SSS'18 1 - Boekel Sport 1 0-3

22 april 2024 10:00

Zondag 21 april reisde Boekel Sport 1 af naar Overloon voor het treffen tegen SSS'18 1. De koploper tegen de rode lantaarndrager stond op het affiche.

Op papier een 'makkelijke' wedstrijd zou je zeggen maar dit zijn juist de wedstrijden waarin een gevaar schuilt van onderschatting of je het niet goed kunt doen. SSS'18 stond voor aanvang van deze wedstrijd op officieel degraderen maar daar had de club en het team zich al enigsinds bij neergelegd. Dit was ook te zien in de openingsfase van de wedstrijd want SSS'18 schroomde het niet om hard te werken en het Boekel Sport lastig te maken. Dit resulteerde ook in enkele kansen voor de in het geel gestoken thuisteam.

Boekel Sport had overigens het merendeel van het balbezit en kreeg de nodige corners te verwerken. Na 15 minuten dan toch de bevrijdende 0-1 op het scorebord. Yanick Groenendaal ontving de bal en speelde Tim Schuijers aan, deze wist met deze bal wel raadt en schoot Boekel Sport op voorsprong. SSS'18 verscheen nogmaals gevaarlijk voor doelman Merks, maar met zijn voet redde hij bekwaam.

Iets later mocht Edward Schouten aanleggen voor een vrije trap op een meter of 20 van het doel van doelman Cornelissen, maar met een prachtige redding dook hij de bal uit de bovenhoek.

In de38e minuut verdubbelde Guus Goossens de stand. Op wederom aangeven van Yanick Groenendaal nam hij de bal achter zijn standbeen mee en met links schoot hij de 0-2 hoog in de touwen.  6 minuten later was het Yanick Groenendaal zelf die scoorde. Een corner van Pim Wammes kwam bij Groenendaal terecht en hard kopte hij de bal tegen de touwen, 0-3 en wedstrijd gespeeld.

DSC_4045.JPG
Yanick Groenendaal kopt Boekel Sport op 0-3

Wie dacht dat Boekel Sport na rust aan het doelsaldo zou gaan werken kwam bedrogen uit. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Het enige hoogtepunt was de uitslag van Handel in de rust.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Heeswijk 1 komt op bezoek. Wederom belangrijk dat er 3 punten gehaald gaan worden, zodat Boekel Sport achterover kan gaan kijken in de week daarop bij de topper Handel - DAW, maar dan zijn zondag aanstaande 3 punten een must!!

Supporters zijn van harte welkom op Sportpark De Donk!