Scheidsrechter

Dhr. Kolenberg

Accommodatie

Onbekend

Boekel Sport 1 heeft ook haar 5e wedstrijd op rij gewonnen. Op een prima bespeelbaar hoofdveld heeft Boekel Sport 1 de wedstrijd tegen SCG’18 1 met 5-1 gewonnen. Vooraf willen we graag alle credits geven aan onze veldbeheerder Toon van Hout , de maandag/vrijdag ploeg en de firma van Rooy uit Boekel die het veldonderhoud onder haar hoede heeft. Waar overal in de regio de wedstrijden afgelast werden was het hoofdveld in Boekel prima bespeelbaar.

Zoals in de afgelopen 3 wedstrijden kwam ook deze zondag Boekel Sport binnen 4 minuten op voorsprong. Tim Schuijers had ditmaal slechts 2 minuten nodig om Boekel Sport 1 op voorsprong te schieten. Een geweldig pass van Jelle Bouwmans op Tim betekende na 2 minuten al de 1-0. Na deze vroege voorsprong wist Boekel Sport de tegenstander de wil op te leggen. SCG’18 kwam er nauwelijks aan te pas. Slechts foutieve passes van Boekel Sport zijde brachten SCG’18 tot enkele gevaarlijke momenten. Boekel Sport beheerste echter de gehele eerste helft het spelbeeld en dat leidde in de 42e minuut tot een 2-0 voorsprong. Juul Hurkmans gaf een geweldige bal op Tim die met dit buitenkansje wel raad wist: 2-0. Ondanks het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter van SCG’18 werd dit doelpunt terecht goedgekeurd door de goed leidende scheidsrechter Kolenberg uit Helmond.

Na rust kreeg Boekel Sport een beter voetballend SCG’18 tegenover zich. Boekel Sport werd wat gemakzuchtig en SCG’18 rook haar kansen in enkele gevaarlijke uitvallen, desondanks wisten keeper Jesse en zijn verdediging toch alles te pareren. Ondanks de aanvalsdrift van SCG’18  viel in de 59e minuut toch de 3-0. Het was Rens van der Wijst die de 3-0 tegen de touwen schoot. Een goede bal van invaller Edward Schouten (50e minuut ingevallen voor Luuk vd Elzen) op Rens die koelbloedig de 3-0 aantekende. Na deze bevrijdende goal leek Boekel Sport het gas een beetje terug te nemen. Dit resulteerde in de 68e minuut tot een niet zo slimme overtreding met een vrije trap tot gevolg. Deze vrije trap werd vanaf de zijkant van het 16-mtr gebied strak voor geschoten, niemand die de bal beroerde en zo verdween deze bal ineens in het doel. 3-1 door Roy Groenendaal. Boekel Sport was weer wakker geschud en nam de controle van het spel weer over. Jari Claasse kwam in de 76e minuut in het veld voor de moegestreden Twan Merks. 2 minuten later kreeg Boekel Sport een corner te verwerken en het was Sander Jonkers die collega centrale verdediger Juul Hurkmans wist te bereiken: 4-1! SCG’18 probeerde nog de aansluiting te vinden maar Boekel Sport liet zien hoe om te gaan met kansen. Tim Schuijers gaf een keurige assist op Edward Schouten die de eindstand van 5-1 tegen de touwen werkte.

Helaas voor Boekel Sport komt de winterstop te vroeg. 26 januari is RKPVV 1 in Helmond de tegenstander. Aankomende dinsdag (17/12) speelt Boekel Sport in de 3e ronde van de beker uit tegen Olympia’18 1 in Boxmeer. Aanvang wedstrijd is 20:00 uur.

Onze trouwe supporters zijn wederom van harte welkom in Boxmeer!