Datum

18 november 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

19 november 2018, Heeswijk-Dinther – In de voetballerij draait het om meer dan alleen voetballers, scheidsrechters en trainers. Er zijn zoveel meer mensen betrokken bij een voetbalteam die het voetbal mogelijk maken. Mensen die wij, Boekel Sport 5, dankbaar zijn, dankbaar voor hun bijdrage aan onze wedstrijden en het bestaan van ons team. Denk hierbij aan onze shirtsponsor Rijschool de Vogelzang, onze trouwe supporters en natuurlijk de club Boekel Sport.
Vandaag een bijzondere ode aan de man die op zondag (bijna) altijd paraat staat voor de spelers van Boekel Sport 5. De man die in staat is om met een kater, om 9 uur ’s ochtends, een frietje saté naar binnen te werken. Natuurlijk gaat dit over de legendarische Gerardus van Zutven, beter bekend als Gradje. Grad is dé man van de waterzak, dé man van het creëren van een goede sfeer in het kleedlokaal. 90 minuten lang zit hij langs de lijn gefocust op dat ene moment, dat moment waarop de scheidsrechter gebaard dat een van de spelers van Boekel Sport 5 verzorging nodig heeft. “Het is meer dan een hobby” sprak Grad van Zutven. “Het is een manier van leven, een obsessie, mijn obsessie. Het moment wanneer ik haar (de waterzak) uit kluisje nummer 5 haal, haar aankijk, ja dat moment is goud waard.” Grad heeft de liefde dan weliswaar niet gevonden in een ander mens, maar in de waterzak. De waterzak waarmee hij geblesseerde spelers in een oogopslag laat herstellen met zijn wonderwater. Wij zijn Grad enorm dankbaar en vandaar dat hij deze ode dik en dubbel verdiend heeft.
Ook op zondag 19 november 2018 was Grad van Zutven weer om kwart voor 11 aanwezig in de kantine van Boekel Sport. Boekel Sport 5 maakte zich op voor weer een belangrijke wedstrijd in de strijd om de titel, namelijk een uitwedstrijd tegen Avesteyn 6. Na een reis van iets minder dan 30 minuten, een ijzersterke warming-up en de laatste tactische aanwijzingen van coach Dijsselbloem kon de wedstrijd beginnen.
Boekel Sport 5 begon de eerste helft van wedstrijd sterk en ging gelijk op zoek naar de openingstreffer. Deze openingstreffer kwam ook vrij snel via Daan van Lankveld. Na een geweldige voorzet van Tom Klokgieter, wist Van Lankveld tegendraads de bal in het net te koppen. Niet veel later zorgde Klokgieter zelf voor de 0-2 door goed door te jagen op de doelman van Avesteyn, de bal af te pakken en te scoren. Er leek niets aan de hand voor Boekel Sport 5, het was al gauw duidelijk dat zij een maatje te groot waren voor Avesteyn 6. Maar tóch, door een onverwachtse wending werd het spannend. Via een corner kwam Avesteyn tot een schot op doel, doelman Jens van der Horst kwam knap tot redding door de bal uit de kruising te slaan. Échter, Jens van der Horst was helemaal niet de doelman maar rechtsback én dus was deze redding, weliswaar knap, maar niet volgens de regels. Van der Horst mocht het veld verlaten na een half uur gespeeld te hebben en Avesteyn kreeg een strafschop. Via deze strafschop kwam Avesteyn 6 tot de aansluitingstreffer en zette daarmee de ruststand op 1-2.
Na rust wist Avesteyn 6 goed gebruik te maken van het mannetje dat zij meer hadden. De Boekelse kregen het lastig en waren continu aan het verdedigen. Uiteindelijk kwam Boekel Sport 5 toch tot een aantal grote kansen om de voorsprong uit te breiden. Giel van Asseldonk kwam zelfs voor een open doel te staan, maar schoot de bal onfortuinlijk naast! Een misser van formaat welke je geregeld tegen komt in de Kelderklasse, maar toch niet bij Boekel Sport 5. Door de missers van Boekel bleef het spannend en uiteindelijk kwam Avesteyn, niet onverdiend, tot de gelijkmaker. Avesteyn voelde dat er meer in zat en direct gingen zij op zoek naar de voorsprong. Die voorsprong kwam er niet en uiteindelijk trok toch Boekel aan het langste eind. Via een vrije trap schoot Sam Wezenberg raak en zette daarmee Boekel op een 2-3 voorsprong. De wedstrijd eindigde uiteindelijk ook in deze stand én dus overleefde Boekel Sport 5 60 minuten voetbal met 10 man in Heeswijk-Dinther.

Boekel Sport 5 herstelde zich dus van de misstap van de voorgaande week en gaat daarmee nog vol voor de titel. Volgende week wacht weer een spannend duel voor Boekel waarin zij het thuis zullen opnemen tegen Irene 2. Deze wedstrijd wordt om 12 uur afgewerkt op sportpark De Donk in Boekel. Om af te sluiten met de toepasselijke woorden van Grad van Zutven: “Boekel gaat Irene vlat van de mak spelen!”