Boekel Sport 8 boekt overwinning na zware pot

Scheidsrechter

Dhr. Czlapa

Accommodatie

Onbekend

De Boekelaren van 8 zijn bezig aan een goed seizoen. De eerste vijf wedstrijden werden keurig in een overwinning omgetoverd waaronder knappe overwinningen tegen Festilent 7 en, in de ogen van velen nog steeds titelfavoriet, Erp 10. 24 november stond opnieuw een moeilijke pot op het programma. Tegenstander was de nummer twee van het klassement: Handel 3. De tegenstanders uit de bedevaartsplaats hadden reeds maar liefst negentien gastspelers gebruikt en vanuit Boekel werd dus gevreesd dat er veel aanvulling vanuit de Handelse selectie zou zijn. Niets bleek minder waar toen de Handelse warming-up aanving met slechts twaalf spelers. De Boekelaren hadden zelf ook alle moeite om een team te vormen. Met slechts elf volledig ‘fitte’ spelers vanuit de eigen selectie moest er aangetreden worden. Gelukkig werd de schaarste aangevuld door JO19-1-speler Jort de Bie en de fanatieke Michel Janssen vanuit Boekel Sport 9.
Al snel na de aftrap bleek dat het bepaald geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Handel legde druk op de Boekelaren en verdeelde het spel. Het duurde dan ook niet lang dat de bezoekende ploeg uit Handel de eerste grote kans kreeg. Een-op-een kwam Boekelse keeper Jan Bergmans echter als winnaar uit de strijd. Na deze kans werden de Boekelaren wakker en namen zij de overhand. De balvaste Sam Vonk werd als altijd als kapstok gebruikt om de aanval aan op te hangen en daaruit viel ook het eerste doelpunt. Vonk legde de bal terug op de sterk spelende Dennis van den Broek die de bal over de verdediging bij de diepgaande Rik Swinkels kreeg. Swinkels schoof op zijn beurt simpel binnen. Hierna duurde het niet lang voor ook de 2-0 viel. Wederom waren het Vonk, Swinkels en Van den Broek die betrokken waren bij de goal. Een schot van Van den Broek kwam bij Vonk in de voeten en na flink wat afschermend werk van Swinkels kon Vonk voor zijn eerste van de middag tekenen. Ook het volgende doelpunt viel in een redelijk kort tijdsbestek. Door een goede actie van Rick van Oorschot, die de hele middag Handel tot wanhoop dreef, kwam de bal bij Vonk en het is inmiddels geen vraag meer wat er dan gebeurd, 3-0! Waar de wedstrijd dus zeker niet eenzijdig was waren de Boekelaren net als de week ervoor dodelijk voor de goal. Toch kwam ook de uitploeg op het scorebord. Na een snel genomen vrije trap kwam de bal bij de sterke spits van Handel en in de kluts hobbelde de bal uiteindelijk binnen. Ondanks de 3-1 stand hadden de Boekelaren het zeker niet makkelijk, met name de lopende middenvelders van de Handelse opponent zorgde voor problemen. Toch had Van Oorschot daar een oplossing voor toen hij de rechterlong van een van de middenvelders bijna naar Odiliapeel trapte. Zonder opzet, maar een flinke overtreding was het zeker. Tot grote ontsteltenis van Handel floot de scheidsrechter enkel voor een vrije trap. Vlak voor rust bracht Vonk, met zijn derde van de middag, weer orde op zaken. Uit een vrije trap vanaf de rand van de zestien schoot hij de bal prachtig en hard in de kruising, keeper kansloos. Direct bij de aftrap floot de sterk fluitende leidsman Czlapa voor de rust.
Met een stand van 4-1 werd de thee dus opgezocht en net als vorige week dus ietwat geflatteerd, maar daar hoort men de Boekelaren niet over klagen. In de rust werd afgesproken de eerste tien minuten vol op zoek te gaan naar de 5-1 om zo de wedstrijd in het slot te gooien en hoewel er wel een paar kansjes waren, viel de goal niet. De grootste kans was voor Jeffrey Minten die werd weggestuurd door Van Oorschot. Zijn schot werd echter gekeerd door de binnenkant van de paal. Doordat de 5-1 uitbleef begon het geloof bij de Blauw-Witte opponent te groeien en tien minuten na rust viel dan ook, op gelukkige wijze, de 4-2. Een lage voorzet kon simpel opgepakt worden door keeper Bergmans, maar de verder sterk spelende gastspeler Jort de Bie werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Na de 4-2 begon het geloof bij Handel logischerwijs nog meer te groeien. De druk op het doel van Boekel nam zienderogen toe, maar echt grote kansen bleven uit. Uit een corner was er een goede kans, maar er werd recht op keeper Bergmans gekopt. De Boekelaren waren toch niet geheel kansloos. Vonk kreeg de uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij omspeelde de doelman van Handel, maar werd door deze laatste op grove wijze binnen de zestien neergehaald. De leidsman faalde om een penalty toe te kennen daar hij een vrije trap gaf op de rand van de zestien en de doelwachter aan Handelse zijde mocht ook blijven staan. De vrije trap werd door Vonk over geschoten waarna hij mocht gaan rusten om afgelost te worden door Thimo van der Wijst. Voorafgaand aan deze kans waren de Boekelaren door de druk zelfs overgeschakeld op een 5-3-2-opstelling. Een gouden greep zo bleek, want de druk nam af en naarmate de tijd verstreek leken de gasten het langzaamaan op te geven, de Boekelse muur kregen zij niet geslecht. Uiteindelijk werd het vlak voor tijd nog 5-2 met dank aan twee gastspelers. Luke van Lieshout en Nick Bevers waren in alle haast vanuit Zeeland komen rijden, waar zij om 10 uur al een wedstrijd hadden gespeeld, om de tweede helft als versterking te dienen. Een afvallende corner werd opgepikt door Van Lieshout en waar alle Handelse mannen op hem afstormde bewaarde hij de rust en gaf de bal diep op de volledig vrijstaande Bevers. Hij gaf de balop zijn beurt laag voor op Minten die de bal simpel binnen kon lopen. De makkelijkste goal die hij ooit had gemaakt gaf hij later aan. Niet veel later floot dhr. Czlapa voor het einde van de wedstrijd en was de belangrijke en zware overwinning een feit.
Bij het teruglopen naar de kleedlokalen vanaf Veld 6 kwam nog meer goed nieuws binnendruppelen. Erp 10 had namelijk verloren bij Festilent 7, waar de Boekelaren afgelopen week nog met 4-1 van hadden gewonnen. Hoewel er slechts zes wedstrijden zijn gespeeld staan de Boekelaren er goed voor. Met drie wedstrijden minder gespeeld staan zij namelijk slechts één punt achter op Erp. Aankomende zondag wordt er uit gespeeld tegen nummer 10 Boerdonk 4 op Sportpark De Kerveheester, komt dat zien!
Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,