Scheidsrechter

J (Jan) Bergmans

Accommodatie

Onbekend

Na een ruime overwinning op Handel 4 en een abominabele verliespartij tegen MVC 3 was Gemert 11 de laatste horde die genomen diende te worden in de poulefase van de beker. De Boekelaren van 8 hadden nog steeds kans om door te gaan, maar waren hiervoor wel afhankelijk van de wedstrijd tussen beide eerdere tegenstanders, MVC en Handel. Waar de Boekelaren nog steeds vaak de jongste van de twee elftallen opstellen was dit afgelopen zondag zeker niet het geval. De gemiddelde leeftijd van de Gemertse opponent zal rond de 20 jaar hebben gelegen, als deze zelfs al gehaald werd!

Na een ferm fluitsignaal van gelegenheidsscheidsrechter Ronald van der Horst ving de wedstrijd aan en de Boekelaren begonnen als altijd rustig aan de opbouw. Dit zorgde niet voor veel kansen en waar de tegenstander sneller de aanval zocht was dit aan Gemertse zijde ook niet het geval. Uiteindelijk was het Sam Vonk die rond de 10e minuut de ban brak. Door een goede onderschepping van Rik Swinkels kwam de bal terecht bij Jeffrey Minten. Minten gaf een steekbal op Vonk en waar deze te onderscheppen was, maaide de centrumverdediger volledig mis waarna het voor Vonk een koud kunstje was om de doelwachter te verschalken. Hoewel de Boekelaren verschillende keren dreigend waren resulteerde dit niet in echte kansen. Aan de andere kant van het spel was dit juist andersom. Waar Gemert nauwelijks voor dreiging zorgde was het die keren dat het voor doel kwam direct gevaarlijk. Keeper Jan Bergmans moest twee keer handelend optreden in een één-op-één-situatie en kwam beide malen als winnaar uit de strijd. Ook de vele voorzetten en corners werden door Bergmans nagenoeg allemaal uit de lucht geplukt of weg gebokst, maar die ene keer dat hij dit verzaakte was het direct gevaarlijk. Gelukkigerwijs bracht de buitenkant van de tweede paal redding op een kopbal van de fysiek sterke spits.

De tweede helft ving aan onder leiding van Minten. Minten was in de eerste helft uitgevallen met een blessure aan zijn hand, maar dit belette hem niet om de fluit ter hand te nemen. Het spelbeeld was voornamelijk hetzelfde als in de eerste helft. De bal en het spel golfden rustig heen en weer, maar tot veel kansen leidde dit niet. Toch werd Gemert uiteindelijk gevaarlijk. Een opkomende verdediger werd niet aangepakt door de Boekelaren en kon van binnen de zestien uithalen, maar deed dit veel te wild en schoot hoog over. Even later waren zij zowaar nog gevaarlijker toen er hard op doel geschoten werd, maar wederom bracht de buitenkant van de tweede paal redding. Iets later kreeg Vonk nog een goede kopkans uit een corner, maar knikte helaas naast. Doordat de Gemertenaren er maar niet door kwamen en het moesten hebben van deze schaarse kansjes verloren zij langzamerhand de hoop. Jochem Timmers zorgde ervoor dat dit gegrond was. Timmers werd weggestuurd door (voorheen nog scheidsrechter) Van der Horst en kon vrij doorlopen op de keeper. De keeper, die al de gehele wedstrijd geen zekere indruk achter liet, liep achteruit en werd recht door het midden gepasseerd door Timmers. Niet veel later bracht Teun ‘Haan’ Hanenberg de spanning bijna terug door een lage voorzet te verlengen, maar een oude bekende bracht wéér redding: de buitenkant van de tweede paal! Uiteindelijk zou Vonk nog de uitgelezen kans op de 3-0 krijgen, maar faalde jammerlijk. Niet veel later floot Minten de wedstrijd tot een eind.

Allereerst, zoals Haan na de wedstrijd aangaf: ‘Man of the Match: Tweede Paal!’. Onder andere dankzij deze tweede paal, en dan met name de buitenkant, gaan de Boekelaren door naar de volgende van de beker. Tijdens de wedstrijd werd namelijk duidelijk dat MVC gelijk had gespeeld tegen Handel. Wanneer de volgende ronde gespeeld gaat worden en wie de opponent wordt is nog niet duidelijk dus houdt Teletekst in de gaten!

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,