Datum

15 september 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

Het was de ochtend van 15 september in het jaar 2019 en een heerlijk nazomers zonnetje lichtte Sportpark De Dompt op bij een temperatuur van om en nabij de 20 graden Celsius. Heerlijk voetbalweer en een nog betere grasmat. Kort gras, geen gaten, kortom: een biljartlaken. Complimenten naar de Elsendorpse veldverzorging. Dat het goede veld in het voordeel sprak van de jonge Boekelaren werd al snel gezien tijdens de warming-up. De thuisploeg had namelijk een significant oudere ploeg en de Boekelaren namen zich dus voor om de wedstrijd in een hoog tempo af te leggen om zo de oudere medemens over de knie te leggen.

Dat dit de juiste tactiek was bleek al snel. De Boekelaren overrompelde de groen-witte thuisploeg vanaf de eerste minuut en al snel was het Ronald van der Horst die de 0-1 op het scorebord zette na een harde lage voorzet van Jochem Timmers. Er volgden nog kansen voor onder meer Sam Vonk en Van der Horst en er waren nog wat afstandsschoten, maar de grootste kans was toch voor Timmers. Timmers kon na een goede actie zo doorlopen op de keeper en kon afleggen aan Vonk én Sten Hurkmans die de bal volledig vrij voor het inlopen hadden. Timmers besloot echter voor eigen succes te gaan en faalde jammerlijk. Waar de Boekelaren de eerste 30 minuten heer en meester waren verslapte dit in het laatste kwartier van de eerste helft. Fout werd op fout gestapeld en de onnauwkeurigheden namen alsmaar toe. Na 40 minuten werden deze onnauwkeurigheden dan ook afgestraft. Onoplettendheid op het middenveld resulteerde in een vrije trap voor Elsendorp die snel werd genomen waardoor de mid-mid werd weggestuurd. Deze schoot op zijn beurt feilloos raak. Hoewel de Boekelaren dus het overgrote deel van de eerste helft de betere partij waren werd het gebrek aan scorend vermogen uiteindelijk keihard afgestraft.

Waar in de eerste helft de Boekelaren heer en meester waren lieten zij in de tweede helft Elsendorp meer aan de bal. De Boekelaren vonden dit prima aangezien de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk werd. Het snelheidsverschil werd namelijk andermaal gebruikt en dat resulteerde in gevaarlijke uitbraken. Tot doelpunten resulteerde dit echter niet direct. Na 55 minuten was het Tim van den Boom die dan toch de ban brak. Van den Boom kwam in balbezit met de keeper veel te ver voor zijn goal. Van den Boom wachtte en wachtte en toen de doelman bijna op de positie stond waar hij zou moeten staan kreeg de linkshalf het alsnog voor elkaar de bal over de daarvoor uitstekend keepende doelwachter te trappen. Na deze 1-2 was het duidelijk dat de Boekelaren de wedstrijd zouden gaan winnen. Elsendorp had namelijk nog geen enkele echte kans gehad op twee schoten na die simpel gekeerd werden door keeper Jan Bergmans. Toch was het lang wachten op de beslissing. Uiteindelijk was het opnieuw Timmers die op de keeper af kon gaan én kon afleggen. Weer was hij zelfzuchtig, maar deze keer mocht hij wel juichen, 1-3! Hierna werd het niet meer spannend al had de nummer 2 van Elsendorp meermaals het veld afgestuurd kunnen worden. Met name het neerhalen van Vonk die door kon lopen op de keeper overschreed alle redelijkheid. Uiteindelijk mocht hij de wedstrijd toch completeren. Verantwoording van de leidsman: “het is er de wedstrijd niet naar”. Apart, aangezien de nummer 2 in zijn eentje er de wedstrijd naar maakte. Ook het gedrag van de aanvoerder/linksbuiten kon af en toe niet door de beugel, maar ook hij mocht blijven staan.

Al met al was het toch een sportieve en leuke wedstrijd en eindigden de Boekelaren dus toch niet puntloos in wat een teleurstellende beker-campagne genoemd mag worden.

Een ieder heeft waarschijnlijk meegekregen dat Iker de handschoenen aan de wilgen heeft gehangen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat zijn pen eveneens ten ruste gaat.

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,