Bovensteweg 61
6585KB
MOOK
tel. 024-6759359

v.v. Boekel Sport 1 is de competitie begonnen met een nederlaag in Mook. Uit tegen Eendracht’30 1 werd onnodig verloren met 2-1.

Vooral waarop de 2-1 viel is pijnlijk te noemen voor v.v. Boekel Sport. In de 91e minuut kreeg Tim Schuijers dé kans op de 1-2 maar mistte helaas 1 op 1 met keeper van Limbeek. Uit de tegenaanval lukte het de aanvallers van Eendracht’30 wel en maakten de 2-1.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Eendracht’30 uit Mook. Doelpogingen in de 1e, 4e minuut vonden geen doel. Boekel Sport kwam er in de 6e minuut voor het eerst gevaarlijk uit. Een voorzet van Yanick Groenendaal werd door Tim naast het doel geschoten. In de 15e minuut verscheen Sten Krol ineens voor het doel van Eendracht’30 maar ook zijn schot vond geen doel. De grootste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg. Een striemend schot van Eendracht’30 scheerde, gelukkig voor Boekel Sport, net langs de buitenkant van de paal. Doelman Merks stond vastgenageld aan de grond. Na 40 minuten een uitbraak van Tim Schuijers , maar die werd onreglementair gestopt door Eendracht’30 speler Dolle, wat hem op een gele prent kwam te staan. Bijna in het fluitsignaal van de rust was het Tim Schuijers die Boekel Sport op voorsprong had kunnen zetten, maar zijn inzet vond het zijnet.

Na rust een sterker spelend v.v. Boekel Sport. In het eerste kwartier was het v.v. Boekel Sport wat het spel maakte. Een volley van Pim Wammes in de 16 vond helaas geen doel en na een kwartier kwam Eenracht’30 eigenlijk uit het niets op 1-0. Een afgeslagen bal werd door Ruben Janssen snoeihard in de bovenhoek geschoten en v.v. Boekel Sport kon in de achtervolging. 5 minuten later kreeg Pim Wammes de bal op de punt van het 16 meter gebied en met een geweldige solo speelde hij 3 verdedigers van Eendracht’30 uit en met een droge knal in de linker onderhoek de verdiende gelijkmaker. v.v. Boekel Sport bleef het spel dicteren en waar Boekel Sport er in de 1e helft met counters gevaarlijk wilde zijn, was het Eendracht’30 dat dit in de 2e helft deed. Toch was het Sten Krol die weer een grote kans kreeg, zijn volley mistte echter te weinig kracht om de doelman van Eendracht’30 te verschalken. Zo verstreek de tijd en leek de wedstrijd op een remise af te stevenen, totdat Tim Schuijers ineens 1 op 1 met doelman  van Limbeek maar die laatste plantte zijn voet tegen de inzet van Tim. In diezelfde uitbraak was het Eendracht’30 die wel wisten te scoren. Een inzet verdween voorbij de goal van keeper Merks maar bij de 2e paal was het een meegelopen middenvelder van Eendracht’30 die de bal binnen werkte. De druiven waren zuur voor v.v. Boekel Sport wat zeker recht had op meer.

Een valse start dus in de 2e Klasse. Het is nu aan de mannen van trainer Aarts om te laten zien dat dit een incident was en volgende week zondag nieuwe kansen. Ditmaal thuis op Sportpark De Donk tegen SSS’18 1 uit Overloon.

Supporters zijn uiteraard van harte welkom!