Waterval 9
5427HL
BOEKEL
tel. 0492-323175

Eindelijk weer eens een heerlijke derby! Na twee voetballoze zondagen was op 21 november Venhorst 4 de tegenstander voor de Boekelaren van 8. Een zeer bekende tegenstander voor hen, daar het al verschillende seizoenen één van de meest geduchte opponenten is en er veel collegiale en vriendschappelijke betrekkingen zijn. Een ander jaarlijks terugkomend fenomeen is het gebrek aan scheidsrechters. Normaliter wordt de wedstrijd dan gefloten door twee spelers van ’t Achtste echter deze keer had men geluk. Iedere keer dat het team zelf moet fluiten wordt de uitploeg gevraagd of zij eventueel ook één helft zouden willen fluiten. Tot op heden altijd tevergeefs. Tot op heden, want op 21 november had men het geluk een tegenstander te treffen met een heuse KNVB-scheidsrechter in de gelederen. Ruud van der Rijt, al meermaals scheidsrechter van v.v. Boekel Sport 1, vond zich bereid om één helft te fluiten en zou dan de tweede helft aantreden als rechtsbuiten.

Zo gezegd, zo gedaan en Van der Rijt floot voor het begin van de wedstrijd. Direct werd het alom bekende spelbeeld zichtbaar. Achterin werd rustig rondgespeeld bij de Boekelaren en langzaam de opbouw gezocht. Venhorst wachtte rustig af en de Boekelaren kwamen er maar moeilijk doorheen. Enkel wat schoten van afstand in de handen van de doelman waren het resultaat. Venhorst probeerde het op haar beurt op de counter en zo ontstond het eerste serieuze gevaar. Na een combinatie kwam de welbekende Venhorstse spits Geert Rongen in balbezit, met zijn fameuze linkerbeen zocht hij de verre hoek waar hij keeper Jan Bergmans op zijn weg vond. Ondanks deze speldenprikjes was de Boekelse thuisploeg toch het gevaarlijkste en na een half uur spelen drukte zich dit ook uit op het scorebord. Jop Wammes die in het veld was gekomen als linkshalf ontving de bal van Jeffrey Minten en zette zijn directe tegenstander tot twee keer te kijk. Vervolgens schoot hij met zijn chocoladebeen hard raak in de korte hoek. Hierna bleven de Boekelaren gevaarlijk door middel van afstandsschoten, maar nagenoeg ieder van deze belandde recht op de doelwachter. Vlak voor rust was het dan toch raak. Opnieuw was het Wammes die zijn tegenstander te kijk zette. Deze keer gaf hij de bal aan gastspeler Tom Klokgieter die naar binnentrok en hard raak schoot. 2-0 en niet veel later floot Van der Rijt voor de rust.

Na rust nam Van der Rijt plaats als rechtsbuiten voor de Venhorstse formatie en Boekelse centrumverdediger Sten Hurkmans nam de fluit in de hand. Hoewel de Boekelaren nog steeds de overhand hadden werd de rood-witte tegenstander steeds gevaarlijker. Uiteindelijk was het zelfs gemeenteraadslid Tim Rooijackers die voor Venhorst raak schoot op aangeven van Van der Rijt. Direct bleek echter dat Rooijackers buitenspel stond doordat grensrechter Lex van den Hoogen gedecideerd zijn vlag in de lucht stak. Even later was het opnieuw Venhorst dat gevaar stichtte. Rongen kwam via de kluts in balbezit en kon van een meter of 13 inschieten, maar de instormende Bergmans bracht redding. Niet veel later maakte Minten voor Boekel aan alle onzekerheid een eind. De rechtsbuiten trok naar binnen en kruiste met de in balbezit zijnde Sam Vonk. Deze gaf de bal aan Minten mee die de bal net voldoende toucheerde om de uitkomende Venhorstse doelwachter te verschalken. Ondanks de 3-0 voorsprong gaf de uitploeg zich niet zomaar gewonnen. Opnieuw was het Rongen die één-op-één kwam met Bergmans. Deze keer lukte het Rongen wel om de bal langs Bergmans te krijgen, maar Wammes kon de bal hierna simpel opvangen om uit te verdedigen. Alsof al deze kansen nog niet genoeg waren kreeg Venhorst ook nog eens een penalty. De sterk spelende Siebe van Moorsel haakte, de in de eerste helft nog scheidsrechter, Van der Rijt en Hurkmans kende geen twijfel en legde de bal op de stip. Opnieuw een rechtstreeks duel tussen Rongen, die de penalty voor zijn rekening nam, en Bergmans en opnieuw kwam Bergmans als winnaar uit de strijd. Rongen schoot de bal hard, maar niet gericht in waardoor Bergmans de bal redelijk eenvoudig kon keren. Deze gemiste penalty leek de doodsteek te zijn voor de uitploeg. Niet veel later bracht de ingevallen Van den Hoogen met een prachtige hoge steekbal (L1 + driehoekje) Jochem Timmers in stelling die de bal meenam en de keeper kansloos liet. 4-0 en de eindstand was bepaald, want niet veel later floot Hurkmans voor het einde van de wedstrijd.

De overwinning op Venhorst en resultaten op andere velden betekenen dat v.v. Boekel Sport 8 weer volop mee doet in de race om het kampioenschap. Alle wedstrijden winnen en ze zijn kampioen! Maar laten we vooral niet te hard van stapel lopen want 28 november staat om 10.30 uur de uitwedstrijd naar het onbekende S.V. De Braak 6 op het programma, komt dat zien!

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,