Datum

30 augustus 2020 10:30

Accommodatie

Onbekend

Maart, dat was de laatste keer dat de Boekelaren in een wedstrijd een bal aan de voet hadden gehad. Bijna een half jaar (!), nooit duurde het langer voordat zij weer de wei in mochten. Toch was het 30 augustus dan eindelijk zover. Tegen Handel 4 welteverstaan. Een potentiële topper aangezien beide ploegen koploper waren in hun competitie vóór de ‘corona-break’. In de bekercompetitie van 2019 werd er door de Boekelaren met 1-4 kansloos verloren van hetzelfde team, maar zoals iedereen weet: resultaten in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst.

Nadat de Boekelaren onaangenaam verrast werden door slechts één kleedkamer ter beschikking gesteld te krijgen, waar ook nog eens maximaal zeven personen zich in mochten bevinden, ving de wedstrijd toch aan op Sportpark Den Eikenwal. Zoals vooraf verwacht ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen waren zeer balvast en waar de Handelse thuisploeg het voornamelijk probeerde met lange ballen, hingen de Boekelaren hun spel op aan spits Jop Wammes. Het duurde een tijd voor de eerste echte kans zich voordeed, maar het was direct een grote. Een Handelse aanval over rechts zorgde voor een voorzet die gepakt had kunnen worden door keeper Jan Bergmans ware het niet dat Niels van Sleeuwen de bal met zijn hoofd schampte en er voor zorgde dat de spits van Handel de bal zo voor zijn voeten kreeg. De uit positie gebrachte doelwachter Bergmans sprintte voor zijn doel door en kon ternauwernood redding brengen op het tegendraadse schot van de spits. Niet veel later had Handel de overhand, maar was het wel raak aan de andere kant. Gastspeler Tom Klokgieter ontving de bal en stuurde Wammes weg met een scherpe steekbal. Koelbloedig als hij is verschalkte hij de jonge Handelse doelman in een duel. Hoewel het tegen de verhouding in was viel ook de 0-2 al snel. Een foute bal achterin waarvan nog steeds niemand weet op wie hij bedoelt was werd opgepikt door Wammes en hij werkte op dezelfde wijze af als een paar minuten eerder. Nu de onzekerheid achterin werd blootgelegd kregen de Boekelaren meer en meer zelfvertrouwen. Keeper Bergmans dacht hier van te profiteren door met een lange uittrap Klokgieter weg te sturen en dit lukte. De uittrap werd verkeerd ingeschat door de verdediging en Klokgieter profiteerde hier ten volste van door de 0-3 aan te tekenen. Voor rust werd het zelfs nog erger voor de thuisploeg. Invaller Chiel van der Horst stoomde als een ware Denzel Dumfries op over de rechterkant en gaf laag voor op linksback Teun ‘Potje’ van den Elzen. Deze tekende simpel voor zijn eerste van het seizoen en rende kenmerkend met zijn armen ten hemel geheven terug naar zijn eigen helft. Een 0-4 ruststand, terwijl de Boekelaren nauwelijks beter waren.

Aan het begin van de tweede helft werd het vrij snel duidelijk dat er aan het resultaat weinig meer zou veranderen. Boekel speelde vrij defensief en de Handelse delegatie vond het ook wel mooi. Toch kregen de Boekelaren vrij snel de kans op de 0-5. Klokgieter stond volledig vrij om binnen te knikken, maar de keeper redde knap. Na deze redding bleef het nog even hachelijk voor het doel van de thuisploeg, maar uiteindelijk werd de bal opgeruimd. Handel kreeg wederom nauwelijks kansen. In de gehele tweede helft hoefde Bergmans zelfs geen redding te maken. De bal naast kijken of oprapen was meestal voldoende. Buiten de kans van Klokgieter stelde de aanvalsdrang van de Boekelaren ook weinig voor. Boekel probeerde nog een paar keer Klokgieter weg te sturen met een lange bal, maar dit was nauwelijks effectief mede door de ‘vlag-grage’ grensrechter aan Handelse zijde. Uiteindelijk zorgde de zoveelste fout achterin bij Handel voor de 0-5. Klokgieter ontving de bal, draaide knap weg en schoot mooi raak in de verre hoek. Niet veel later floot de leidsman de wedstrijd tot een eind en was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Een goed begin van het seizoen wat op succes zou kunnen duiden voor de rest van het jaar. Toch zegt dit niet alles, want afgelopen seizoen behaalden de Boekelaren slechts drie punten in de beker om vervolgens het gehele jaar koploper te zijn in de competitie. Aankomend weekend wordt opnieuw gespeeld tegen een bekende tegenstander. Deze keer betreft het MVC 3, de ploeg die twee jaar geleden één plek boven de Boekelaren eindigden in de competitie en de eerste bekerwedstrijd eveneens won. Let op! De wedstrijd wordt in verband met de corona-maatregelen gespeeld op zaterdag om 18.00 uur op Sportpark De Donk, komt dat zien!

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,