Wedstrijdverslag FC Uden 8 - Boekel Sport 5

Datum

4 november 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

4 november 2018, Uden – De wedstrijd tussen FC Uden 8 en Boekel Sport 5 wordt op voorhand overschaduwt door een opvallende afwezigheid. Hoofdcoach Stef Dijsselbloem ontbreekt namelijk en zijn assistent Max Bouman zal zijn taken waarnemen gedurende deze wedstrijd. Hiermee opent direct de geruchtenstroom én dus enigszins onrust rondom Boekel Sport 5.

“Het lijkt mij niet chique om in te gaan op speculaties, naar mijn weten heeft de afwezigheid van Stef te maken met privézaken en zal hij volgende week gewoon weer voor de groep staan.” Sprak zijn plaatsvervanger Max Bouman. Geruchten gaan namelijk dat Dijsselbloem in gesprek zou zijn met een nieuwe club. Real Madrid ontsloeg afgelopen week haar trainer, Lopetegui, en is daarmee per direct op zoek naar een vervanger. Dijsselbloem maakte er voorheen geen geheim van, groot fan te zijn van de Madrileense topploeg. Omgekeerd zijn de goede resultaten van Dijsselbloem met Boekel Sport 5 natuurlijk niet onopgemerkt gebleven in Europa. Niemand binnen Boekel Sport of Real wil de verhalen bevestigen en dus zal het, voorlopig, bij geruchten blijven.

Van onrust bij de club was niets te merken op het veld in Uden. Vanaf de aftrap zette Boekel Sport 5 druk naar voren en dwong daarmee de tegenstander tot verdedigen. Boekel kwam ook snel op een 0-1 voorsprong via een strafschop, verdiend en benut door Sam Wezenberg. Na de 0-1 ging het snel, 7 minuten na de eerste treffer scoorde Luke van Lieshout de 0-2. Niet veel later scoorde hij via een vrije trap de 0-3, en jawel, ook daarna scoorde diezelfde Luke, ook uit een vrije trap, de 0-4. Een loepzuivere hattrick binnen 18 minuten (!) en daarmee leken de kansen van FC Uden al vrij vroeg verkeken. Later scoorde Wouter van den Boogaard de 0-5 en toonde daarmee maar weer eens aan dat hij de weg naar boven is ingeslagen. Nog voor rust kreeg Boekel Sport 5 een penalty tegen na een rommelige verdedigende situatie bij een tegencorner. Doelman Jacco Lips zat dichtbij, maar kon het schot helaas niet keren en dus maakte FC Uden via deze penalty de 1-5. 1-5 was eveneens de ruststand en dus kon Bouman tevreden zijn over zijn ploeg en het vertoonde spel.

Na rust scoorde Boekel Sport opnieuw snel een treffer via een eigen doelpunt van FC Uden. Na een strakke voorzet van Sam Wezenberg, schoof de tegenstander de 1-6 in het eigen doel. Een doelpunt wat tekenend was voor de wedstrijd, FC Uden probeerde, maar kwam op kwaliteit simpelweg tekort. De tweede helft was over het geheel minder sterk van de kant van Boekel, maar zakelijk haalde zij de overwinning binnen. Tom Klokgieter schoof halverwege de tweede helft een vrije trap vanaf 30 meter achter de doelman van FC Uden en zorgde daarmee voor de einduitslag van 1-7.

Boekelsport 5 zat met de gedachten tijdens de tweede helft overduidelijk al bij de volgende wedstrijd tegen Erp 7. Na afloop sprak Bouman: “Die wedstrijd tegen Erp is inderdaad belangrijk, maar dat wil niet zeggen dat wij mogen verslappen vandaag. Maar natuurlijk mag ik na afloop niet klagen en ben ik tevreden met deze uitslag.” De volgende wedstrijd  speelt Boekel Sport 5 thuis tegen Erp 7. Erp 7 wordt tot nu toe gezien als een directe concurrent in de strijd om het kampioenschap. Deze wedstrijd wordt afgewerkt op 11 november om 12 uur op de sportpark De Donk in Boekel.

Voor nu rest de vraag; Staat Dijsselbloem zondag in Boekel langs de lijn, of tóch in Vigo?