Datum

15 april 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

’T Zevende doet nog altijd goed mee om de derde plaats. FC De Rakt 4 staat op verliespunten nog wel voor, maar ook zij moeten nog tegen de koploper én de nummer 2 aantreden. Verder spelen ook nog MVC en Gemert een rol, maar vooralsnog blijven de Boekelaren hen voor. FC De Rakt blijkt voor de mannen van Boekel Sport 7 altijd een moeilijke hindernis. Overwinningen, verliespartijen én gelijke spelen waren er tegen De Rakt 4 en 5 de afgelopen jaren, maar spannend was het altijd. 1-0, 0-1, 1-1. Normaliter werd er niet veel gescoord en bleef het tot de laatste minuut spannend. Op 15 april werd bij stralend weer met deze trend gebroken mede dankzij de slappe inzet van de tegenpartij.

Wanneer een team met slechts 11 spelers en een vlagger aan komt lopen, is dat toch altijd een wat kolderiek tafereel. De moed is eigenlijk al in de schoenen gezonken en zin is er weinig. Een mannetje of drie, vier wil nog wel pogen een rondotje te doen, maar het overgrote deel ziet meer nut in het ‘afwerken’ waar de ballen in of zelfs naast en over het vangnet vliegen. Inzet of niet, afgetrapt moet er worden.

Het lijkt een beproefd recept te worden vanuit de Geel-Zwarte kant. De aftrap wordt genomen door de tegenpartij, Sam Vonk jaagt af op het rechterbeen van de centrumverdediger, want dat zijn nu eenmaal meestal geen fluwelen linkspoten, die de bal ontvangt en verovert de bal. Het gebeurde tegen Udi al drie maal dit seizoen, het gebeurde tegen Boerdonk en ook FC De Rakt ging op een dergelijke manier in de fout. Vonk veroverde de bal, kon op de doelman af, maar werd nog net op tijd gestuit door een verdediger aan Udense zijde. Vonk bleef echter koel nadat hij in balbezit was gebleven, legde af op Rik Swinkels die op zijn beurt keurig afdrukte. 1-0 binnen één minuut! Helaas voor Swinkels was Thimo van der Wijst in november iets sneller zodat het snelste doelpunt aller tijden op zijn naam blijft staan. Dat er een stortvloed aan kansen zou komen leek wel zeker. Zo waren er twee grote kansen voor Vonk die gemist werden en Van der Wijst miste ook nog een ‘100 procentje’ na goed afleggen van Vonk. Uiteindelijk was het na 15 minuten voetballen dan toch echt raak. Teun van den Elzen gaf een keurige bal op Vonk die op zijn beurt een dribbel inzette. Hoewel een verdediger tussen de bal en Vonk kwam, kwam zo ook de bal pardoes voor de voeten van Van der Wijst terecht. Deze maakte geen fout en zette de 2-0 op het bord. Vervolgens zou het mooiste doelpunt van de middag vallen. Een aanval over links over meerdere schijven met een aantal keurige kaatsen deed de bal bij Ronald van der Horst belanden. Deze had de kans om zelf te schieten, maar in plaats daarvan kapte hij zijn directe tegenstander uit en gaf de bal aan Vonk. Deze maakte geen fout en zorgde al in de 25e minuut voor de beslissing in de wedstrijd. Hierna volgden nog wel een aantal kansen, maar de echte motivatie zakte logischerwijs wat weg na het derde doelpunt.

In de rust werden een aantal wijzigingen doorgevoerd en hierdoor kwam er natuurlijk wat nieuwe energie in de ploeg. De 4-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Jochem Timmers gaf de bal op Jeffrey Minten die geconfronteerd werd met een aanstormende verdediger. In een uiterste poging de bal weg te werken schoot de Udense verdediger echter op eigen doel. De bal kon nog wel gered worden, maar Van der Wijst was attent genoeg om de rebound simpel binnen te tikken. Net als in de eerste helft kwamen er grote kansen aan Boekelse kant die weer gemist zouden worden. Met name de kans voor Ronald van der Horst mag panklaar genoemd worden na een werkelijk schitterende voorzet van Vonk tussen de doelman en de verdediging. De volley ging spijtig genoeg over. Hoewel het er niet de wedstrijd naar was eiste keeper Jan Bergmans ook nog wat aandacht op zich. Eerst om compleet onnodig in volle sprint met een sliding de bal binnen te houden, maar ook door een faliekante blunder in de slotminuten van de tweede helft. De Udenaren kwamen in overtal op het doel van Bergmans af en hoewel de voorzet en het schot alles behalve goed te noemen waren werd Bergmans verschalkt doordat hij de bal met zijn voeten weg wilde werken in plaats van zijn handen te gebruiken. De voetballer zit er nog steeds een beetje in zullen we maar zeggen. Niet veel later floot de uitstekend leidende scheidsrechter H. van den Elzen af voor het einde.

Een verrassend eenvoudige, maar erg belangrijke overwinning op de directe concurrent. Aankomende week is staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan wordt er aangetreden tegen de nóg jongere mannen van Gemert 8. Zij staan op een verrassende vijfde plaats en hijgen de Boekelaren in de nek. De uitwedstrijd werd destijds met 0-5 gewonnen dus wanneer de Geel-Zwarten hun niveau halen zou ook deze wedstrijd in een driepunter omgezet kunnen worden.

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,