Scheidsrechter

Dhr. Velings

Accommodatie

Onbekend

Boekel Sport 1 heeft de goede reeks die 2 weken geleden werd ingezet tegen FC Schadewijk een goed vervolg kunnen geven in Geffen. Op Sportpark De Biescamp werd Nooit Gedacht 1 met 0-1 verslagen.

Om 14:30 uur blies scheidsrechter Velings voor aanvang van de wedstrijd. In de 3e minuut werd een voorzet van Twan Merks door een speler van Nooit Gedacht op de eigen kruising gekopt. Een minuut later kreeg Nooit Gedacht een corner te verwerken, de bal kwam aan de andere kant van het speelveld terecht en werd opnieuw ingebracht. De spits van Nooit Gedacht wist zijn hoofd er tegenaan te zetten, maar gelukkig voor Boekel Sport verdween de bal voorlangs. Hierna werd Boekel Sport wat sterker, wat resulteerde in de 0-1 voorsprong: na 17 minuten spelen speelde Tim de bal op Twan Merks die naar binnen trok, niet twijfelde en de bal in de lange hoek schoot.

Hierna werd de strijd voornamelijk op het middenveld uitgevochten. In de 26e minuut redde keeper Jesse Zwanenburg perfect op een inzet van Nooit Gedacht, gestrekt ging Jesse naar de linkerhoek en verwerkte een goed schot keurig zodat de voorsprong intact bleef. Boekel bleef hard werken en af en toe ging dat gepaard met veel inzet wat tot 2 gele kaarten leidde: Juul en Jesse van Moorsel verdwenen in het boekje van de scheidsrechter. Twan Merks werd in de 30e minuut vervangen in verband met een blessure, Edward Schouten werd zijn vervanger.

De 2e helft probeerde Nooit Gedacht voetballend dichter bij het doel van Jesse Zwanenburg te komen maar de defensie stond goed en werd door het hardwerkende middenveld geholpen om de rood-witte formatie van het doel te houden. Echte grote kansen kreeg Nooit Gedacht niet, wel een 2-tal vrije trappen op een mooie positie voor het doel. De eerste werd knap gepareerd door Jesse en de tweede verdween huizenhoog over het doel. Boekel Sport kwam er ook nog enkele keren gevaarlijk uit. De ingevallen Jari Claasse (in de 60e minuut ingevallen voor de goed spelende Niek Schuijers) kreeg na een heerlijke steekbal van Edward Schouten dé kans op 0-2. Oog in oog met de doelman van Nooit Geacht schoot Jari, ietwat gehaast, voorlangs. Boekel Sport wist het restant van de wedstrijd uiteindelijk redelijk gemakkelijk uit te spelen en vertrok zo met de 3 welverdiende punten uit Geffen.

Volgende week speelt Boekel Sport een thuiswedstrijd, tegenstander op Sportpark De Donk is dan BMC 1 uit Berlicum. De wederom in grote getale opgekomen Boekel Sport supporters zijn dan uiteraard weer van harte welkom!