Bossestraat 56
5374HV
SCHAIJK
tel. 0486-461354

Het is v.v. Boekel Sport 1 niet gelukt om de goede reeks die ingeslagen was door te zetten. In Schaijk werd met 3-2 verloren van koploper DAW 1.

DAW begon voetballend beter op het kunstgrasveld. v.v. Boekel Sport 1 had moeite om de oranjehemden bij te houden en liepen daardoor vaak achter de feiten aan. Na 3 minuten al een kans voor DAW echter verdwijnt de inzet hoog over het doel van keeper Zwanenburg. In de 7e minuut een grote kans voor Camiel van Alphen, zijn inzet wordt met de voeten gepareerd door doelman van Aalst van DAW. Na 16 minuten spelen komt DAW 1 op voorsprong. Een aanname op rand 16 en het goed vrijmaken van de bal en een dito schot zorgen voor de achterstand van v.v. Boekel Sport. 4 minuten voor rust verdubbelt DAW de voorsprong, een droge knal van aanvoerder vd Ven verdwijnt achter Jesse en zorgt voor een 2-0 achterstand met rust.

Na rust een agressiever en beter spelend v.v. Boekel Sport. Na 30 seconde ligt de bal in het netje. Camiel speelt zich knap vrij, behoudt het overzicht en ziet Merijn van Haandel opstormen aan de rechterkant. Een goede aanname en nog beter schot betekent de 2-1.  Echter is het 5 minuten later DAW 1 dat profiteert van een te korte bal terug op de keeper en de spits van DAW weet wel raad met dit cadeautje:3-1 en v.v. Boekel Sport 1 kan weer in de achtervolging. Wederom een fout in de defensie had ervoor kunnen zorgen dat DAW de wedstrijd op slot gooide echter stond het visier van de spits niet op scherp, na het omspelen van keeper Zwanenburg belandde de bal op de paal en in de handen van de keeper.

In de 62e minuut mag Camiel van Alphen aanleggen voor een vrije trap van zo’n 25 meter, zijn poging spat uiteen op de lat. v.v. Boekel Sport 1 gaat nog aanvallender spelen en geeft daardoor ook meer ruimte weg achterin, echter is het DAW wat niet weet te profiteren. In minuut 83 een goede aanval over rechts waarna de bal voorgezet wordt en de geheel vrijstaande Rens vd Wijst wordt net niet bereikt en een corner is het resultaat. Deze corner valt achterin het 16 meter gebied en valt voor de voeten van invaller Arne Bouwmans, die bedenkt zich geen moment en volleyt de bal binnen: 3-2. Sander Jonkers wordt voorin geposteerd om zo nog wat te creëren met zijn lengte echter geeft de defensie van DAW geen krimp. 1 situatie nog voor Guus Goossens die met een goede dribbel de bal hard voorlegt maar helaas geen geel-zwart been vindt om de gelijkmaker binnen te tikken. De uiteindelijke verdiende overwinning gaat naar DAW.

Volgende week weer een belangrijke thuiswedstrijd voor v.v. Boekel Sport. Groesbeekse Boys 1 komt op bezoek, aanvang 14:30 uur.