Boekel Sport 7 boekt belangrijke overwinning in mooie derby

Datum

21 oktober 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

21 Oktober 2018 was een schitterende zondag. Een fijn temperatuurtje, volle zon, een strak veld, Max Verstappen die vanaf P18 naar P2 rijdt en een heerlijke derbypot om de dag mee te beginnen. Die heerlijke derby zou zich afspelen tussen Boekel Sport 7 en Venhorst 4. In de beker speelden de Boekelaren al tegen Venhorst 5 dat in een 8-1 overwinning resulteerde. Venhorst 4 speelde in de beker op haar beurt tegen Boekel Sport 5 en dat resulteerde eveneens in een Boekelse overwinning. Vorig jaar speelden Venhorst 4 en Boekel Sport 7 ook al tegen elkaar en ook dat eindigde in een Boekelse overwinning. Genoeg reden dus om positief te zijn al moest men ook op de hoede zijn, want de Venhorstenaren hadden in de afgelopen zomer de nodige aanwinsten binnen gehaald.
Waar de wedstrijd aanving aan de hand van Wim Bouwmans was het spelbeeld erg leuk en ook erg gelijk opgaand. De bezoekers uit Venhorst kregen zelfs de overhand in het begin en Boekel liet hen opbouwen. Iets dat de Boekelaren niet snel laten gebeuren. Normaliter hebben zij de bal aan de voet en bouwen rustig op. Langzaamaan ging die overhand dan toch naar Boekel. Het spel was aan beide zijden verzorgd, maar echte kansen waren er nog niet op te tekenen. Na een minuut of twintig voetballen was het eerste gevaar dan toch daar en dit brak ook meteen de ban. Het was Sam Vonk die zich goed vrijspeelde en over de grond op de voeten van de doelwachter schoot. Niet veel later hadden de Boekelaren geluk doordat een een-op-een-situatie via de voet van Rik Swinkels op de schouder van keeper Jan Bergmans belandde. Na deze voetballende kansen, was er ook nog een kans uit een corner. Pim Krol steeg boven iedereen uit, maar zijn kopbal viel bovenop het dak van het doel boven de kruising. In de 40e minuut was het dan toch eindelijk raak. Goed doorjagen van Ronald van der Horst resulteerde erin dat er tegen hem uitverdedigd werd. De bal kwam met een hoge boogbal bij Krol terecht die nog net kon verlengen. Vonk reageerde op zijn beurt attent en was eerder bij de bal dan de doelman, 1-0! Een nog leukere wending van wat al een erg leuke wedstrijd was, de bal had namelijk net zo goed aan de andere kant in het netje kunnen vallen. Dit bleek wel uit een grote kans die Venhorst niet lang na de 1-0 kreeg. Aanvaller Geert Rongen kon na een goede steekbal doorlopen op Bergmans doordat Teun ‘Potje’ van den Elzen en Sten Hurkmans elkaar in de weg liepen. Van dichtbij probeerde hij Bergmans te verschalken, maar deze laatste kwam als winnaar uit de strijd waardoor de thuisploeg met een 1-0 stand aan de thee kon.
De tweede helft begon niet zo gelijk opgaand als de eerste helft. De Boekelaren kwamen duidelijk scherper uit de rust en konden hier direct van profiteren. Binnen twee minuten was het alweer raak. Ronald van der Horst stond bijna ongeloofwaardig vrij binnen de vijf meter, Tim van den Boom zag dit en bediende hem naar behoren. Dat Van der Horst een paar keer nodig had om de bal te controleren geeft wel aan hoe vrij hij stond en het feit dat hij de bal uiteindelijk alsnog in het doel deponeerde veegde eventuele kritiek op zijn aanname ook van tafel. 2-0 direct na rust en dit is de zoveelste keer dat de Boekelaren snel scoren in de tweede helft. Het lijkt het kenmerk van het team van Jeroen van Galen te worden. Waar Venhorst in de eerste helft nog goed combineerde was dit in de tweede helft toch minder. Er werd meer geforceerd gespeeld wat natuurlijk te wijten was aan de achterstand. Zo waren er twee schotkansen waar zij veel te weinig tijd namen en onrustig naast schoten. Even later waren zij wel een stuk gevaarlijker. De blonde lange centrumverdediger van Venhorst kwam mee opdraven en haalde verwoestend uit. Gelukkig voor de Boekelaren kwam de bal via de onderkant van de lat terug het spel in. Doordat de Venhorstenaren zo druistig speelden gingen de Boekelaren meer op de counter loeren en met succes. De goed voetballende Jeffrey Minten begon een rush vanaf de rechtsachterpositie. Na vele meters afgelegd te hebben verloor hij de bal, joeg door waardoor hij hem weer veroverde. Ging vervolgens nog eens verder om de achterlijn te halen en bediende Jop Wammes die rustig binnen kon tikken. Uitstekend doorzettingsvermogen! Even later was het vlak voor tijd keeper Bergmans die een schot nog net voorlangs kon tikken en daarmee de stand van 3-0 handhaafde. Na het affluiten van de uitstekend leidende scheidsrechter Bouwmans bleek dit ook de eindstand.
Een erg goede en leuke overwinning. Er werd voor het eerst dit seizoen tactisch sterk gespeeld en dit beloofd veel voor aankomende dinsdag. Dan moet er in de tweede ronde aangetreden worden tegen MVC 4. MVC 4 eindigde vorig jaar één plek boven de Boekelaren en dit jaar hebben zij nog alles gewonnen. Een moeilijke tegenstander dus, maar als er net zo sterk wordt gespeeld als afgelopen zondag dan is alles mogelijk.
Oh, en nog één ding: Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!
Zoals altijd: zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,