Scheidsrechter

Dhr. Borsboom

Accommodatie

Onbekend

25-11-2018, Boekel - Na een moeizame 2-3 uitzege op Avesteyn 6 wil Boekel 5 graag weer eens laten zien waartoe het instaat is. Deze kans krijgen de Boekelse in een thuiswedstrijd tegen een van de middenmoters van de competitie, Irene 2. Opvallende afwezige voor deze wedstrijd is doelman Jacco Lips, wie kampt met een blessure en een zware zaterdagavond.
Boekel Sport 5 begon de wedstrijd met Kevin van Kessel als bankzitter, wat opvallend is vanwege zijn belangrijke rol in het spel van het team. Sam Wezenberg start hierdoor een linie terug van zijn gewende positie en zal de rol van mid-mid innemen.
De eerste helft begon moeizaam voor Boekel en wist de tegenstander niet te onderdrukken. Boekel kwam zelfs halverwege de eerste helft op een 0-1 achterstand. Hiermee incasseerde Boekel in haar zesde wedstrijd alweer haar zevende tegendoelpunt van het seizoen. Ook wist Boekel weer niet goed van start te komen. Meteen was ook duidelijk voor coach Dijsselbloem dat er ingegrepen moest worden en dus werd Kevin van Kessel direct ingebracht voor de “ruwe diamant” Jannes van den Elzen. Hierdoor schoof Wezenberg weer naar zijn vertrouwde aanvallende linie. Vrijwel direct na deze ingreep kwam Wezenberg ook in actie, wat uiteindelijk resulteerde in een strafschop voor Boekel 5. Diezelfde Wezenberg schoot deze strafschop feilloos binnen en zette daarmee de stand weer gelijk. Daarna ging het hard, nog voor rust zorgde Wezenberg voor de 2-1 en, via een knappe voorzet van Mitchel van Lieshout, de 3-1 en scoorde hiermee een loepzuivere hattrick. Hiermee werd nog voor rust de achterstand omgezet in een 3-1 voorsprong.
In de tweede helft kwam tobspeler Jannes van den Elzen terug het veld in en vroeg in deze helft kwam hij zelfs tot scoren via een knappe kopbal. Helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar toch toonde hij zijn klasse weer eens aan. Niet veel later werd het alsnog 4-1 via, de weer zeer sterk spelende, Kevin van Kessel. Kevin kon de bal gemakkelijk binnen leggen na goed voorbereidend werk van Wouter van den Boogaard. Later toonde Boekel Sport 5 haar handelskenmerk, na een knappe counter scoorde Sam Wezenberg zijn vierde doelpunt van de dag en dus de 5-1. Boekel Sport 5 begon moeizaam, maar kwam uiteindelijk toch tot een ruime voorsprong. Natuurlijk wilde Boekel Sport 5 die voorsprong uitbreiden voor een beter doelpuntensaldo in de race om het kampioenschap. Echter zorgde dit voor bijzondere taferelen, namelijk een Nick Bevers die mee naar voren ging en daarmee de defensie open liet. Natuurlijk had Bevers nog een rekening met fouten in de voorgaande wedstrijd open staan, en wellicht wilde hij die rechttrekken door een doelpunt te maken, maar het tegendeel werd bewezen. Door de afwezigheid van Bevers in de defensie, scoorde Irene de 5-2. Jammer voor het doelpuntensaldo, maar de overwinning zou niet meer in gevaar komen.
Na afloop kan geconcludeerd worden dat Boekel Sport 5 weliswaar een eenvoudige overwinning boekte, maar toch weer zeer zwak begon aan de wedstrijd. De aanvallende ambities van aanvoerder Nick Bevers is ook een rede tot zorgen. Wouter van den Boogaard was vrij duidelijk voor de camera’s: “Als hij zo nodig wil scoren, moet ie niet mij in de weg gaan lopen. Dankzij zijn bemoeienissen, scoor ik in deze wedstrijd 2 tot 3 doelpunten minder.” Hiermee lijkt Bevers zijn voorheen sterke positie als aanvoerder te verliezen. Tijd voor Dijsselbloem om in te grijpen?