Scheidsrechter

Dhr. Bouw

Accommodatie

Onbekend

Na een drietal makkelijke oefen/bekerwedstrijden was het zondag 22 september weer tijd voor het serieuzere werk: de competitie. De uitwedstrijd tegen en in Nijnsel was het eerste competitietreffen en leverde bepaald geen droomstart op. De wissels die trainer Marc van de Ven moest toepassen, waren allemaal wissels wegens blessures. Jorge Snoek kwam voor Guus Goossens, Edward Schouten verving Merijn van Haandel en Jari Claasse kwam voor Sander Jonkers.

Een hakballetje van Guus Goossens leverde in de tweede minuut al bijna een kans op voor Tim Schuijers. Nog geen minuut later was er een aardige kans voor Nijnsel. Het eerste kwartier werd door Boekel Sport opgeëist, mede door foutieve passes van Nijnsel. Geleidelijk keerde het tij, en was Nijnsel met name bij corners zeer gevaarlijk. Mooie kopballen van Sander Jonkers en Jelle Bouwmans leverden net niets op. Uit een corner in de 38e minuut wist Nijnsel zich op voorsprong te schieten. Drie minuten later raakte Sander Jonkers uit een corner met een kopbal slechts de lat. Meteen na rust was het Pim Wammes die met een langdurige solo alvast de gelijkmaker wilde scoren.
Het echte gevaar kwam toch weer van de Nijnsel- aanvallers. In de 73e minuut werden een paar Boekelse fouten vakkundig door Nijnsel afgestraft. Geen gelijkmaker maar een 2-0 voorsprong! Een minuut later was er toch weer Boekelse hoop, Rens van de Wijst maakte er fraai 2-1 van. Keeper Jesse Zwanenburg kon lange tijd een nog grotere Nijnsel-voorsprong voorkomen. Met knappe reddingen. In de 90e minuut lukte Nijnsel dat alsnog 3-1. De extra speelminuten waren nodig omdat de goed leidende Maarten Bouw halfweg de eerste en tweede helft een drinkpauze had ingelast.

Volgende week nieuwe kansen voor het eerste goede competitieresultaat tegen Helmondia. Alle supporters welkom!