Boekel Sport 8 grijpt koppositie na eenvoudige overwinning

Datum

1 december 2019 10:30

Accommodatie

Onbekend

Boekel Sport 8 is bezig aan haar sterkste seizoen tot nu toe, alle zes de voorgaande competitieduels werden namelijk omgezet in winst. Opmerkelijk genoeg stonden de Boekelnaren nog niet bovenaan: de achterstand op koploper Erp 10 bedroeg voorafgaand aan deze wedstrijd één punt. “Hoe dan?”, hoor ik u denken. Nou, de Boekelnaren hebben maar liefst drie wedstrijden minder gespeeld dan de meeste concurrenten. Om een gooi te doen naar de koppositie en de winstreeks vol te houden, moest er op zondag 1 december gewonnen worden van Boerdonk 4. Tegen deze tegenstander werd de laatste jaren wel vaker aangetreden, met vrijwel altijd een bevredigend resultaat voor de Boekelnaren.

In tegenstelling tot voorgaande weken, was deze week aan de kant van Boekel vrijwel iedereen beschikbaar. Hierdoor mochten (of moesten?) keeper Jan Bergmans en rechtsbuiten Ronald van der Horst een weekendje weg met hun wederhelften naar het Duitse Düsseldorf. Gelukkig voor de mannen van Boekel Sport 8 was coach Jeroen van Galen weer teruggekeerd uit Peru. Waar sommige mensen de zon mee terug nemen van een vakantie, nam Jeroen de barre weersomstandigheden uit het Andesgebergte mee terug. De velden op sportpark De Kerveheester waren nog bevroren toen Boekel - enkele minuten voordat de wedstrijd aanving - begon met de warming-up.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat het een eenzijdige wedstrijd zou worden. Boekel Sport had het balbezit en zocht geduldig naar een opening. Na enkele speldenprikjes, was het na zo’n 20 minuten spelen voor het eerst raak. Een lange bal van Boerdonk werd op het middenveld opgevangen door Lex van den Hoogen en direct naar Rick van Oorschot gespeeld. Een korte versnelling tussen de achterste linie door en een rake schuiver onder in de hoek zorgde ervoor dat Boekel Sport op een verdiende voorsprong kwam. Niet veel later was het wederom raak. Een pass van Jeffrey Minten kwam terecht bij Tim van den Boom. Van den Boom sneed naar binnen, speelde zijn tegenstander voorbij, en schoot goed raak in de korte hoek. Nog voor rust gooide Boekel de wedstrijd al op slot. Wederom was Rick van Oorschot de gevierde man. Met een hard afstandsschot van zo’n 25 meter bezorgde hij Boekel een comfortabele 0-3 voorsprong. Wel kregen de Boekelnaren op slag van rust nog een tegengoal. Na een kort genomen corner werd de bal halfhoog in het Boekelse doelgebied voorgegeven. Via het scheenbeen van Van den Hoogen belandde de bal ongelukkig in het eigen doel. Dit was ook daadwerkelijk de enige keer dat Boerdonk enigszins in de buurt van het Boekelse doel was gekomen in de eerste helft. Veelzeggend was dat het veld aan de Boekelse kant nog vrijwel geheel bevroren was.

De tweede helft begonnen de Boekelnaren iets minder sterk, wat resulteerde in een Boerdonks schot op de lat. Gelukkig werd Boekel hierdoor wel wakker geschud en het spelbeeld was al snel hetzelfde als in de eerste helft. Boekel had veel de bal, maar was niet zorgvuldig genoeg in de passing. Ook de acties van Jochem Timmers om zijn neefje Maarten van Veen voorbij te spelen, mondde niet altijd uit in een succes. Maarten is twee jaar geleden verhuisd naar Boerdonk en daar ook gaan voetballen. Na enkele intercepties werd vanaf de kant al geroepen dat men niet snapte dat Maarten is weggegaan bij Boekel. Zelf had hij hier wel een verklaring voor: “Bij Boekel zagen ze mijn talent niet”. Voordat iemand hier op kon reageren, voegde hij er zelf al aan toe dat ze dit bij Boerdonk helaas ook nog niet zagen.

Toch lukte er ook dingen wel aan Boekelse zijde. Een lange bal van gelegenheidsdoelman Sam Vonk werd niet goed ingeschat door de Boerdonkse verdediging. Spits Jop Wammes kon profiteren en kwam eerder bij de bal dan de uitkomende doelman. Deze laatste werd simpel omspeeld door Wammes en de 1-4 was een feit. Niet lang daarna viel ook de 1-5. Een corner werd richting tweede paal gekopt door Teun van den Elzen. De bal kwam precies in de voeten bij Dennis van den Broek, die via de keeper raakschoot. Het mooiste doelpunt moest echter nog komen. Na de bal vanaf de zijkant ontvangen te hebben, besloot Van den Elzen met een hakje achter het standbeen zijn tegenstander te passeren. De bal kwam voor de voeten van Jeffrey Minten, die de bal vervolgens klaarlegde voor Rik Swinkels. Swinkels schoof de bal beheerst langs de keeper en zorgde zo voor de zesde Boekelse treffer van de middag. Van den Broek had hierna nog de zevende op zijn schoen, maar hij kreeg het voor elkaar om de bal van enkele meters afstand toch ki-lo-meters ver over het Boerdonkse doel te schieten. Ook Swinkels had nog een behoorlijke kans, maar kon niet meer dan een slap rollertje in de voeten van de keeper produceren. Met wat meer scherpte had de stand zomaar een stuk hoger kunnen uitvallen, maar het belangrijkste waren de drie punten die wederom behaald werden. Later op de dag volgde nog meer goed nieuws, aangezien Erp had gelijkgespeeld. De Boekelnaren gaan nu zelf op kop, met nog drie wedstrijden tegoed.

Volgende week treed Boekel Sport 8 aan tegen de nieuwe nummer twee van de competitie: Schijndel 7. Een belangrijke wedstrijd, waarin Boekel er alles aan gaat doen om haar voorsprong uit te breiden. Spektakel gegarandeerd, dus komt dat zien op Sportpark de Donk, 12.00 uur.

Iker was er deze week niet, dus we sluiten iets anders af. Wel met uitspraak van wijlen Johan Cruyff, toepasselijk op deze wedstrijd. “Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.”,