v.v. Boekel Sport 1 verliest thuis van Rhode 1: 0-3

28 november 2022 11:00

Zondag 27 november stond de thuiswedstrijd tegen Rhode 1 op het programma voor de mannen van v.v. Boekel Sport 1.

Om 14:00 uur werd er afgetrapt op een regenachtig Sportpark De Donk. Al in de eerste minuten een paar speldenprikjes voor beide teams. In de 9e minuut de eerste echte grote(re) kans voor v.v. Boekel Sport, een bal wordt via de zijkant voorgebracht en Merijn van Haandel komt voor zijn man maar de bal verdwijnt naast het doel. Een minuut later wordt een kopbal bij een hoekschop van v.v. Boekel Sport ingekopt door Niek Schuijers maar deze bal wordt van de doellijn gehaald. Stand blijft 0-0. In de 21e minuut komt Rhode op een 0-1 voorsprong. Matig uitverdedigen aan v.v. Boekel Sport zijde zorgt ervoor dat de bal bij Rhode komt, die behouden het overzicht en legt de bal op spits vd Wetering en met een goed schot zet hij de gasten op 0-1. 6 minuten later verdubbelt Rhode de score. Uit een hoekschop verdwijnt de bal rommelig uit de 16 en komt voor de voeten van Mark vd Zanden, via een Boekels been verdwijnt de bal onhoudbaar voor keeper Merks tegen het net: 0-2.

DSC01114.JPG
Rhode scoort de 0-2, verslagenheid bij v.v. Boekel Sport

v.v. Boekel Sport komt net voor rust nog voor het doel van Rhode keeper van Heesch, een goede actie van Guus over de rechterflank, hij geeft de bal vervolgens voor alleen en deze komt voor de voeten van Jesse van Moorsel, zijn poging eindigt hoog over het doel. Rust in Boekel, stand 0-2.

Na rust gaat v.v. Boekel Sport een soort van alles of niets spelen, Jelle Bouwmans wordt voorin geposteerd en via een aantal corners weet v.v. Boekel Sport enigszins gevaarlijk te worden maar onder andere Jan vd Acker en Sander Jonkers weten het net niet te vinden. In de 62e minuut maakt Pim Wammes een mooie solo echter vergeet hij de ‘trekker’ over te halen en zijn actie smoort in het 16 meter gebied. In minuut 68 is Rhode dichtbij de 0-3, een vrije trap vanaf de zijkant wordt goed aangesneden en ingekopt, echter is het doelman Merks die redding brengt. Een minuut later een corner voor Rhode, de bal wordt hard bij de eerste paal ingebracht en om onduidelijke redenen is doelman Merks verrast en werkt de bal ongelukkig bij de 1e paal in zijn eigen doel, 0-3 voor Rhode en de wedstrijd lijkt gespeeld. In de 75e minuut neemt Pim Wammes plaats achter de bal, zijn vrije trap spat uiteen op de lat. v.v. Boekel Sport probeert in het restant vd wedstrijd nog een eretreffer te maken, maar helaas blijft de stand 0-3.

DSC01204.JPGPim Wammes (nr 5) ziet zijn vrije trap op de lat uiteenspatten

Het was vandaag uiteindelijk niet goed genoeg om enige aanspraak op een resultaat te behalen. Volgende week nieuwe kansen als we op bezoek gaan bij buurman RKSV Volkel 1. Aanvang 14:00 uur op het Sportpark van Volkel.