Dhr. Kerkhof

Accommodatie

Onbekend

Op een heerlijke zonnige zondagmiddag heeft Boekel Sport eindelijk de drie punten in eigen huis weten te houden. ‘Slachtoffer’ was de nummer 3 van de competitie FC Schadewijk uit Oss.

Boekel Sport had enkele wijzigingen doorgevoerd in de opstelling, zo had Luuk vd Elzen wederom een basisplaats en keerden aanvoerder Jelle Bouwmans en Niek Schuijers terug van een blessure. Dit betekende een plaats op de bank voor o.a. Juul Hurkmans en Pim Wammes.

Boekel Sport kwam gretig, scherp en sterk aan de aftrap. Voor elke meter werd gevochten, duels werden niet geschuwd en er werd gevochten voor elke bal. Iets wat we de laatste weken iets teveel mistte bij ons vaandelteam. FC Schadewijk was duidelijk niet op dit Boekel Sport voorbereid en wist er zich niet onderuit te spelen. Tot grote kansen leidde dat overigens niet voor beide teams, tot aan de 25e minuut. Guus Goossens ontving de bal, schoot op de paal en vervolgens kwam Tim Schuijers in balbezit en wist de terugkomende bal niet achter doelman Martin Roelofs te plaatsen. In de tegenstoot van Schadewijk wisten zij wel te scoren, de nummer 6 van het veld, Lucas Groen kreeg de bal op zo’n 20 meter plots voor zijn voeten en wist hier wel raad mee. Onberispelijk schoot hij de 0-1 tegen de touwen achter doelman Jesse Zwanenburg. Een tegenvaller voor Boekel Sport. Zij lieten het hoofd echter niet hangen en hard werkend gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel in de 44e minuut. Goed werk van de prima spelende middenvelder Luuk vd Elzen en een even zo mooie steekbal op Tim Schuijers leidde tot de verdiende 1-1! Oog in oog met doelman Roelofs faalde Tim niet en schoot zo de gelijkmaker tegen de touwen. Iedereen dacht dat dit ook de ruststand was maar in de blessuretijd van de eerste helft wist Boekel Sport nogmaals toe te slaan, Niek Schuijers speelde Twan Merks in die een schot gekeerd zag worden door de keeper, maar de bal ging echter via verdediger Henk Brans van FC Schadewijk in het lege doel: 2-1! Direct daarna floot de goed leidende scheidsrechter Kerkhof voor het einde van deze enerverende eerste helft.

Een donderspeech vanuit het kleedlokaal van Schadewijk verraadde een getergd team uit Oss in de tweede helft, echter was het Boekel Sport dat het meest gevaarlijk was. Zo schoot Tim in de 66e minuut op de paal, strandde een schitterende solo van Twan Merks rond het 16 meter gebied en werden 2 aanvallen twijfelachtig afgevlagd door de assistent scheidsrechter uit Oss. Enkele wijzigingen in het team maakte Boekel Sport zeker niet minder gevaarlijk. In de 63e minuut werd de Guus Goossens vervangen door Jari Claasse, Edward Schouten mocht na 82 minuten invallen voor Twan Merks en Juul Hurkmans verving in de 86e minuut Jesse van Moorsel. Diezelfde Juul Hurkmans schoot de wedstrijd in de 88e minuut op slot. Boekel Sport kreeg een corner te verwerken en met slechts 4 man voor het doel wist Tim Schuijers toch Merijn van Haandel te bereiken, die bleef met de rug naar de goal rustig, en legde de bal terug op Juul Hurkmans die de bevrijdende 3-1 binnen wist te knallen!

Eindelijk een thuis overwinning en nog belangrijker: de aansluiting met de middenmoot werd behouden. Door bijna alleen maar gelijke spelen op de andere velden behaalde Boekel Sport met veel inzet, strijd en karakter 3 hele belangrijke punten!

Volgende week is Boekel Sport een weekend vrij in verband met de vrijloting in de beker. Zondag 24 november gaat Boekel Sport op bezoek in Geffen waar Nooit Gedacht 1 dan wacht. Supporters zijn weer van harte welkom aldaar!