Datum

7 oktober 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Waar de zomer al ontzettend goed voor ons was qua temperatuur en zon, wellicht zelfs iets te goed, kan er ook over een heerlijke oktober gesproken worden. Het heerlijke weer doet het kwik zelfs tot boven de 20 graden Celsius stijgen en waar er zondag 7 oktober over een dipje werd gesproken gold dit enkel voor de temperatuur. Het zonnetje deed namelijk uiterst goed zijn best om er toch een mooie zondagochtend van te maken. Waar de mannen van Van Galen normaliter tegen de wat bekendere tegenstanders speelt, stond dit maal een verrassingsmenu op het programma: VCO 2. Een tweede team is al een unicum voor de Boekelaren, maar ook een tegenstander uit het pittoreske ’t Oventje hadden zij nog niet eerder van de bucketlist af kunnen strepen. Reden te meer om de inzet op de scouting te vergroten. Al snel werd ontdekt dat het geen hoogvliegers konden zijn. Twee wedstrijden gespeeld, nul doelpunten voor en negen doelpunten tegen. Tevens hadden zij geen beker gespeeld wat het over het algemeen ook niet veel goeds betekent. Waar een enkeling ooit in de jeugd tegen VCO had gespeeld waren de meeste toch verbijsterd over waar zij moesten spelen. Achter een woonhuis, tussen de paarden en akkerland.

Al vrij snel na het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat de scouting zijn werk had gedaan. De mannen uit ’t Oventje hadden al moeite om een bal over tien meter naar elkaar te spelen en werden op alle fronten simpel afgetroefd door de Boekelaren. Het duurde dan ook niet lang voordat de 0-1 op het (denkbeeldige) scorebord stond. Een beheerst schot vanaf de zestien van Sten Hurkmans was de doelman al na drie minuten te machtig. Een gelatenheid viel als heerlijke nevel over het hoofdveld: de Boekelaren wisten dat dit goed kwam en de thuisploeg maakte zich geen illusies meer. Niet veel later was het opnieuw raak. Goed doorjagen van Rik Swinkels resulteerde in paniek in de defensie en uiteindelijk in het inleveren van de bal. Swinkels die zo door kon lopen op de doelman was niet zelfzuchtig en gaf de bal af aan Sam Vonk die op zijn beurt geen fout maakte. 0-2 al na tien minuten. Een aantal minuten hierna was het Jop Wammes die uit een corner nog een goede kans kreeg, maar zijn kopbal trof helaas geen doel. Zo stapelden zich kans op kans op, zo mocht onder meer Rick van Oorschot doorlopen op de keeper, maar hij faalde jammerlijk. Ook een vrije trap van Van Oorschot resulteerde niet in een doelpunt. Uiteindelijk zou nog wel de 0-3 op het bord komen. Een voorzet viel tussen wal en schip in en na een korte scrimmage tikte Swinkels uiterst secuur en zacht het leder in de hoek. Bij het biljarten zouden ze zeggen: die bal is heel dunnetjes geraakt. Hoewel 0-3 natuurlijk een keurige voorsprong was, waren het toch de Boekelaren die het meest teleurgesteld waren over deze eerste helft. Maar zoals zo vaak, als het gemakkelijk gaat wil iedereen scoren en zo werkt het natuurlijk niet.

Ook in de tweede helft was het al snel raak. De ingevallen Dennis van den Broek ontving de bal op links en hoewel hij vaak als linksback acteert kent een ieder zijn aanvalsdrang. Zeker in een wedstrijd als deze kwam hij vaak mee op, zo ook deze keer. Van den Broek met bal aan de voet trok wat naar binnen, zag dat de winkelhaak in de rechterbovenhoek wel wat gezelschap kon gebruiken en liet de bal pardoes in de verre kruising verdwijnen. Men spreekt hier van een wereldgoal. De 0-4 stond dus alweer op het bord en de kansen bleven maar komen. Onder andere Vonk, Wammes, Van Oorschot en Lex van den Hoogen miste uit kansrijke positie. Toch zou ook de 0-5 nog vallen. Als men aan Potje (Teun van den Elzen) denkt, denkt men niet meteen aan een goalgetter. Nou moet daar duidelijk bij gezegd worden dat ‘men’ niet op Potje zelf duidt, hij vindt dat uiteraard wel het geval. Desalniettemin begint Potje langzaamaan toch dergelijke vormen aan te nemen sinds hij zijn nieuwe rol heeft toebedeeld gekregen als nummer 6. Waar hij voorheen steevast als linksback optrad speelt hij de afgelopen wedstrijden heel verdienstelijk als verdedigende middenvelder. Waar hij tegen Volkel nog de bevrijdende 2-3 aantekende was hij ook tegen ’t Oventje verantwoordelijk voor het slotakkoord. Vonk gaf een goede lage voorzet en Potje rondde beheerst af, 0-5. Tien minuten later floot de leidsman (die tijdens de rust nog een applaus had gekregen in het kader van ‘De week van de scheidsrechter’) de wedstrijd tot een eind.

Uiteindelijk dus een degelijke 0-5 overwinning, maar de dubbele cijfers hadden toch echt gehaald kunnen worden. De overwinning betekent dat Boekel Sport 7 nog steeds ongeslagen is in het nieuwe seizoen. In de competitie kan slechts een team dit ook zeggen, namelijk Erp 9. Buiten die concurrentie, is er ook de concurrentie betreft de Interne Periode. Hierop zijn de jonge honden natuurlijk extra gebrand gezien het feit dat de 3e Interne Periode vorige jaar niet is uitgereikt. Daar is hevige tegenstand van onder andere ’t Derde en ’t Vijfde die eveneens nog alles gewonnen hebben. Een mooi feit voor Boekel Sport als club.

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,