Scheidsrechter

Dhr. de Graaf

Accommodatie

Onbekend

Zondag 1 december stond de thuiswedstrijd tegen BMC 1 (Berlicum) op het programma op Sportpark De Donk. Voorafgaand aan deze wedstrijd had Boekel Sport 10 punten uit 9 wedstrijden en BMC 5 punten uit 10 wedstrijden behaald. BMC was met dit aantal punten laatste in de 3e klasse D. Na 2 goede overwinningen op FC Schadewijk en Nooit Gedacht was het dus noodzakelijk om ook tegen BMC een goed resultaat te halen.

Al vanaf de eerste minuten ging Boekel Sport vol op de aanval en de eerste goal liet niet lang op zich wachten. Een terugspeelbal werd door de keeper niet goed verwerkt en verdween langs het doel. De corner die daarop volgde werd door Tim Schuijers strak aangesneden en in de kluts wist Merijn van Haandel hier wel raad mee: 1-0. Boekel Sport bleef domineren op eigen veld en na 17 minuten maakte Twan Merks op aangeven van Jesse van Moorsel de 2-0. BMC kwam er nauwelijks aan te pas en als ze eruit kwamen werden de voorzetten en enkele schoten gepareerd door de defensie en keeper Jesse Zwanenburg. Na 27 minuten spelen een goede bal in de diepte op Tim Schuijers, die vandaag een plaag was voor defensie van BMC, hij trok de bal goed voor en Guus Goossens reageerde attent en ‘verlengde’ de voorzet van Tim tot een doelpunt. Tergend langzaam rolde de bal over de doellijn: 3-0. Amper 2 minuten later lag de vierde goal in het net. Een vlotte aanval met ‘one touch voetbal’ belandde via Juul Hurkmans bij Tim Schuijers die zijn goede wedstrijd bekroonde met de 4-0. Zoals trouwe supporter ‘Rool Hoevenaars’ zei: “Een ongekende weelde!” En zo was het. Tim Schuijers kreeg ook nog de kans op 5-0, maar 1 op 1 met de keeper schoot Tim de bal rakelings langs de verkeerde kant van het doel.

Toch ging niet alles vanzelf, een onoplettendheid bij Merijn van Haandel leidde de 4-1 in. Noud Voets van BMC wist met dit buitenkansje wel raad. De mooiste goal viel in de 38e minuut. Goed combinatiespel door Boekel Sport bracht de bal bij Juul Hurkmans, hij stak met een geweldige steekbal Rens vd Wijst weg die beheerst de 5-1 binnenschoot. Na 2 minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter De Graaf voor rust.

De tweede helft een feller BMC dat er alles aan deed om toch de aansluiting te vinden met de mannen van trainer Marc vd Ven. Tussendoor voerde Boekel Sport een 2-tal wissels door, in de 61e minuut werd Luuk vd Elzen vervangen door Edward Schouten en kwam Jari Claasse in het veld voor Guus Goossens in de 63e minuut. Een minder fel Boekel Sport liet toe dat BMC er vaker uit mocht komen en dit leidde in de 64e minuut tot de 5-2. Een vrije trap vanaf de zijlijn werd keurig aangesneden en door niet goed te verdedigen aan Boekel Sport zijde wist Robin Smits de bal tegen de touwen aan te koppen. Dit was wel weer het sein voor Boekel Sport om een tandje bij te schakelen. Na 73 minuten spelen wist Twan Merks zijn aanvalsmaat Tim Schuijers te vinden die zijn tweede van de middag liet aantekenen: 6-2. Twan werd in de 81e minuut vervangen door Jorge Snoek.

Dat de ‘gifbeker’ voor BMC nog niet leeg was lieten Jari Claasse en Juul Hurkmans zien. Jari kwam via de zijkant van het 16 meter gebied richting de goal en trok de bal voor, Juul kon het laatste tikje geven en daarmee de eindstand op het bord zetten: 7-2.

Een prima overwinning van het eerste, waardoor ze na 2 speelronden in de tweede periode samen met Excellent de koppositie pakken. Laat dat nou de tegenstander zijn voor volgende week. Op zondag 8 december spelen beide ploegen tegen elkaar op Sportpark Het Domein te Oploo, let op: aanvang 14:00 uur!

Onze trouwe supporters zijn uiteraard weer van harte welkom!