Boekel Sport 7 boekt belangrijke overwinning op directe concurrent

Datum

12 mei 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

12 mei stond voor de mannen van 7 een belangrijke uitwedstrijd op het programma: de wedstrijd tegen FC Uden 6. Een stugge tegenstander die zich in de thuiswedstrijd niet onbetuigd had gelaten in woord en gebaar. Waar de Udenaren het destijds in de eerste helft nog redelijk netjes hielden werd er in de tweede helft nauwelijks nog gevoetbald en enkel geschopt en gescholden. Later zou blijken dat meerdere teams hetzelfde was overkomen tegen de Geel-Blauwen. Waar er dus met enige argwaan naar de wedstrijd werd gekeken moest deze wel gewonnen worden met het oog op de 4e plaats. Het verlies tegen Gemert had deze op het spel gezet en opnieuw puntverlies zou nagenoeg zeker definitieve uitschakeling betekenen in strijd om deze 4e plaats. Dat de motivatie toch niet bij iedereen aanwezig was bleek wel uit het feit dat Thimo van der Wijst thuis opgehaald moest worden en Ronald van der Horst vijf minuten na aanvang van de wedstrijd wakker werd in Eindhoven. Van der Horst zorgde ook nog voor een uitstekende wedstrijdvoorbereiding doordat hij de shirts in zijn bezit had en ingepland stond om het vervoer te verzorgen. Dat deze jongens grootaandeelhouders zijn in de boetepot mag geen verrassing heten.

Met twaalf (redelijk) fitte spelers en Van der Wijst als vlagger trokken de Boekelaren, ondanks de wat mindere voorbereiding, direct na het eerste fluitsignaal ten aanval. Al snel werd duidelijk dat het een redelijk open wedstrijd werd met veel verschuivingen aan beide zijdes. Net als in de thuiswedstrijd stond de defensie aan beide zijdes goed. Toch was het de thuisploeg die snel gevaarlijk kon worden. Over rechts werd een volley onschadelijk gemaakt door Lex van den Hoogen en Dennis van den Broek voorkwam een zeker doelpunt door nog net de bal weg te werken voordat de spits kon afronden. Uiteindelijk was het de opnieuw ijzersterk spelende Giel Verstraten die de ban brak. Een typische Verstraten-goal. Zoals al vaker: de bal komt aanrollen op de rand van het zestienmetergebied en Verstraten rond laag en hard af in de korte hoek. Daarmee werd het overwicht wat de Boekelaren langzaam hadden veroverd beloond, maar FC Uden bleef gevaarlijk. De vier beste voetballers stonden wederom achterin geposteerd en deze schoven om beurten naar voren waar de Boekelaren het zichtbaar moeilijk mee hadden. Uiteindelijk viel de 1-1 (indirect) ook uit een dergelijke situatie. De laatste man schoof naar voren en op hem werd een overtreding begaan door Rik Swinkels. De vrije trap werd vanaf een meter of 18 knap in de bovenhoek getrapt. Waar FC Uden grote moeite had om spits Rick van Oorschot in bedwang te houden was een doelpunt hem niet gegeven. Een maal trof hij de paal en een andere keer kon de doelman redding brengen na goed terugleggen van Jochem Timmers. Vijf minuten voor rust kwamen de Boekelaren alsnog op voorsprong. Wederom was Van Oorschot erbij betrokken, maar dit maal ging hij niet voor eigen succes. Een harde lage voorzet werd door de Udense doelman (onnodig) aangetikt waardoor Swinkels de bal zo voor het inschieten had, 1-2! Langzaam sloop de agressie al meer en meer in het Udense team.

In de tweede helft moest door de stijgende agressie aan Udense zijde met name Swinkels het ontgelden. De kleine rots in de branding op het middenveld van Boekel heeft er een handje van zich met zijn armen breed te maken in duels en de Udenaren beoordeelden dit keer op keer als ellebogen. Na al een keer wat geduw en getrek ging de rechtshalf echt over de schreef. Zonder ook maar enkele kans en intentie de bal te spelen zette deze een tackle in op Swinkels. Gelukkigerwijs werd hij amper geraakt, maar op onverklaarbare wijze was enkel een vrije trap het gevolg. Daarmee werd wel duidelijk dat de scheidsrechter van dienst niet van plan was kaarten te trekken deze wedstrijd. Hiervoor was Van Oorschot al enkele keren ontsnapt aan een aanslag en Teun ‘Potje’ van den Elzen werd neergehaald toen hij was doorgebroken, maar het spel ging rustig verder. Ook een mogelijke penalty werd Van Oorschot misgund. Hoewel de Boekelaren steeds verder naar achteren gingen spelen om de voorsprong te verdedigen (na het Ajax-fiasco zou men beter moeten weten) werd de thuisploeg toch niet echt gevaarlijk. Enkele hachelijke momenten leverden geen schoten op doel op, alleen een schot uit onmogelijke hoek en een schot recht op de doelman werden gered. De Boekelaren hielden stand en uiteindelijk kregen de Udenaren ook nog de deksel op de neus. Uit een mooie vrije trap van Van den Broek kon Timmers raak knikken. Hij bleef op de grond zitten en juichte, maar later bleek dat dit kwam omdat hij niet op kon staan dankzij kramp. Weer een doelpunt vijf minuten voor het einde van de helft, en dit maal ook de wedstrijd.

Een erg belangrijke overwinning dus want hierdoor wipt Boekel over de Udenaren heen en hijgt het in de nek van Gemert 10. Zij moeten nog tegen de nummer 3 en 7 van het klassement waar de Boekelaren nog tegen de nummer 9, 11 en 12 moet. De 4e plek ligt dus nog steeds voor het grijpen al moet er in deze wedstrijden vijf punten en 11 doelpunten ingelopen worden op de Gemertse concurrent, moeilijk maar niet onmogelijk! Om het doelsaldo op te vijzelen is tijdens de seizoensafsluiting op 19 mei de uitgelezen kans. Dan wordt er om 12:00 uur aangetreden tegen VCO 2 dat al 114 doelpunten tegen heeft gehad gedurende de competitie, komt dat zien!

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,