Datum

9 september 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

Waar Boekel Sport 7 afgelopen en aankomend seizoen tegen Venhorst 4 speelt is in de beker Venhorst 5 de tegenstander. De buren van binnen de gemeentegrenzen zijn afgelopen seizoen in de competitie net als de Boekelaren op een keurige derde plaats geëindigd. Hoewel de eerste wedstrijd van de Venhorstenaren in de beker met 4-3 verloren was gegaan zou er dus genoeg tegenstand moeten komen.
Waar de eerste tien minuten aan het vooraf verwachte spelbeeld voldeden, namelijk gelijk opgaand, werd langzaamaan duidelijk dat de Boekelaren zoals zo vaak zouden controleren. De bal ging rustig rond en Venhorst liet het spel dan ook aan de Geel-Zwarte armada. Hoewel zich niet ontzettend veel kansen voordeden was het na een kwartier spelen dan toch raak. Jop Wammes gaf een goede lange bal op Pieter Donkers die de gelederen van ’t Zevende vandaag versterkte. De bal viel precies tussen keeper en verdediging in en waar de doelman poogde eerst te zijn, had Donkers aan ‘Maatje 42’ toch net genoeg zoals hij zelf zei. Met zijn grote teen zorgde hij voor de eerste wijziging van het scorebord. Vanaf dat moment ging het behoorlijk vlot. De 2-0 kwam voort uit uitstekend voorbereidend werk van Rick van Oorschot. Van Oorschot ontving de bal op rechts dribbelde over de achterlijn legde terug op Sam Vonk en deze schoot vernietigend hard op de onderkant van de lat. Gelukkigerwijs voor Vonk kwam de bal via de hak van de (inval-)doelwachter (daarover later meer) in het doel terecht. Niet veel later wilde Donkers laten zien dat hij normaliter toch een aantal niveautjes hoger speelt. Met de bal aan de voet begon Donkers aan een solo waarbij hij vier spelers te kijk zet, de keeper uitkapt en vervolgens met een hakje wil afronden. Helaas voor hem was de keeper er als de kippen bij om te herstellen en zo leek de actie van Donkers in schoonheid te stranden. Hoewel Donkers niet voor de tweede keer op het scorebord kwam was het Rik Swinkels die nog binnen kon tikken aangezien de doelman de bal niet kon controleren. Waar de Boekelaren dus driftig op jacht waren, kon de Rood-Witte opponent daar weinig tegenover stellen. Binnen het half uur zou het zelfs 4-0 worden. Met Vonk in balbezit sprintte Jeffrey Minten naar binnen en ontving een steekbal op maat. Minten ging samen met Lex van den Hoogen alleen op de doelman af en waar de doelman eigenlijk al kansloos was, rondde Minten het ook nog eens eenvoudig in zijn eentje af doordat de keeper slecht stond gepositioneerd. Waar Donkers in de eerste helft lof verdiende voor zijn solo die uiteindelijk tot de 3-0 leidde kon dit ook over Wammes gezegd worden. Wammes die steeds vaker inschoof als centrale verdediger, omdat de ruimtes op het middenveld immens waren poogde een zelfde solo als Donkers uit de mouw te schudden. Helaas trof ook zijn poging geen doel. Waar de Venhorstenaren dus nauwelijks gevaarlijk waren zouden zij nog wel op het scorebord komen. Een zweefbal uit de tweede lijn was keeper Jan Bergmans te machtig, maar zelfs dit leidde tot weinig enthousiasme bij de Rood-Witten aangezien zij wisten dat het al gelopen was. Niet veel later floot scheidsrechter van dienst, Jochem Timmers, voor het einde van de tweede helft en daarmee toonde hij aan zijn fluit niet vergeten te zijn.
In de tweede helft ging het ogenschijnlijk nog makkelijker dan in de eerste helft. Met speels gemak bleven de Boekelaren overeind. Om maar een voorbeeld te noemen: Thimo van der Wijst, normaliter linksbuiten van beroep, was geposteerd als linksback aangezien hij toch enkel zou hoeven aanvallen. Dat de opponent de gevaarlijkste man in de tweede helft als doelman had gepositioneerd en vice versa hielp ook niet echt mee. Reden hiervoor: de gewoonlijke doelman had in de week vooraf zijn enkel gebroken. Erg pijnlijk, beterschap! Het duurde dan ook niet al te lang voordat de 5-1 zou vallen. Wammes joeg goed door op een middenvelder, veroverde de bal en schoot simpel raak van buiten de zestien. De doelman stond erbij en keek er naar. Toch wierp de opmerkelijke wissel van de gasten nog bijna haar vruchten af. De speler die in de eerste helft nog het doel verdedigde van Venhorst 5 bleek toch enigszins verdienstelijk te kunnen voetballen en dwong onder andere Bergmans en Teun van de Elzen om handelend op te treden. Buiten deze uitbraken was het voornamelijk Boekel dat joeg op meer doelpunten aangezien zij Gemert in doelsaldo voorbij moesten. De Boekelaren treden namelijk aanstaande zondag aan tegen Gemert 7 en mocht er aan het doelsaldo gewerkt worden dan is een gelijkspel genoeg. De 6-1 viel dan ook snel. Het moge duidelijk zijn dat de keeper van Venhorst niet ontzettend getraind was, maar met inzet komt men een heel eind. Zo was het Van Oorschot die met een ontzettende pegel hem bijna ongelukkig schoot, maar het schot werd gekeerd. In de rebound was het invaller Giel Verstraten die nogmaals op de doelman schoot. De rebound die Verstraten daarop afvuurde was hem dan uiteindelijk toch echt te veel. Daarmee was de honger van de jonge Boekelaren nog niet gestild, en terecht zo bleek later. Gemert zou namelijk met 4-0 van Erp winnen waardoor een gelijkspel met deze stand nog niet afdoende zou zijn voor de Boekelaren. Uiteindelijk zorgde Verstraten ook voor de 7-1 en daarmee de nummer 1 positie in de poule. Verstraten ontving de bal van Minten, haalde hard over de grond uit en via de keeper zou het spelleder in het doel eindigen. Tot slot zou, eveneens invaller, Timmers het slotakkoord voor zijn rekening nemen. Met de bal aan de voet kreeg Timmers alle ruimte om alleen op de doelman af te gaan en verschalkte deze dan ook simpel.
Een keurige overwinning die een goede uitgangspositie verschaft voor de laatste wedstrijd van de Bekerpoule tegen Gemert 7. Een gelijkspel is aankomende zondag om 12.00 uur op Sportpark De Donk voldoende voor de mannen van Boekel Sport 7 om zich voor het eerst in de teamgeschiedenis de volgende ronde te halen. Komt dat zien!
Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,