Boekel Sport 8 boekt belangrijke overwinning in Erp

Datum

29 september 2019 13:00

Accommodatie

Onbekend

Week 2 stond voor de Boekelaren in het teken van de topper tegen Erp 10. Topper klinkt wellicht wat zwaar aangezien er voorafgaand slechts één wedstrijd gespeeld was, maar beide teams stonden bovenaan met een doelsaldo van 7 om 0. De wedstrijd ving pas aan om 13.00 uuraangezien dit de reguliere speeltijd is van de thuiswedstrijden van de Erpse opponent. De Boekelaren zagen hier weinig voordelen in, al werd het in de tweede helft wel gezellig toen de speakers volop muziek af begonnen te spelen tijdens de warming up van het eerste elftal dat om 14.30 uuraantrad tegen Rhode.

Enfin, de wedstrijd ving aan en het leek het eerste half uur zeker niet op een topper. Een traag schaakspel ontvouwde zich waar de bal veel achterin werd rondgespeeld en de bal in de diepte vaak werd gezocht. Aangezien er op kunstgras gespeeld werd kwamen veel van deze ballen uiteindelijk simpelweg bij de beide doelmannen in de voeten. Uiteindelijk was de eerste echte kans voor de Boekelaren. Rick van Oorschot kon vanaf de zijkant op de keeper doorlopen maar was genoodzaakt vanuit een moeilijk hoek op doel te schieten aangezien er geen vrije afspeelmogelijkheden waren. De keeper redde vrij eenvoudig. Bij de tweede kans van Van Oorschot was de keeper kansloos. Van Oorschot veroverde de bal van een centrumverdediger die veel te veel tijd nam en vernederde de keeper door de bal met een wippertje in de verre hoek te doen ploffen. De Boekelaren mochten niet lang van de voorsprong genieten. Bij een lage indraaiende voorzet ging doelman Jan Bergmans in de fout door de bal niet te klemmen en deze werd daarop simpel binnen gewerkt. Vlak hierna kon Jeffrey Minten nog bijna voor de 1-2 zorgen, maar hij kon zich net niet genoeg strekken om de voorzet van Rik Swinkels binnen te werken. Een paar minuten voor rust liet de aanvoerder van Erp nog zien een kanonskogel in de benen te hebben, maar zijn schot ging rakelings langs. Met een 1-1 stand werd er aan de thee gegaan en hoewel de stand een eerlijk beeld gaf van de wedstrijd kwam dit met name doordat de Boekelaren niet volledig naar hun kunnen speelden.

De tweede helft deed veel denken aan de eerste helft. Hoewel het spel iets beter werd bleef het schaakspel in tact en ook de lange ballen bleven de teams parten spelen. Keeper Bergmans zorgde zelfs voor 3 doeltrappen aan Erpse kant dankzij de wind. Hoewel de thuisploeg veelal aan de bal was, waren het de Boekelaren die het meest dreigend waren. De thuisploeg kreeg het namelijk niet voor elkaar één van de aanvallers in stelling te brengen. Toen dat wel lukte schopte Teun ‘Potje’ van den Elzen de rechtsbuiten volledig ondersteboven, maar op wonderbaarlijke wijze floot de scheidsrechter niet voor een vrije trap. Hoewel het de Boekelaren ook aan echte kansen ontbeerden werden zij uiteindelijk de gelukkige. Het leek er lange tijd naar uit te zien dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, maar Sam Vonk besliste in de 80e minuut anders. Hoewel zijn tegendraadse schot zwak te noemen was, was het optreden van de doelman aan Erpse kant nog zwakker. In plaats van te duiken leek zijn poging meer op omvallen waarna de bal het doel in hobbelde. Na de 1-2 kregen de Boekelaren nog twee goede kansen. Vonk was eerder bij de bal dan de uitgekomen doelman, maar werd naar de zijkant gedreven. Uiteindelijk wist de doelman hier wel redding te brengen en ook in een één-op-één-situatie met Thimo van der Wijst kwam hij als winnaar uit de strijd. De Erpse thuisploeg kreeg het uiteindelijk simpelweg niet voor elkaar om een echte kans te creëren waarna de leidsman de wedstrijd tot een eind floot.

De overwinning op Erp mag dus als belangrijk worden gezien. Een moeilijke wedstrijd, maar gestreden en gewonnen. Waar de Boekelaren na één week op alfabet bovenaan stonden is dit na twee weken niet anders. Met een doelsaldo van 9 voor en 1 tegen staan de Boekelaren op alfabet boven Gemert 8 dat deze week met 7-1 van Keldonk 4 won. ‘Lang leve het alfabet!’om Dennis van den Broek even te quoten. Zij zijn niet de enige teams die nog zonder puntverlies zijn. Na twee weken zijn dit maar liefst vijf teams. Komende week wordt er gespeeld tegen FC Uden 6 die vorig jaar ook al een van de tegenstanders was. Een taaie tegenstander dat niet makkelijk doelpunten weggeeft, maar een overwinning zou mogelijk moeten zijn voor de koploper uit Boekel.

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,