7 boekt zonder te overtuigen simpele overwinning

Scheidsrechter

Dhr. vd Elzen

Accommodatie

Onbekend

Boekel Sport 7 – Udi 14 is vooraf al een affiche om bij te watertanden. Niet om de grote toeschouwersaantallen of het fluwele spel, maar doelpunten vielen er de vorige keer in overvloed. Er verschenen maar liefst drie 1’en op het scorebord als in: 1-11. Met rust stonden de Boekelaren al met 0-7 voor en dit was ook in de vorige wedstrijd het geval tegen Boerdonk 3. Al deze feiten op een rijtje leken op een voorbode van wederom een overwinning met dubbele cijfers. De overwinning kwam wel, maar van schoonheid óf dubbele cijfers was zeker geen sprake.

Wat tekende voor de 1-11 in Uden afgelopen november was het feit dat de aftrap direct fout ging voor de Udenaren waarna Thimo van der Wijst binnen 15 seconden kon scoren. De Udenaren hadden niet veel geleerd van deze fout, want de aftrap in Boekel ging bijna hetzelfde. De bal werd door de spits terug gelegd naar de centrale verdediger en deze werd weer ingeleverd bij Sam Vonk. Helaas voor de Boekelaren leverde het deze keer geen doelpunt op. Het feit dat het dit keer net niet fout ging tekende wellicht voor de wedstrijd. In november vielen de eerste paar doelpunten snel achter elkaar waardoor de sluizen open gingen bij de Udense defensie. Nu vielen de doelpunten niet vlug en bleven de Udenaren hoop houden. Zij kregen zelfs de eerste grote kans. Een aanval over rechts leverde een goede voorzet en knappe kopbal op. Boekelse doelwachter Jan Bergmans ging volledig gestrekt richting de kruising, maar kon niet bij de bal. Gelukkig bracht de paal redding en kon Bart Vogels, geleend van Boekel Sport 3, de bal uit de doelmond wegwerken. Toch was het overduidelijk dat de Boekelaren de dienst gingen uit maken deze middag. Aanval volgde op aanval, maar snel vielen de doelpunten niet. Uiteindelijk was het dan toch raak uit een corner van Rick van Oorschot. Van Oorschot gaf een strakke bal bij de tweede paal en het was Vincent Martens, net als Vogels geleend van het derde, die knap raak kopte. Eindelijk 1-0 en nu leek het ijs gebroken. Niet veel later viel namelijk ook de 2-0. Wederom was het Van Oorschot die de assist verzorgde. Na een schiettent waarbij verschillende schoten werden geblokt en gered door de keeper, was Van Oorschot de slimste door de vrije man te zoeken. Jeffrey Minten bleek deze vrije man te zijn en uit de draai schoot Minten feilloos raak. 2-0, daarmee was de wedstrijd vergeven en leek wederom een grote overwinning in het verschiet te liggen. De Udenaren waren hier natuurlijk niet tevreden over en de frustratie liep af en toe hoog op. Er werden meer en meer overtredingen gemaakt en zelfs keeper Bergmans werd met bal en al zijn doel in gebeukt. Hiervoor werd natuurlijk wel gefloten door leidsman Van den Elzen, maar een leuke wedstrijd was het niet meer. Desalniettemin stapelden de kansen zich op voor de Boekelaren en zo ook voor Tim van den Boom. Van Oorschot dacht zijn derde assist van de middag te geven door op het laatste moment af te geven aan Van den Boom terwijl hij oog in oog stond met de Udense doelman, maar Van den Boom kreeg het voor elkaar om voor volledig open doel en niemand in de buurt de bal naast te schieten wat leidde tot grote hilariteit langs de zijlijn. Niet veel later dacht Van Oorschot zich alsnog te belonen. Van Oorschot werd weggestuurd door Vonk en kon alleen op de keeper af. Onverwachts werd Van Oorschot zonder enige reden hard van achteren neergehaald en kon daardoor de wedstrijd niet voortzetten. Leidsman Van den Elzen floot voor een vrije trap, maar weigerde de verdediger van Udense kant verder te straffen, wat tot de nodige verontwaardiging leidde aan Boekelse zijde. De vrije trap op aanzienlijke afstand vond geen doel en niet veel later werd er afgefloten voor de rust.

Waar de eerste helft erg enerverend was door de vele kansen enerzijds en het harde spel anderzijds was de tweede helft dit allerminst. Hoewel Pim Krol nog een goede kans kreeg om vroeg in de tweede helft de 3-0 op het scorebord te zetten mocht dit helaas niet zo zijn. De creativiteit was er uit aan Boekelse zijde en de Udenaren waren niet bij machte om het de thuisploeg moeilijk te maken. Het geloof was er uit aan beide zijdes. Er was dus weinig positiefs aan deze 45 minuten al maakte Daan van Tilburg weer minuten in de Geel-Zware armada. Van Tilburg al jaren tobbend met zijn fitheid is langzaam op de weg terug. Heel even leken de Udenaren terug in de wedstrijd te komen toen een gevaarlijke lage voorzet hard richting de korte hoek werd geschoten. Doordat Ivo Kuipers van Boekel Sport 8 dit van verre aan had zien komen en voordat er op doel werd geschoten zei: ‘Die hedde gij Jan, let op die hedde gij!’, was keeper Bergmans op zijn hoede en bracht hij redding met zijn voet zoals Kuipers al voorspelde. Even later zou Bergmans nog vervangen worden door Vonk als gevolg van een bovenbeenblessure, maar ook Vonk kwam niet meer in de problemen. Daaropvolgend floot scheidsrechter Van den Elzen de wedstrijd tot een eind.

Niet het spektakel waarop vooraf werd gehoopt, maar de overwinning was toch wel als simpel te noemen. Waar er niet aan het doelsaldo werd gewerkt konden er toch drie belangrijke punten bij worden geschreven in de strijd om een plaats in de Top 3, een positie die tot afgelopen jaar een illusie leek voor de jonge honden van Boekel Sport 7. Het verzorgde spel van vorig en dit jaar zorgt echter voor de nodige overwinningen en ook wordt er meer gescoord. Dit was waar voorheen nog wel eens het crux zat bij de mannen van Jeroen van Galen. Dat deze drie punten binnen gehaald werden leek toch wel belangrijk gezien het feit dat er volgende week niet gevoetbald wordt en erna wordt aangetreden tegen de ongeslagen koploper FC Uden. Er moet natuurlijk altijd hoop zijn, maar de jonge Boekelaren werden in de uitwedstrijd weggevaagd op het strakke kunstgras in Uden. Wellicht kan het een tactiek zijn van de Boekelaren om eens met Bert van der Heijden te gaan praten over de veldindeling van 25 maart, we zullen zien. Tot dan!

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,