Duel der keepers wordt na lang wachten in voordeel van 7 beslecht

Scheidsrechter

Dhr. vd Elzen

Accommodatie

Onbekend

Nadat de Boekelaren een zware domper kregen te verwerken in Venhorst was op 24 februari, nog net voor de carnaval, FC De Rakt 5 de tegenstander. Kijkend naar de ranglijst zou dit een overwinning moeten betekenen, maar de uitwedstrijd was reeds een van de wedstrijden die onnodig tot puntenverlies geleden had. In Uden werd het 2-2 nadat de scheidsrechter zijn uitstekende optreden ontsierde met een totaal onterechte penalty voor de thuisploeg. Dat dit tot puntverlies leidde hadden de Boekelaren overigens ook aan zichzelf te wijten. Zij hadden veel vaker dan twee keer moeten scoren zodat dit geen probleem zou zijn geweest.

Op een stralend Sportpark De Donk werd op veld vijf afgetrapt en direct werd duidelijk dat de verhoudingen niet anders lagen dan in de uitwedstrijd. De Boekelaren bouwden langzaam op en FC De Rakt hing ver naar achter en wilde puur op de counter spelen. Het was dus erg lastig doorkomen en dit bleek ook in de schaarste in kansen. Uiteindelijk was het notabene centrumverdediger Tim van den Boom die een van de eerste doelpogingen afleverde. Helaas ging zijn afstandsschot ver over. Even later was er wel een daadwerkelijk gevaarlijk moment. Een voorzet van Boekelse zijde viel tussen alles en iedereen in en Jochem Timmers had hem voor het inschieten. Gelukkig voor de bezoekers kon de keeper de bal nog net aantikken waarna hij weggewerkt kon worden. Buiten wat ongevaarlijke schotjes en een aantal afgebroken aanvallen konden de gasten uit Uden weinig inbrengen tegen de Boekelaren. Toch was de beste mogelijkheid om de ban te breken vlak voor rust voor de Udenaren. Over rechts kwam de bal na een misser bij de rechtshalf terecht. Een-op-een bracht keeper Jan Bergmans redding en in de rebound zorgde Rik Swinkels voor opluchting aan Boekelse zijde. Even later werd de eerste helft tot een einde gefloten en tijdens de rust besloten de meeste supporters, terecht, dat het wel mooi was geweest.

De tweede helft zou echter voor een stuk meer consternatie zorgen. Waar de eerste helft voornamelijk saai was door de stugge verdediging aan beide zijden was dit in de tweede helft zeker niet het geval. De verdedigingen lieten steeds meer steekjes vallen en dit resulteerde direct in meerdere kansen. De eerste kans van de tweede helft was voor FC De Rakt. Na wat kappen, zijn favoriete hobby, schoot de spits van de gasten op doel, maar Bergmans kwam als winnaar uit de strijd door de bal te pakken in de onderhoek. Even later was het Boekel dat met een schot voorlangs dichtbij was. Ook Sam Vonk liet zich niet onbetuigd. Vonk schoot vanuit de rechterkant hard op goal en waar menig doelman had moeten capituleren bracht de doelman van FC De Rakt redding met een wat toch fenomenale redding genoemd mag worden. Kort hierna was het wederom de spits van de Udenaren die gevaarlijk was. Hij vond een gaatje tussen de benen van Van den Boom waardoor Bergmans volledig op het verkeerde been stond. Met een uiterste krachtsinspanning kon hij nog net met zijn rechter grote teen de bal naast tikken door een keurig uitgevoerde split. De spits werd volledig gek van de reddingen van Bergmans en schreeuwde het uit, tot genoegen van de Boekelaren. Alsof dat nog niet genoeg was bracht Bergmans even later opnieuw redding in een een-op-een-situatie over rechts en pakte hij nog een kopbal op uit de linkerhoek. Hoewel de Udenaren dus steeds gevaarlijker werden hadden nog steeds de Boekelaren verreweg het meeste balbezit. En zoals zo vaak wordt gezegd, als hij aan de ene kant niet valt… Dit keer was het niet anders. Uiteindelijk werd het vele balbezit verzilverd door de Boekelaren. Thimo van der Wijst kwam na een uitstekende aanval met een knappe voorzet. Pim Krol ontving de bal tussen zijn benen waar de doelman (en hijzelf wellicht ook een beetje) van schrok. Vervolgens kon Krol simpel binnen tikken voor zijn eerste van het seizoen en konden de Boekelaren eindelijk juichen. Het doelpunt dat rond de 80e minuut gemaakt werd leidde tot wanhoop bij de Udenaren. Zo poogde de Udenaren direct tegen te scoren. De rechtsbuiten werd direct weggestuurd richting de cornervlag maar waar de rechtsbuiten meende in een sprintduel met Van der Wijst te zijn had deze een simpele oplossing voor deze situatie. Met een keurig achterwaarts lobje zette hij de Udense tegenstander volledig te kijk en voetbalde simpel verder. Door het verstrijken van alsmaar meer tijd werden de Udenaren wanhopiger en wanhopiger. Zo erg zelfs dat de doelman tot twee keer toe mee naar voren ging. Een keer met bal en al, die hij halverwege zijn eigen helft verloor. Tot een tegendoelpunt resulteerde dit echter niet. Het slotoffensief van de Udenaren leidde ook meer gevaar in voor eigen doel. Swinkels had de beste kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn schot trof geen doel. Uiteindelijk zouden er geen treffers meer vallen en kwamen de Boekelaren als winnaars uit de strijd.
Mooi was het niet, maar daarom wellicht extra lekker om zo’n overwinning over de streep te trekken. Nu wacht ons een wellicht nog belangrijkere speeldag: 2 maart. Dan zullen de jonge mannen van Boekel Sport 7 tegen elkaar aantreden op het ‘Ally Pally Beerpongtoernooi’ van CV De Knöllekes. De avond hiervoor en dagen erna zullen de Boekelaren net als afgelopen zondag strijden als leeuwen kan ik u vertellen.
Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,