Scheidsrechter

Zelf fluiten

Accommodatie

Onbekend

19 mei 2019 was de dag van de jaarlijkse seizoensafsluiting en deze moest en zou feestelijk aanvangen voor de Boekelaren van 7. Zowel de interne periode als plek 4 zijn nog haalbaar, maar voor beide posities moet er qua doelsaldo flink ingelopen worden. VCO 2 was hier de uitgelezen tegenstander voor aangezien zij hiervoor al 114 doelpunten tegen hadden gehad. Dat is overigens geen unicum in ’t Oventje. De drie seniorenteams hadden vóór zondag samen al meer dan 330 doelpunten tegen, niet al te best mag wel gesteld worden. Om qua score goed in te lopen werd besloten met zowel Rick van Oorschot als Sam Vonk in de voorhoede te spelen en dit zou beloond worden.

Dat de mannen uit ’t Oventje niet echt zin hadden in de wedstrijd is begrijpelijk als men het aantal tegendoelpunten bekijkt. Waar de Boekelaren al richting het veld liepen kwamen er nog verschillende spelers van VCO vanaf de parkeerplaats naar de kleedlokalen gesjokt. Ondanks dat de wedstrijd hierdoor een minuut of vijf later aanving dan gepland had de tegenpartij nog geen warming-up kunnen doen, maar dan moet men ook maar op tijd komen. Scheidsrechter Teun Hanenberg floot de wedstrijd uit de startblokken en direct werd VCO onder druk gezet. Al snel leidde dit tot een grote kans voor Van Oorschot, maar de keeper verwerkte deze tot een corner. Hier viel alsnog de 1-0 uit. Tim van den Boom nam de corner en krulde hem zo in de verre hoek. Wederom niet veel later was het weer een corner die tot een doelpunt leidde. Vanaf links trapte Dennis van den Broek. De bal bleef liggen en het was Van Oorschot die afwerkte. 2-0 na vier minuten, precies wat de Boekelaren wilden. Snel beslissen zodat de gasten het direct op zouden geven. Na de 2-0 kakten echter niet alleen de gasten in. De Boekelaren waren al nagenoeg zeker en iedereen dacht wel even te gaan scoren. Dit leidde tot weinig uitgespeelde kansen en meer en meer tot frustratie. Uiteindelijk was het wederom Van Oorschot die voor het vervolg zorgde. Thimo van der Wijst (die het aanvalstrio completeerde) gaf een voorzet en Van Oorschot sprong voor zijn man om af te drukken. Daarna ging het rap. Iedere keer wanneer VCO de bal had werd er door de Boekelaren druk gezet en zij konden zich er simpelweg niet onderuit voetballen. Van Oorschot tekende voor zijn 3e van de middag door de bal zelf te veroveren en simpel af te werken. Ook de 5-0 kwam van zijn voet. Deze keer was het een schot van afstand waar de keeper geen antwoord op had. Vier doelpunten op rij voor Van Oorschot! Ondertussen had Vonk ook al de binnenkant van de paal geraakt en twee maal op de keeper geschoten. Uiteindelijk kwam Vonk dan toch ook op het scorebord. Vonk werd bediend door Van den Boom en rondde beheerst af. Met rust stond het zo al 6-0 en eigenlijk mochten de gasten uit ’t Oventje hier nog blij mee zijn.

Waar de gasten vóór de wedstrijd al te laat waren was dit ook na de rust zo. Hoewel er op Veld 6 gevoetbald moest worden (dat op sommige plekken nauwelijs meer een veld genoemd kon worden) gingen zij rustig naar de kleedlokalen om een minuut of 25 later terug te keren tot frustratie van de Boekelaren. Enfin, uiteindelijk ving de tweede helft ook aan en opnieuw werd de gasten geen rust gegund. Het was dan ook alweer snel raak. Van den Boom gaf een mooie steekbal op Van Oorschot en deze tekende alweer voor zijn 5e van de middag. Alsof het nog niet genoeg was kopieerden zij deze goal nog eens voor de 8-0. Aangezien er nog maar een minuut of 50 gespeeld waren is het logisch dat het vervolg de 9-0 mag heten. Een prachtige vrije trap van Van den Broek belandde op het hoofd van Vonk die uitstekend raak knikte. Was het hier dan mee gedaan? Nee, natuurlijk niet! Ook Jeffrey Minten liet van zich horen. Na een corner en korte scrimmage bleef de bal uiteindelijk liggen bij de tweede paal en Minten was eerder dan de doelman. 10-0 en dat is een evenaring van het teamrecord, maar natuurlijk ging men door. Waar de 6-0 Vonk werd bediend door Van den Boom was het nu andersom. Een steekbal zette Van den Boom voor de keeper en deze faalde niet. Helaas was het slotakkoord voor Rik Swinkels. Swinkels schoot de bal van buiten de 16 strak in de kruising. Maar hoezo helaas dan? Teun Hanenberg miste de kans van zijn leven. Hanenberg is namelijk de enige speler die ooit op de lijst heeft gestaan (of staat) van Boekel Sport 7 (of destijds nog BS6) die nog nooit gescoord heeft. Eeuwig zonde, aangezien Van Galen had beslist Hanenberg de laatste 10 minuten linksbuiten en spits te zetten. Hanenberg kreeg de bal aangespeeld vijf meter van het doel zonder dat de keeper een kans had, maar kreeg het voor elkaar om snoeihard de lat te raken.

Desalniettemin wonnen de Boekelaren dus met 12-0 en dit is een nieuw teamrecord. Ook Van Oorschot zorgde voor een teamrecord door zes keer in één wedstrijd te scoren. De Boekelaren gingen voor het doelsaldo en dat is gelukt. Boekel Sport 1 is nu qua doelsaldo gepasseerd waardoor 7 een hele goede kans heeft om voor het derde jaar op rij de derde interne periode te pakken. Hiervoor moet enkel nog twee keer gewonnen worden tegen de nummer 9 en 12. Als dit gebeurd kan enkel de Vrouwen 1 Boekel Sport 7 nog achterhalen. De vierde plek lijkt verder uit zicht geraakt te zijn aangezien Gemert van nummer 3 Venhorst heeft gewonnen. Het kan nog steeds, maar dan moet Gemert punten verspelen tegen nummer 7 Udi ’19.

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,