5443PD
HAPS
tel. 0485-315823

Zondag 24 april speelde v.v. Boekel Sport de uitwedstrijd bij nummer één na laatst Hapse Boys 1.
Hapse Boys, tot enkele weken geleden door iedereen benoemd als zekere degradant, was de tegenstander op Sportpark De Berkte. Op een dramatisch, hard en droog hoofdveld traden de 22 mannen onder leiding van Dhr. Kok tegen elkaar aan.

De plannen van beide ploegen waren direct na de aftrap zichtbaar, v.v. Boekel Sport wilde, en mocht het spel maken en Hapse Boys beperkte zich tot tegenhouden en hopen op een uitbraak. Na 6 minuten spelen was de eerste kans voor v.v. Boekel Sport. Yannick Groenendaal speelde zichzelf vrij en met een fijne solo besloot hij tot een schot, deze harde en zuivere knal spatte uiteen op de kruising en Hapse Boys kwam goed weg. Het spelbeeld bleef hetzelfde: Boekel Sport bepaalde het spelbeeld en Haps hoopte op een counter via de snelle buitenspelers. Na 20 minuten kreeg Boekel Sport een vrije trap, maar deze werd ruim over geschoten door Edward Schouten. 2 minuten later claimde Hapse Boys een penalty maar scheidsrechter Kok legde de bal op de rand vd 16 voor een vrije trap. Deze werd slap en laag in de muur geschoten waardoor Boekel Sport goed weg kwam. Zoals de trainer van Hapse Boys al foeterde: ‘we zijn 20 minuten aan het spelen en we kunnen de bal nog geen 15 seconden in bezit houden’. Dit kwam mede door de goede druk die v.v. Boekel Sport overal op het veld liet zien en bij balverlies was, door deze druk, vaak balbezit voor Boekel het resultaat.

Na 32 minuten een goede aanval over een aantal schijven en via Rens vd Wijst komt de bal voor de voeten van topscorer Tim Schuijers die met dit buitenkansje wel raad weet: 0-1 voor de geel zwarten!

Na rust meteen een goede kans voor Boekel Sport, via een carambole belandt de bal via Tim Schuijers bij Hapse Boys die via een eigen verdediger de bal op de lat zien belanden. De rebound voor Jan vd Acker werd helaas te gehaast verwerkt, stand blijft 0-1. Hapse Boys, tot in tegenstelling wat in hun eigen verslag wordt vermeld, weet verder niet gevaarlijk te worden voor doelman Michiel Merks.

Boekel Sport komt verder in de wedstrijd niet in de problemen en het wachten was eigenlijk op de bevrijdende 0-2 voorsprong. Deze goal viel dan ook in de 64e minuut wanneer Pim Wammes, wederom, goed door komt op de linkerflank en een heerlijke voorzet op Rens vd Wijst geeft. Rens schiet de wedstrijd definitief op slot: 0-2!

Boekel Sport op rozen en ze kunnen zich klaar maken voor de derby aanstaande zaterdag tegen v.v. Handel. In het restant van de wedstrijd is het vooral Boekel Sport wat nog voor de 3e treffer gaat en zonder in de problemen te komen weet v.v. Boekel Sport deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Komende zaterdag dus al , om 17:00 uur, speelt v.v. Boekel Sport de derby tegen v.v. Handel op Sportpark De Donk! Ook hier zijn onze trouwe supporters weer van harte welkom!