Datum

16 september 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 16 september stond Boekel Sport 7 de laatste bekerwedstrijd uit de groepsfase te wachten. Nog nooit waren de vedettes van het zevende zo dicht bij de volgende ronde. Een gelijkspel zou namelijk volstaan tegen Gemert 7. De twee voorgaande bekerwedstrijden uit de poule resulteerden voor beide ploegen in winst, maar het doelsaldo van de Boekelnaren was beduidend beter. Het werd een enerverend middagje voetbal op Sportpark De Donk.

Grote afwezigen deze dag waren coach Van Galen, die zat te flaneren aan de Portugese kust, en keeper/manager Bergmans. Laatstgenoemde had het te druk met zijn bijbaan als Ria Valk-imitator bij all-inclusive resort Preston Palace. Tussen de Priscilla’s, Destiny’s en Silvano’s stond Bergmans op geheel eigen wijze zijn versie van het lied ‘Leo’ (Lulululu) te vertolken. Beelden hiervan zijn op te vragen via de PR-voorzitter van Boekel Sport (https://www.boekelsport.nl/531/pr-commissie/)

Afijn, waar er in Almelo gezongen werd, werd er in Boekel gewoon gevoetbald. De Boekelnaren hadden voor deze wedstrijd keurig negen man bij elkaar gesprokkeld. Aangezien dit er twee te weinig zijn, werd er naarstig gezocht naar versterkingen. De eerste versterking kwam in de vorm van ‘veteraan’ Jeffrey Trilsbeek. De tweede versterking werd van de straat geplukt, zoals Ruud Gullit, Frank Rijkaard ook ooit op een pleintje zijn ontdekt. In plaats van zoeken op pleintjes, werd er gewoon op het terras van Boekel Sport gezocht en de gewenste versterking werd al snel gevonden: Grad van Zutven. Omdat wissels ook wel ooit fijn zijn in de 6e klasse, werd ook ex-vorst Ralph Linders opgetrommeld.

Stipt om 12:01 uur floot de Poolse arbiter voor aanvang van de wedstrijd. Boekel begon voortvarend. Al na 10 minuten werkte Jop Wammes – de laatste man - een corner binnen. De bal viel uit de kluts voor zijn linkerbeen, en met een ferme trap werkte Wammes het leer tegen de touwen. Even later was het opnieuw raak voor Boekel 7. Jeffrey Minten dacht een voorzet van Thimo van der Wijst binnen te lopen, maar kreeg pardoes een duw in zijn rug. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Wammes mocht weer komen opdraven en voor zijn tweede van de middag te tekenen. Zo gezegd, zo gedaan.

Na de 2-0 kwam Gemert meer en meer in de wedstrijd. Een moment van iets té opportunistisch druk zetten van de Boekelnaren, leidde de eerste tegengoal in. Een lange bal vanuit de Gemertse verdediging zorgde ervoor dat de rechtsbuiten van Gemert zo door kon lopen richting de Boekelse goal. De Gemertenaar schuifde de bal beheerst onder reserve-keeper Vonk door: 2-1. Iets later was het weer raak. Een halfhoge corner werd door Boekel niet goed verdedigd en zorgde voor een 2-2 ruststand. Qua stand niets aan de hand voor de mannen van Boekel Sport 7 natuurlijk, maar gezien het spelbeeld was er toch reden voor enige paniek.

Plaatsvervangend coach Tim van den Boom, die niet mee kon doen vanwege een dikke kop enkel, besloot zijn elftal volledig om te gooien. De keeper verhuisde naar de spits, de rechtsbuiten werd keeper en de spits werd linksback. Snapt u het nog?

Het geweldige voetbalinzicht van coach Van den Boom kwam al snel tot uiting in de tweede helft: binnen 20 minuten stond Boekel met 4-2 achter. Gemert kreeg enkele kansen om deze voorsprong verder uit te breiden, maar dankzij enkele goede reddingen van keeper Minten en een fenomenale sliding van Van Zutven (waarbij hij overigens een scheenbeschermer en een halve bril verloor – deze werd later teruggevonden door supporter/hooligan Jos Timmers) bleef de schade voor Boekel beperkt.

Met nog vijf minuten op de klok zag het er slecht uit voor Boekel. Niets wees erop dat er nog een resultaat in zat, ware het niet dat Van den Boom voorin nog twee wisselingen maakte: de inmiddels geblesseerde Wammes kwam op de rechtsbuitenpositie te spelen en gastspeler nummer vier, Guus Manders, werd als linksbuiten gepositioneerd. Na goed druk zetten van deze Manders op de Gemertse keeper, kwam de bal bij Vonk terecht. Hij omspeelde de keeper en plaatste de bal met links in het doel. Zou het dan toch nog?

In de 88e minuut van de wedstrijd kreeg Boekel nog een vrije trap op eigen helft. Manders besloot deze snel te nemen en stuurde Wammes, die eigenlijk amper meer kon lopen, de diepte in. De bal viel tussen de Gemertse keeper, de Gemertse verdediging en de Boekelse Wammes in. De keeper van Gemert dacht de bal weg te kunnen werken, ware het niet dat Wammes bezit over twee Inspector Gadget-achtige uitschuifbare benen. Op een afstand van 25 meter van het doel kwam Wammes als eerste bij de bal en zijn schot richting het lege doel betekende een hattrick voor Wammes. De laatste twee minuten werd het gelijkspel met man en macht verdedigd. Gemert ontving in deze minuten nog een gele kaart, maar dit had geen invloed meer op de voor Boekel gunstige eindstand: 4-4. De triomf-tocht van Boekel Sport 7 duurt voort. We zullen zien waar dit bekersprookje eindigt.

Football’s coming home.

Aangezien Iker een weekendje weg was, sluiten we nu iets anders af dan u van ons gewend bent: Zoals wijlen Gary Lineker zou zeggen,

“Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal gedurende 90 minuten en op het einde bekert Boekel 7 door.”