Langeweg 4
6591XX
GENNEP
tel. 0485-511890

v.v. Boekel Sport 1 heeft vandaag een ruime overwinning geboekt in Gennep tegen Vitesse’08 1. De 1-5 overwinning lijkt op papier een makkelijke wedstrijd maar in werkelijkheid lag dat toch anders. Vooral door eigen slordigheden en slap spel maakte vooral Boekel Sport het zichzelf moeilijk.

Vitesse’08 beperkte zich tot verdedigen en speelde, als het in balbezit kwam, vaak de lange bal op de snelle spits. Tot mogelijkheden kwamen de oranjehemden niet. v.v. Boekel Sport maakte het zichzelf vooral lastig door onzorgvuldig spel en het teveel meegaan in het vooral vertragende spel van de thuisploeg. Na 11 minuten kreeg de opkomende Pim Wammes de bal van Guus Goossens en kapte goed naar binnen. Met zijn ‘mindere’ rechter schoot hij knap raak: 0-1. Tien minuten later kreeg Vitesse’08 een vrije trap te nemen aan de zijkant van het 16-mtr gebied. De bal werd hard en laag ingebracht en de ongelukkige Marijn van Haandel werkte de bal achter doelman Michiel Merks, Vitesse’08 weer langszij. Het vervolg van de eerste helft was vooral slordig te noemen aan Boekel Sport zijde. Het goede spel van de afgelopen weken kwam niet echt tot uiting en daardoor maakte de ploeg van trainer Marc vd Ven het zichzelf vooral moeilijk. Na ruste een wijziging in de formatie: Rens vd Wijst bleef in het kleedlokaal achter en Edward Schouten was zijn vervanger.

Een beter v.v. Boekel Sport na rust maakte het kijken naar deze wedstrijd een stuk aantrekkelijker. Dik 10 minuten na rust kreeg Jelle Bouwmans iets over de midddenlijn de bal en wilde deze hoog inbrengen, tot ieders verbazing verdween deze ‘voorzet’over en achter de doelman van Vitesse’08 via de binnenkant van de paal: 1-2 en een opsteker voor de geel zwarten. Het verzet bij Vitesse’08 leek hiermee wel gebroken en Boekel Sport kon vrijer voetballen. Vanaf minuut 72 ging het hard. Twan Merks scoorde in een tijdbestek van 10 minuten 2x op aangeven van Tim Schuijers en de ingevallen Teun van den Elzen. 1-3 en 1-4. Ook invalller, en wederom belangrijk, Jari Claasse wist wederom het net te vinden. Op aangeven van Twan Merks schoot hij de eindstand van 1-5 op het scorebord. Hiermee behaalde Boekel Sport een uiteindelijk goede en belangrijke overwinning. Komende donderdag spelen de mannen van trainer Marc vd Ven de inhaalwedstrijd in Ysselsteyn, aanvang 20:00 uur. Bij winst is de winst in de eerste periode een feit.

Na afloop van deze wedstrijd werd bekend gemaakt dat trainer Marc vd Ven na dit seizoen toch afscheid gaat nemen van v.v. Boekel Sport. Na eerder aangegeven te hebben met een seizoen te verlengen is Marc toch hierop terug gekomen. Een aanbod van de koploper in de eerste klasse, HVCH, kon hij niet afslaan. Marc heeft altijd de ambitie uitgesproken om hogerop te trainen en deze kans kon hij dus niet afslaan. Een applaus in het kleedlokaal en felicitaties aan hem laten blijken dat het hem toch ook gegund wordt. V.v. Boekel Sport moet dus op zoek naar een nieuwe trainer voor het komende seizoen. Marc en de spelers gaan er alles aan doen om de goede start in de competitie tot een goed einde te brengen met als kers op de taart een promotie naar de 2e klasse.