Scheidsrechter

Dhr. Elsayyad

Accommodatie

Onbekend

Boekel Sport 1 heeft in de uitwedstrijd tegen Excellent een prima 1-4 overwinning geboekt. Na de 7-klapper vorige week tegen BMC was zondag 8 december Excellent 1 de tegenstander op Sportpark Het Domein te Oploo. Vooraf aan deze wedstrijd stonden beide teams bovenaan in de 2e periode. In de stand stond Excellent enkele plekken boven Boekel Sport.

De regenval van de afgelopen dagen had het veld in Oploo geen goed gedaan, ook werd er nog een wedstrijd van hun 2e elftal voorafgaand op het hoofdveld gespeeld en daardoor was het veld zeer zwaar en bijna niet bespeelbaar. Excuses aan de kant, beide teams hadden ‘er last van’ laten we maar zeggen.

Aanvoerder Jelle Bouwmans won de toss en koos ervoor om de eerste helft met de wind in de rug te spelen. Na slechts 4 minuten konden de Boekelse handen al op elkaar! Na een prima actie van Guus Goossens bereikte hij Twan Merks. Die bleef rustig en schoot de 0-1 tegen de touwen, prima start dus voor de mannen van trainer Marc v.d. Ven. Boekel Sport probeerde te blijven voetballen op de zware ‘grasmat’ en kwam er enkele keren aardig uit. In de 12e minuut mocht Twan Merks een hoekschop nemen, deze werd scherp ingedraaid en bij de tweede paal hakte Juul Hurkmans de 0-2 tegen de touwen. Vijf minuten later liet de zeer goed spelende Merijn van Haandel de bal van zich afsnoepen en de alert keepende Jesse Zwanenberg verkleinde zijn goal prima zodat de spits van Excellent niet tot scoren kwam. Twan Merks werd in minuut 20 onreglementair gestopt en de daarop toegekende vrije trap door de overigens goed leidende scheidsrechter Elsayyad werd door keeper Noud vd Stoel vakkundig uit de lange hoek getikt.

In de 26e minuut kreeg Guus Goossens een grote kans op de 0-3. Een prima aanval van Boekel Sport zijde eindigde bij Guus die 1 op 1 met de keeper niet rustig genoeg bleef en de bal voorlangs schoot. Excellent kon daar vanuit eigen kracht nog niet veel tegenover stellen. In de 37e minuut leek Jelle Bouwmans de gastheren te helpen door de bal in te leveren aan de oranjehemden, echter was het wederom Jesse Zwanenburg die snel uitkwam zodat de spits van Excellent snel moest handelen en slechts het zijnet trof.

Na rust moest Boekel Sport tegen de wind in voetballen op het winderige hoofdveld in Oploo. Excellent kwam sterker uit de startblokken en dat kwam Sander Jonkers op een gele kaart te staan na een overtreding aan de zijkant van het 16-meter gebied. De vrije trap die daarop volgde werd vakkundig verdedigd door de Boekelse defensie. Wederom Guus Goossens kon de score in de 52e minuut verder uitbreiden maar faalde wederom in de afwerking. 4 minuten later kreeg Excellent een vrije trap te nemen op een mooie positie rond het 16-meter gebied. De bal verdween via een Boekels been op de buitenkant van de paal. In de 57e minuut werd Guus Goossens vervangen door Jari Claasse, wat een prima wissel bleek. Slechts 7 minuten in het veld was hij het die de 0-3 tegen de touwen knikte. Jelle Bouwmans stoomde op rechts op, gaf een prima voorzet waar Jari vanaf een meter of 20 van het doel zijn hoofd tegen aanzette en doelman vd Stoel volledig verraste. Excellent bleef aandringen en creëerde ook wel wat kansen, echter was het het hardwerkende Boekel Sport of doelman Jesse die zich staande hielden. Toch kwam de treffer voor Excellent dan toch: in de 79e minuut een lange bal naar voren, waar Sander Jonkers de bal simpel leek weg te kunnen koppen gleed hij uit op het gladde veld, waarop spits Frans Cuppers wel raad wist met die presentje: 1-3. Maar 2 minuten later legde Boekel Sport een prima aanval op de mat, de opgekomen Rens vd Wijst ging een 1-2 aan met Tim, Rens liep door en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald: Penalty. Topscorer Tim Schuijers wist met dit buitenkansje wel raad en schoot Boekel Sport naar wederom 3 punten: 1-4!

Wederom een prima prestatie van ons vaandelteam waardoor ze zich steviger nestelen in de middenmoot van de 3e klasse D. Ook in de 2e periode werden dus goede zaken gedaan. Volgende week, zondag 15 december, de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Op Sportpark De Donk ontvangt Boekel Sport SCG’18 1 uit St. Michielsgestel. Na afloop van deze wedstrijd gaan we in de kantine de eerste seizoenshelft met z’n allen goed afsluiten tijdens de Najaarsafsluiting.

Voor Boekel Sport 1 wacht na deze wedstrijd nog een bekerduel tegen Olympia’18 1 uit Boxmeer. Aftrap van deze wedstrijd is op dinsdag 17 december om 20:00 uur op Sportpark Pelzer te Boxmeer.

Supporters zijn zondag en dinsdag uiteraard weer van harte welkom!