Scheidsrechter

Zelf fluiten

Accommodatie

Onbekend

Zondag 30 maart stond een lastige, onbekende tegenstander op het programma voor de mannen van Boekel Sport 7. Er werd aangetreden tegen Erp 9, de nog ongeslagen koploper van deze competitie. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk al gepland in december, maar werd toen afgelast. Vandaar dat dit de eerste keer was dat Boekel 7 het tegen dit jeugdige team mocht opnemen.

De aftrap van de wedstrijd vond plaats om 13.00 uur, een uur later dan gebruikelijk. Dit kwam door het feit dat maar liefst acht teams van Boekel Sport thuis speelden deze dag. Dat dit organisatorisch niet gemakkelijk was voor de club, bleek wel uit het feit dat er aanvankelijk geen kleedlokaal beschikbaar was voor de thuisploeg. Na veel zeuren mochten de mannen van ’t Zevende snel gaan omkleden in kleedlokaal 12, de kleedruimte die normaal alleen beschikbaar is voor het vaandelteam van Boekel Sport. Even dacht Boekel Sport 1-trainer Marc van de Ven, dat hij een volledig nieuwe selectie tot zijn beschikking had. Tot zijn grote teleurstelling verlieten de spelers van Boekel 7 de kleedruimte echter direct nadat zij zich in hun geel-zwarte tenue hadden gehesen.

Op veld 5 werd onder leiding van scheidsrechter Robin Gruijters afgetrapt met een ietwat bijzondere basiself. Blessures, dagjes weg en een hopeloze wedstrijd in Amsterdam zorgde ervoor dat coach Van Galen behoorlijk moest sleutelen aan zijn opstelling. Spits Vonk fungeerde als keeper, de rechtsbuitenpositie werd ingenomen door Boekel Sport 8-speler Coen Donkers en Boer Twan nam de rol van laatste man op zich. Maar de meest bijzonder naam op het wedstrijdformulier was die van Danny Lampe. Een technisch zeer begaafde voetballer die alle selectieteams van Boekel Sport heeft doorlopen. Echter, zijn laatste wedstrijd dateerde alweer van zo’n vijf jaar geleden. Na een kwartiertje in de eerste en een kwartiertje in tweede helft, was Lampe dan ook volledig moegestreden.

Boekel Sport 7 begon sterk aan de wedstrijd. Na een paar halve kansjes werd na 20 minuten de score geopend door Rick van Oorschot. Een goede actie en lage voorzet vanaf de linkerkant door Thimo van der Wijst werd bij de eerste paal gepromoveerd tot doelpunt door Van Oorschot. Lang kon Boekel echter niet van deze voorsprong genieten. Een uitstoot van Erp na een Boekelse hoekschop leverde een goede kans op, maar een schot van de Erpse rechtsbuiten werd verwerkt tot corner door keeper Vonk. Via de grond en de borst van Chiel van de Horst werd deze hoekschop bij de tweede paal binnengekopt, 1-1. Met deze stand gingen beide teams de rust in. Omdat ook Coen Donkers al was uitgevallen in de eerste helft, ging coach Van Galen proberen nog wat spelers te charteren bij ’t Vijfde. Met succes: Nick Bevers en Lars van den Elzen hadden reeds een wedstrijd gevoetbald, maar hadden nog wel zin om een extra helftje te voetballen.

De tweede helft was Boekel duidelijk de bovenliggende partij. Er was veel balbezit en er werd makkelijk gecombineerd. Erp probeerde in het begin de Boekelse defensie onder druk te zetten, maar Boekel voetbalde zichzelf hier relatief eenvoudig onderuit. Het veldoverwicht van de Boekelnaren uitte zich ook in enkele goede kansen. De grootste kans was voor de zeer bedrijvige Ronald van de Horst. Een goede actie van deze kilometervreter zorgde ervoor dat hij zichzelf 1-op-1 zette met de Erpse doelman, die hem in dit duel helaas de baas was. Aan de andere kant volgde een dwarrelbal op de lat, het enige wapenfeit van Erp in de tweede helft. Verder waren er enkele goede schietkansen voor Van Oorschot en een kopkans voor Van den Elzen, maar alle ballen gingen net naast of over. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het dan toch raak: een schitterende uithaal van Rick van Oorschot op zo’n twintig meter van het Erpse doel belandde via de onderkant van de lat, de lijn en nog een keer de onderkant van de lat in het net. Erp ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker, maar mede door de kopsterke verdedigers kwam Boekel geen moment meer in de problemen.

Door de Boekelse overwinning is Erp haar koppositie kwijt. Deze is nu overgenomen door Odiliapeel, de tegenstander van volgende week. Getuige het feit dat de Peel al een wanhoopspoging heeft gedaan de Boekelnaren rijkelijk de belonen in de vorm van Spa Goud als zij hen de overwinning gunnen, is ook deze wedstrijd er eentje om naar uit te kijken. Ten slotte een voorspoedig herstel gewenst namens de gehele selectie van Boekel Sport 7 aan Jop Wammes, die vorige week aan zijn knie werd geopereerd. Overigens fungeerde Wammes vanuit zijn rolstoel al enkele minuten als grensrechter deze wedstrijd, dus de eerste stap van de revalidatie is gezet.

Iker had een weekendje verlof, dus sluiten we ditmaal iets anders af en geven we nog eenmaal een eerbetoon aan de prachtige tweede treffer van Rick van Oorschot: Zoals wijlen Hugo Walker zou zeggen,