Datum

20 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Boekel Sport heeft in de uitwedstrijd tegen Den Dungen 1 het eerste puntje van dit seizoen binnengehaald. Op een nat Sportpark Jacobskamp in Den Dungen begon Boekel Sport aftastend aan de wedstrijd. Ook de gastheren leken op het begin de kat uit de boom te kijken.

In het eerste kwartier gebeurde er dan ook niet veel en was het baltempo bij beide elftallen niet dermate hoog dat er gevaar uit gesticht werd. Na 21 minuten kreeg Boekel Sport een corner te nemen die genomen werd door Tim Schuijers. De bal belandde bij de tweede paal waar Juul Hurkmans boven zijn tegenstander uit kwam en de 0-1 tegen de touwen kopte. Deze voorsprong (de eerste dit seizoen) leek bevrijdend te werken. Boekel Sport kwam er vaker dreigend uit en had zelfs de 0-2 moeten maken. In de 33e minuut een miscommunicatie tussen de keeper en centrale verdediger van Den Dungen, die de bal vervolgens bij Tim in de voeten speelde. Tim koos om snel op het lege doel te schieten, maar tergend langzaam rolde de bal aan de verkeerde kant van de paal langs het doel.

Na rust een scherper en hoger spelend Den Dungen dat vaker voor de goal van doelman Jesse Zwanenburg kwam. Boekel Sport wist Den Dungen van het scoren af te houden, tot de 58e minuut. Een overtreding op ongeveer 18 meter van het doel leverde Juul een gele kaart, en Den Dungen een vrije trap op. Deze werd door nummer 10 Tom Schuurmans hard binnen geschoten, een tegenvaller voor Boekel Sport. 3 minuten later werd een voorzet vanaf rechts door linksback Rens vd Wijst met de arm beroerd: Penalty voor Den Dungen. Deze buitenkans liet spits Jeffrey Sterks niet onbenut en Den Dungen stond met 2-1 voor. Boekel Sport ging alles of niets spelen en bracht 3 wissels. Twan, Jesse van Moorsel en Niek werden vervangen door Joris, Jari en Luuk. Enkele kleine kansen werden niet benut maar in de 87e minuut bracht Juul Hurkmans Tim in stelling die een op een met de keeper werd gezet. Deze kans liet Tim ditmaal niet onbenut en scoorde de 2-2 voor Boekel Sport. Uiteindelijk toch nog een punt aan het eind van de wedstrijd en eindelijk van de hatelijke 0 af.

Volgende week gaat de reis naar Schijndel waar Avanti’31 1 wacht op Sportpark Molenheide. Let op: Aanvang 14:00 uur!

Supporters zijn uiteraard weer van harte welkom!