Waterval 9
5427HL
BOEKEL
tel. 0492-323175

Vanwege De nacht van Boekel, werd de derby tegen Handel verplaatst van zondag 1 mei ‘s middags naar 30 april 5 uur ‘s avonds. Kille weersomstandigheden, maar veel publiek van weerskanten. De grootste kansen waren voor Boekel Sport, de punten werden eerlijk  verdeeld.

In de 12e minuut kreeg Jan van de Acker via Tim Schuijers een droomkans. De bal verdween jammer genoeg hoog over. Een mooi schot van Rens van de Wijst in de 20e minuut was een prooi voor keeper Tim van de Loo. In de 29e minuut tikt Michiel Merks met de vingertoppen een gevaarlijke inzet  tot corner. De corner mag niet genomen worden, omdat er sprake was van buitenspel. In de 34e minuut is er door goed doorzetten van Guus Goossens , een kansje voor Yanick Groenendaal. Deze bal belandt echter in het zijnet. Een eerste helft met van beide zijden redelijk voetbal en voor scouts van de toneelschool een breed aanbod van talent. Gelukkig had scheidsrechter Tom Hameleers  het aardig onder controle.

Het begin van de tweede helft speelde  zich af op de Boekelse helft. Maar Boekel Sport hield knap stand en kreeg in de 59e minuut een grote mogelijkheid om de score te openen. Guus Goossens deed alles goed. Maar het laatste woord was aan Tim van de Loo. Een zeker lijkend doelpunt wist hij met zijn voeten tot corner te verwerken. Beide trainers wisselden naar hartenlust, maar doelpunten waren niet het gewenste gevolg. In de 87e minuut kwamen,  na een corner, diverse Boekelse spelers teenlengte te kort om het beslissende tikje te geven.  In de voorlaatste minuut kreeg Handel nog een vrije trap te nemen, net buiten het strafschopgebied. En met een 0-0 stand op het bord is dat toch linke soep.  Maar genoemde stand was na het laatste fluitsignaal ook de eindstand. Gezien het vertoonde spel een terechte puntendeling. Gezien de echte kansen, twee puntjes te weinig voor Boekel Sport. Op zondag 8 mei is iedereen weer welkom in Escharen. Daar trapt Boekel Sport om 14.30 af tegen EGS ‘20.