v.v. Boekel Sport 1 weet weer niet te winnen: 4-0 voor Volkel 1

4 december 2022 20:00

v.v. Boekel Sport zit in een mindere fase in deze competitie. Voor de 3e wedstrijd op rij wisten ze niet te scoren, en net als vorige week, werd ook ditmaal verloren. Op het eigen sportpark was RKSV Volkel 1 met 4-0 te sterk voor de mannen uit Boekel.

Op het harde, en met bladeren bezaaide, kunstgrasveld van Volkel wist v.v. Boekel Sport eigenlijk de gehele wedstrijd niet te overtuigen. Na 10 minuten werd het 1-0 voor Volkel, een inworp kwam in het 16-meter gebied terecht en de spits was Sander Jonkers te snel af en wist met zijn punt van de schoen de bal achter Michiel Merks te werken. Drie minuten later is Volkel dichtbij de 2-0, een lange bal van achteruit komt in de voeten van spits de Ruijter, deze schiet voorlangs. In de 22e minuut komt v.v. Boekel Sport 1 voor het eerst echt gevaarlijk voor het doel van Volkel. Een corner wordt goed voorgegeven, Jelle Bouwmans verlengt met het hoofd en op de doellijn wordt de bal gepareerd door de keeper. De bal komt voor de voeten van Niek Schuijers maar deze weet met deze kans helaas geen raad.

DSC_2117.JPGNiek Schuijers (7) weet met de gekregen kans helaas geen raad

In de rust wordt Pim Wammes vervangen door Jan vd Acker en heeft v.v. Boekel Sport vooral de bal in de eerste fase van de 2e helft. Een schitterende solo van Guus Goossens in de 48e minuut werd vervolgt door een schot wat helaas geblokt werd. In de 62e minuut komt Volkel op 2-0. Een diepe bal valt tussen verdediger Bouwmans en keeper Merks, beide doen te weinig en de spits kan de bal gemakkelijk binnen werken.

v.v. Boekel Sport probeert de achterstand nog om te draaien maar tot grote, gevaarlijke kansen komt het niet meer. De wedstrijd wordt in de 84e minuut beslist door wederom een communicatie fout achterin en invaller Jarni Reijnen kan de bal in het lege doel lopen. In de 90e minuut maakt diezelfde Reijnen de 4-0 doordat hij 1 op 1 met keeper Merks geen fout maakt.

Volgende week zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op Sportpark De Donk is Prinses Irene om 14:00 uur de tegenstander. Aan de mannen van het eerste om te laten zien dat we zeker in deze 2e Klasse thuis horen en de enigszins teleurstellende eerste seizoenshelft toch nog positief kunnen afsluiten door 3 punten te pakken.