Stoottroepenweg 2 a
5364MV
ESCHAREN
tel. 0486-471514

v.v. Boekel Sport 1 heeft een hele belangrijke overwinning geboekt in Escharen tegen EGS’20 1. Op het schitterende sportpark De Kranenhof wisten de mannen van trainer Marc vd Ven met 3 punten te vertrekken.

Na een opkomst, verwelkomd door bengaals vuurwerk en een groot spandoek aan EGS’20 zijde, was het v.v. Boekel Sport 1 dat vanaf minuut 1 de wedstrijd dicteerde. Goed positiespel en veel inzet bij de geel zwarten op het toch wel matige hoofdveld van dit eerder genoemde mooie sportcomplex leverde veel balbezit op voor v.v. Boekel Sport. EGS’20 wist geen druk te krijgen op de Boekelaren die door goed voetbal veel balbezit hadden. Echt grote kansen creëerde v.v. Boekel Sport echter niet. Een aantal corners waren het resultaat van de goede druk van Boekelse zijde. In de 20e minuut een tegenvaller voor Yanick Groenendaal, hij moest vervangen worden door Jari Claasse. Zes minuten later was het dan raak voor v.v. Boekel Sport. Een prima actie, van de sterk spelende Guus Goossens, bereikte topscorer Tim Schuijers en die haalde hard en droog uit: 0-1 voor v.v. Boekel Sport. EGS’20 kon daar verder zelf geen antwoord op geven en als het dan in de 16 meter kon komen was het doelman Michiel Merks die, vooral in de lucht, heerste.

Na rust werd een agressiever, in positieve zin, EGS’20 verwacht maar dat viel gelukkig voor Boekel Sport mee. Na 68 minuten kantelde de wedstrijd dan toch enigszins: Jan vd Acker ontvang zijn 2e gele kaart na het wegtikken van de bal na een fluitsignaal van scheidsrechter Geurts. Waar eerder in de wedstrijd Teun Jacobs ontsnapte aan zijn 2e gele kaart voor hetzelfde feit, was het dus Jan die wel van het veld moest. Voor v.v. Boekel Sport het sein om de mouwen nog hoger op te stropen en te vechten voor elk duel. Het had zelfs in ondertal 0-2 kunnen worden maar deze kans werd helaas niet verzilverd.

Met veel strijd en vechtlust werd uiteindelijk de 0-1 over de streep getrokken. Na 6 minuten blessuretijd waren de 3 punten, terecht, definitief voor v.v. Boekel Sport!

Volgende de week de kraker tussen de nummer 2 Melderslo, dat vandaag met 2-2 gelijkspeelde in Haps, en v.v. Boekel Sport. Wij hopen op heel veel toeschouwers tijdens deze hele belangrijke wedstrijd richting het einde van de competitie!

Wees welkom en steun v.v. Boekel Sport 1!