Scheidsrechter

J (Jan) Bergmans

Accommodatie

Onbekend

Na 28 dagen was het dan zover. De Boekelaren van 8 mochten weer. Eén afgelasting door het weer, één door spelerstekort aan Boekelse zijde en één door spelerstekort aan Udense zijde zorgde ervoor dat er bijna een maand niet gevoetbald werd door (in verliespunten) koploper van Reserve 6e Klasse 36 Zondag Zuid II. Uiteindelijk was het dan Festilent 7 dat de uitdager was op een koude 17 november. Hoewel het veld te wensen over liet, mede doordat er reeds een wedstrijd op gespeeld was, zorgde het zonnetje toch nog voor een aangename voetbalzondag. Festilent 7 was een geduchte tegenstander gezien het feit dat zij al vijf maal als winnaar van het veld gestapt waren, maar voor een fiere koploper moest ook dat geen probleem zijn.
De wedstrijd begon na een fluitsignaal van oud-speler Daan van Tilburg die optrad als scheidsrechter. Direct ontvouwde zich een schaakspel. Waar de Zeelanders duidelijk op de counter loerde, probeerden de Boekelaren als zo vaak om met kort combinatiespel de opponent kapot te spelen. Waar de Boekelaren het meeste aan de bal waren, was het toch de uitploeg die de eerste kans kreeg. Een uitbraak over rechts werd met de voet gered door keeper Jan Bergmans, maar de bal caramboleerde in de voeten van een speler van Festilent. Deze nam echter niet genoeg tijd en schoot jammerlijk naast. Uiteindelijk was het Sam Vonk die de eerste grote kans kreeg aan Boekelse zijde. Vonk werd weggestuurd door gastspeler Niels van Sleeuwen en was veel eerder bij de bal dan de uitkomende doelman. Doordat de bal echter nog hoog opstuitte kon Vonk niet anders dan lobben waardoor zijn poging net naast ging. 10 minuten later was het wel raak uit een soortgelijke situatie. Een lange bal van Jop Wammes werd verlengd door een Zeelandse centrumverdediger en Rick van Oorschot pakte de bal na de duts op de slof waardoor de bal keurig in de hoek plofte. De keeper kon enkel toekijken. Hierna ging het snel. Uit een afvallende bal na een corner werd onhandig hands gemaakt op de rand van de zestien waardoor Van Tilburg onverbiddelijk naar de penaltystip wees. Vonk stuurde de keeper de verkeerde kant op waardoor 2-0 op het scorebord kwam te staan. Waar de keeper eerder al schutterde bij de eerste grote kans voor de Boekelaren ging hij bij de 3-0 nog een stukje verder. Zonder aanleiding schoot hij de bal tegen de jagende Niels de Bruin aan waardoor de bal in het doel plofte. Uiteindelijke werd het zelfs nog 4-0 voor rust. Een knappe combinatie tussen Tim van den Boom, Van Oorschot en Vonk resulteerde uiteindelijk in een goal voor Vonk die in zijn loopactie en passant ook nog even een panna uitdeelde. Hoewel de Boekelaren dus dodelijk effectief waren (heel veel meer kansen waren er niet) was de tussenstand ook wat geflatteerd. De Zeelanders kregen meerdere goede kansen, maar waren veel te wild in de afwerking waardoor Bergmans eigenlijk nauwelijks in actie hoefde te komen.
Waar de Boekelaren in de eerste helft dus dodelijk effectief waren, maar niet al te veel kansen creëerden en de Zeelandse opponent juist meerdere kansen kreeg en verkwanselde was het in de tweede helft juist het tegenovergestelde. De Boekelaren gingen dominant verder zoals in de eerste helft en creëerden nu wel kans op kans. Teun ‘Potje’ van den Elzen zette zelf een ware ‘Samba-aanval’ op, maar mistte oog in oog met de doelman, Vonk miste een open kopkans na een perfecte voorzet van Jeffrey Minten, Dennis van den Broek lukte het niet om de doelman te passeren die andermaal veel te laat was buiten zijn 16 en Sten Hurkmans produceerde een rollertje voor open goal dat ook nog eens naast ging. Ronald van der Horst had wellicht nog de grootste kans. Bergmans gaf een lange bal, Vonk verlengde waardoor Van der Horst de, je raad het al, veel te late doelman kon passeren. Zijn schot werd uiteindelijk echter van de lijn gehaald. Festilent stelde eigenlijk niets tegenover de aanvalsdrang van de Boekelaren, maar wisten toch te scoren. Uit een afvallende bal werd, onterecht bleek later, een handsbal geconstateerd door de leidsman en de linksbuiten van de uitploeg stuurde Bergmans de verkeerde kant op. Na deze 4-1, waarna Festilent niet eens probeerde om nog een gelijkspel af te dwingen, bracht Bergmans nog knap redding op een kanonskogel van de rechtshalf van een meter of 12. Na stipt 90 minuten floot Van Tilburg de wedstrijd tot een eind.
De 4-1 overwinning ging een stuk makkelijker dan vooraf geanticipeerd en later op de dag volgde nog meer goed nieuws toen bleek dat Erp niet had weten te winnen van het stugge FC Uden. Hierdoor staan de Boekelaren nu al vijf verliespunten voor op Erp. Er was niet alleen goed nieuws, Boekel Sport 5 won haar zevende wedstrijd op rij waardoor de eerste interne periode een lastig verhaal gaat worden voor de jonge mannen van 8. Hoewel ook zij nog alles gewonnen hebben, moeten zij de komende twee wedstrijden niet alleen winnen, maar ook nog minimaal 26 keer scoren in die twee wedstrijden. Niet onmogelijk, maar laten we het op onwaarschijnlijk houden…
Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,