSC01091.JPG
v.v. Boekel Sport 1 viert collectief de uiteindelijke winnende treffer van Niek Schuijers

In de absolute slotfase was er nog een geweldige kopbal van Hidde vd Heijden van DAW maar voor alles wat v.v. Boekel Sport lief had verdween deze bal gelukkig aan de goede kant van de paal en zodoende waren de 3 punten binnen. Verdiend? Wellicht niet gezien het spel, maar niemand die daar om maalde!

Volgende week gaan de mannen van het eerste op bezoek bij oude bekende Groesbeekse Boys. Aanvang 14:00 uur en onze supporters zijn ook daar weer van harte welkom!