Scheidsrechter

Dhr. Meulenbroek

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 27 oktober was in Schijndel Avanti’31 1 de tegenstander. Voor deze wedstrijd had Avanti’31 4 punten, en Boekel Sport 1 punt verzameld. Een belangrijke wedstrijd dus om de aansluiting te krijgen of af te haken aan de middenmoot.
De openingsfase was voor de gastheren, ze lieten Boekel Sport het spel maken en werden in de openingsfase enkele keren gevaarlijke via een diepe bal achter de defensie. Na 4 minuten was het dan al raak voor de thuisploeg. Een lange bal werd aangenomen door Fabian Koenen en met een lob verschalkte hij doelman Jesse Zwanenberg: 1-0. Een tegenvaller voor de geel-zwarte formatie. Na de snelle achterstand kreeg Boekel Sport het spel beter onder controle en kwam het er een aantal keren gevaarlijk uit, maar tot doelpunten leidde dat niet. Wel moest trainer Marc vd Ven al 2x noodgedwongen wisselen. Merijn van Haandel en Niek Schuijers konden na een aantal stevige, maar faire duels, niet verder. Luuk vd Elzen en Jari Claasse waren de invallers. In de 28e minuut werd Twan Merks aangespeeld die de bal vanaf de achterlijn hard voor gaf, tussen 2 verdedigers in wist Tim Schuijers zijn voet er tegen aan te zetten: 1-1. Tot aan de rust controleerde Boekel het spel en was nog een aantal keren gevaarlijk via enkele kopballen en schoten op, of over, het doel.
29 seconde na rust lag de bal alweer in het net! Jesse van Moorsel stuurde Tim Schuijers diep die met deze kans wel raad wist: 1-2. Dat is nog eens lekker uit de rust komen. Na deze treffer ging het tempo bij Avanti’31 omhoog en wist het Boekel Sport verder terug te drukken. Boekel Sport kwam er enkele keren via een counter gevaarlijk uit maar echte grote kansen leverde dit niet op.
Een aantal keren werd Boekel Sport afgevlagd door de assistent-scheidsrechter van Avanti voor buitenspel, al dan niet twijfelachtig. Zo ook ging de vlag in de 58e minuut omhoog toen Guus Goossens Tim Schuijers diep stuurde, die nam de bal goed aan en lobte de bal over de uitkomende keeper van Avanti: 1-3. De scheidsrechter wilde niets weten van buitenspel en dus stond Boekel Sport op voorsprong met een marge van 2. Na deze treffer was het eigenlijk alleen Avanti nog wat aan de bal was maar tot hele grote kansen kwamen ze niet door sterk optreden van onze defensie en keeper Jesse Zwanenburg.
Na 4 minuten blessuretijd blies scheidsrechter Meulenbroek uit Gemert voor het eind van de wedstrijd en keerde de mannen van trainer Marc vd Ven voor het eerst dit seizoen met drie punten huiswaarts!
Volgende week komt het andere team uit Schijndel op bezoek in Boekel: Boekel Sport 1 – Schijndel/De Wit 1 is dan het affiche op Sportpark De Donk, aanvang 14:30 uur.
Supporters, ook vandaag weer in grote getale aanwezig, zijn dan uiteraard weer van harte welkom!