Datum

22 april 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

De jonge Boekelaren van Boekel Sport 7 zijn na de winterstop net als vorig jaar ontzettend op dreef. Alles werd gewonnen op slechts één wedstrijd na. Die wedstrijd werd echter met ‘slechts’ 0-2 verloren van FC Uden 4, de koploper en aanstaande kampioen van Zuid II 6e klasse – 39. De Geel-Zwarten kunnen nog steeds 2e worden wat normaliter een kampioenschap zou betekenen ware het niet dat FC Uden present is en met speels gemak de concurrentie verpulverd. Afgelopen week werd een belangrijke overwinning op FC De Rakt behaald en deze week stond de derde partij tegen Gemert 8 op het programma. Gemert 8 was namelijk in de beker ook één van de tegenstanders. In de beker werd nog verloren, maar dit was volledig aan de Boekelaren te wijten en niet aan het goede spel van de Gemertenaren. Een maand later werd er in de competitie namelijk met 0-5 gewonnen op het kunstgras van Sportpark Molenbroek. Daarna begon het aan Gemertse kant ook opvallend goed te draaien en zijn zij zowaar concurrenten van de Geel-Zwarte Armada van Van Galen. Genoeg reden om op de hoede te zijn. Tel daar bij op dat het gehele team de avond (en ochtend) ervoor al gestreden had tijdens de housewarming van keeper Jan Bergmans dan weet men dat het een zware middag gaat worden.

Waar Rik Swinkels op zijn fluit blies om de wedstrijd aan te doen vangen (jawel 7 had weer eens geen scheids) werd er iemand op een kilometer of twee wakker van dat schelle geluid. Op de Bosberg 55 ontwaakte een van de jongens die de avond en ochtend ervoor zo gestreden hadden. Jop Wammes en Teun Hanenberg waren ook te laat, maar zij hielden het nog onder de tien minuten. Rik Swinkels maakte het met een half uur wat bonter waardoor hij mocht fluiten. Wat dat betreft had Lex van den Hoogen er keurig het oog op. “Als ik nu gewoon een uur te laat kom, dan kan ik ook de eerste helft niet fluiten” moet hij gedacht hebben, zo geschiedde. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat de Boekelaren het heft in handen zouden hebben. Er werd rustig opgebouwd en Gemert was niet bij machten om het verzorgde spel echt te ontregelen. Toch speelde de avond ervoor de Boekelaren parten. Hoewel het spel verzorgd was, ging te bal te langzaam rond om echt gevaarlijk te worden. De zwart-witte tegenpartij probeerde aan de hand van de counter en lange ballen gevaarlijk te worden, maar dit zou niet lukken tot de 40e minuut. Daarvoor was er nog een hachelijk moment tussen Dennis van den Broek en Jan Bergmans doordat Van den Broek ‘los’ interpreteerde als ‘kop de bal achteruit’. Zoals gezegd werden de Gemertenaren in de 40e minuut gevaarlijk. Zij kregen als eerste een grote scoringskans doordat de bal pardoes voor de voeten van de spits viel. Keeper Bergmans reageerde echter alert door zijn doel uit te stormen en met een reflex redding te brengen. Hiermee was de dreiging nog niet over, want door de reflex kreeg de linkshalf van Gemert de bal panklaar om in te koppen. Deze poogde de bal over Bergmans heen te koppen, maar ook hierop kon hij redding brengen door volledig gestrekt de bal weg te tikken. Vervolgens was het Hanenberg die rust bracht door de bal weg te werken. Binnen een minuut na deze grote kansen aan de ene zijde was het aan de andere kant dan eindelijk raak. Een lange bal viel tussen verschillende spelers in waarna Pim Krol het meest attent was en Sam Vonk wegstuurde. Vonk kon volledig vrij op het doel af en verschalkte de keeper door met buitenkant voet de bal tergend langzaam over de doellijn te doen lopen, 1-0 meer dan verdiend! Swinkels floot niet veel later op blote voeten (deze had hij tijdens de drinkpauze uitgedaan) de eerste helft tot een eind.

In de eerste helft was ook Lex van den Hoogen gearriveerd en mocht in de tweede helft voor hem zo geliefd als ‘Flexbuiten’ opereren: linksbuiten in de vrije rol. Tijdens de rust was dat niet de enige wijziging. Vonk verloor het potje naamloten.nl en moest dus fluiten. Ook de Gemertenaren voerde een wijziging door, daar ging een andere veldspeler keepen aangezien de doelman niet aanwezig was. Dat dit geen gouden zet was zou al snel blijken. De 2-0 kwam namelijk tot stand door een grote fout van deze doelman. Na een terugspeelbal was het de immer gedreven Rick van Oorschot die de doelman opjaagde. Deze wilde de bal met een verre haal naar voren werken, maar in plaats daarvan schoot hij tegen de centrumverdediger aan. De bal kwam voor de voeten van Ronald van der Horst terecht en voor hem was het een koud kunstje om, met de doelman buiten de zestien, de bal in het doel te doen belanden. Iets later kreeg Flexbuiten de kans om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Volledig vrij kon hij doorlopen op de keeper met alle tijd van de wereld. Toch verloor Van den Hoogen het directe duel met de doelman van Gemert. Wat al bleek in de eerste helft was ook in de tweede helft het geval: als hij niet valt aan de ene kant…… Waar de eerste helft en het begin van de tweede helft volledig gedomineerd werd door de Boekelse partij sloop de vermoeidheid er toch in. Er werd onverzorgder gespeeld en de Gemertenaren konden de druk opvoeren. Uiteindelijk resulteerde dit dan ook in de 2-1. Vonk die weer met Swinkels van positie had geruild (ja, een scheidsrechter voor een mid-mid gedurende de tweede helft, er werd zelfs geklapt aan Gemerste kant) miste een sliding waardoor de verdediging van Boekel ontregeld was. Daardoor kwam de uitploeg met twee spelers voor Bergmans te staan en zij speelde dit keurig uit. Gelukkigerwijs was dit pas vijf minuten voor tijd waardoor de Boekelaren niet verder in gevaar kwamen.

Een belangrijke overwinning dus voor de Boekelaren zeker gezien het feit dat Erp punten verspeelde op dezelfde dag en de tweede plaats dus meer en meer in zicht komt. De volgende tegenstander is ook Erp dus dan zal het moeten gebeuren!

Zoals altijd: Zoals wijlen Johan Cruyff zou zeggen,