Datum

9 december 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

9-12-2018, Schijndel – Boekel Sport 5 mag zich in de 10e speelronde opmaken voor een wedstrijd tegen middenmoter Schijndel 9. De mannen uit Schijndel kennen een matig seizoen en staan na 9 wedstrijden op slechts 7 punten. Boekel Sport 5 staat daarentegen na 7 wedstrijden op 18 punten. Wel lijkt de Boekelse formatie in een voetballend (dinsdag)dipje te zitten gezien de laatste wedstrijden. Boekel kwam vaak op achterstand of wisten niet te overtuigen in wedstrijden tegen kwalitatief mindere tegenstanders. Tijd voor Boekel om zich te revancheren dus.
Na een hele nacht en ochtend regen was het maar de vraag of de wedstrijd tussen Schijndel 9 en Boekel 5 kon aanvangen. Echter stelde de Schijndelse club een kunstgrasveld tot beschikking voor deze wedstrijd, waardoor de wedstrijd (tot teleurstelling van Jannes van den Elzen) toch door kon gaan. Hoofdcoach Stef Dijsselbloem koos ervoor om te beginnen met de 2 sterkhouders Sam Wezenberg en Kevin van Kessel op de reservebank. Doelman Jacco Lips was wegens ziekte afwezig waardoor gelegenheidsdoelman Nick Bevers in het doel mocht staan. Bevers die normaal de trotse aanvoerder van het team is, heeft zijn band in moeten leveren aan, de laatste tijd sterk spelende, Wouter van den Boogaard. Hiermee lijkt Dijsselbloem een statement te maken richting Bevers die de laatste weken verre van sterk speelt en in strijd lijkt met hoofdcoach Dijsselbloem om zijn veldpositie. Volgens interne bronnen wil Bevers zelf namelijk fungeren als centrumspits en daarmee de concurrentiestrijd met Van den Boogaard aangaan. Iets waar Dijsselbloem op zijn beurt niet aan toe zou willen geven.
De eerste helft van de wedstrijd tussen Boekel 5 en Schijndel 9 was op zijn zachtst gezegd ‘niet om aan te gluren’. Het middenveld van Boekel wist de aanvallers nauwelijks te bereiken en kwamen ook tot weinig kansen. Spits en aanvoerder Wouter van den Boogaard was voorin belangrijk in het vasthouden van ballen, maar kon verder niets met de bal. Tom Klokgieter, wie speelde als mid-mid, beliep het hele veld, maar kon ook tot weinig gevaar komen. Boekel creëerden niet veel maar gaf ook weinig weg, waardoor Doelman Bevers weinig te doen had. De eerste helft eindigde dan ook in een bloedeloze 0-0.
In de tweede helft koos Dijsselbloem ervoor om Van Kessel en Wezenberg in te brengen en hoopte daarmee meer gevaar te stichten voor het Schijndelse doel. Deze ingreep kwam ook tot zijn recht, want Boekel speelde veel sterker de tweede helft. Schijndel kon aardig meevoetballen, maar moest op sommige momenten toegeven aan de kwaliteiten van Boekel. Klokgieter kon door het inbrengen van Van Kessel naar zijn vertrouwde linie doorschuiven en beloonde dit halverwege de tweede helft met een treffer na een mooie aanval van Boekel. Hoewel Boekel de tweede helft veel sterker speelde, zorgde het nog steeds voor weinig vuurwerk. Tom Klokgieter kreeg nog een kans om de 0-2 te maken, maar werd onderuit gelopen. Een actie waarmee duidelijk een scoringskans ontnomen werd, zonder de bal te spelen, maar een strafschop kwam er niet. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-1 en wist Boekel weer 3 punten mee naar huis te nemen.
Na afloop mag geconcludeerd worden dat Boekel Sport 5 weer moeite had met overtuigen. Wel wordt er in defensief opzicht minder weggegeven dan in de voorgaande wedstrijden. Dit terwijl 1 defensiespeler nog ontbreekt, namelijk Luuk Slits. Assistent coach Max Bouman gaf aan: “We moeten Slits rustig brengen, maar het is goed om te zien hoe hij bezig is op het trainingsveld. Hij gaf aan in deze eerste seizoenshelft met enkele blessures te kampen, maar hij lijkt op de weg terug. Hopelijk is hij gauw fit genoeg om te spelen, maar zoals ik zeg wat ik zie op het trainingsveld geeft veel hoop!” Over het relletje van Bevers en coach Dijsselbloem zwijgt iedereen die betrokken is bij de club. Vraag rest natuurlijk of Bevers nog terugkomt als aanvoerder en of hij Dijsselbloem weet te overtuigen van zijn kwaliteiten als centrumspits. Enkel wilde Bevers kwijt: “Ik zie mezelf als een soort Koevermans. Groot, sterk, zwaar, balvast, zeer sloom, lomp en kop- en schietkracht. Of misschien zoiets als Michiel Kramer, ik houd ook wel van een broodje kroket namelijk.”