Scheidsrechter

Dhr. vd Rijt

Accommodatie

Onbekend

Boekel Sport mocht het zonovergoten sportpark de Heijkuul met een zeer zonnige uitslag verlaten. Vijf minuten voordat de reguliere speeltijd verstreken was beloofden de juichende Boekel Sport spelers elkaar de voorsprong niet meer weg te geven. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het lukte. Met veel inzet werd een gelukkige overwinning geboekt!

Al in de derde minuut was Vitesse met een kopbal van dichtbij erg gevaarlijk. Daar bleef het niet bij. Ook een goede aanval in de zesde minuut en een mooie omhaal van aanvoerder Rob Janssen  leverden niet het gewenste resultaat op. Boekel Sport vermande zich en bouwde mooie aanvallen op richting het doel van keeper Lex Wever. Een spectaculaire omhaal van Noud van Stiphout en een puike voorzet van Tijn van Lankvelt, na een fraaie rush, bleven onbeloond. Ondertussen ging een vrije trap van Vitesse ’08 net naast. In de 27e minuut was het wel raak. Na een goede aanval over rechts, via Tim Schuyers, belandde de bal uiteindelijk op het hoofd van Noud van Stiphout 0-1. Een kwartier lang was het vooral Vitesse ’08 dat in de aanval was. Maar door onzorgvuldigheid van Vitesse en bijtijds ingrijpen van de Boekelse defensie mocht er met een 0-1 stand worden gerust. Tijdens de tweede helft golfde het spel op en neer, maar Vitesse zette de meeste druk. Een pass  van Rens van de Wijst in de 55e  minuut op Tim Schuyers leverde een direct schot net naast op. In de 58e  minuut eindigde een mooie aanval over veel schijven bij Rob Janssen 1-1.  Vitesse bleef gevaarlijk maar een voorzet van Noud van Stiphout was nog gevaarlijker. Helaas was er niemand om de voorzet te verzilveren. Een goed schot van Twan Merks, als sluitstuk van een aardige aanval, werd door de keeper gepakt. Met een paar vrije trappen, een corner en een snelle uitval, na knullig balverlies, hield de Vitesse-aanval de Boekelse verdediging op scherp. In de 82e minuut wilde Boekel Sport met een vrije trap de score naar 1-2 tillen. Buitenspel verhinderde dat. Drie  minuten later was het wel raak. Een assist van Noud van Stiphout was voor Twan Merks genoeg om Lex Wever te verschalken met een schuiver door de benen van de keeper. 1-2 voorsprong. Die werd niet meer weggegeven, omdat Boekel Sport een paar keer door het oog van de naald kon kruipen in de slotminuten. Scheidsrechter Ruud van de Rijt had de wedstrijd geheel onder controle. En in het respect tonen richting zijn beslissingen waren beide teams met lof geslaagd! De vele supporters zien we graag volgende week bij de thuiswedstrijd tegen Constantia weer terug