Datum

21 oktober 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

21 oktober 2018, Siebengewald – Na 3 redelijk eenvoudige overwinningen in de bekergroepsfase ging Boekelsport 5 verder voor de beker. In de eerste ronde van de knock-outfase trof Boekel Sport 5 de Stormvogels ’28 3 uit Siebengewald.
Om 9 uur vertrok vanaf sportpark de Donk een touringcar met daarin nabij 35 personen, alle gebrand om de Stormvogels te verslaan. Na een reis van 1 uur arriveerde Boekelsport 5 met aanhang in Siebengewald. De zenuwen waren van de gezichten te lezen en de adrenaline was voelbaar.
Na de warming-up was het om 11 uur tijd om af te trappen. Geel-zwarte rook en rode fakkels zorgde voor spektakel langs de zijlijn, Boekelsport 5 intimideerde de tegenstander vanaf minuut 1 met deze entourage. Laat het geen toeval zijn dat zij dan ook vrijwel direct op een 0-1 voorsprong kwamen door Tom Klokgieter die tekende voor de eerste treffer van de dag. De Stormvogels werden overklast en zochten hun uitweg op een onsportieve, harde manier. Als echte houthakkers probeerde ze Boekelsport 5 uit hun spel te halen en zorgde ze voor ophef langs de zijlijn. Uiteindelijk resulteerde dit ook in een gele kaart voor Siebengewald. Het latere zwakke ingrijpen van de scheidsrechter droeg niet bij aan een sportievere wedstrijd. Boekelsport 5 raakte later ook uit hun spel, het liep 2 gele kaarten op en hoewel zij overduidelijk de betere voetballende ploeg waren, scoorde de Stormvogels vlak voor rust uit het niets de gelijkmaker. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een 1-1 ruststand. De eerst helft kon omschreven worden als hard en onsportief maar zorgde tegelijkertijd ook wel voor sensatie. Twee teams vechtend voor de volgende ronde van de beker ten koste van alles.
In de tweede helft scoorde Boekelsport 5 weer snel via Luke van Lieshout en kwam het op een 1-2 voorsprong. Al het onsportieve en harde veldspel leek verdwenen in de tweede helft en Boekelsport 5 liet zien de betere voetballers te hebben. Toch werd het even later weer gelijk via een discutabele strafschop in het voordeel van Siebengewald. De spanning kwam weer terug en Boekelsport 5 moest opnieuw aanzetten wat ook weer resulteerde in een nieuwe voorsprong. De 2-3 werd gemaakt door Mitchel van Lieshout en even later werd het zelfs 2-4. Nick Bevers toonde zijn lenigheid door een afvallende bal op kophoogte, met zijn rug richting de goal, binnen te schieten. Hiermee leek de wedstrijd te zijn beslist maar toch scoorde Siebengewald opnieuw en werd het tóch weer spannend met een stand van 3-4. Uiteindelijk zorgde de goudenwissel Jannes van den Elzen voor de 3-5 en was de wedstrijd dan écht beslist. Jannes bewees hiermee opnieuw te kunnen scoren op belangrijke momenten. 3-5 was eveneens de einduitslag en dus bekert Boekelsport 5 verder!
Na afloop kan er enkel gesproken worden over spektakel en opnieuw een zege voor Boekelsport 5 die weer aantoonde ruggengraat te hebben. Hiermee lijken zij dit seizoen dat ook echt klaar te zijn om successen te gaan boeken maar er moet niet vergeten worden dat die weg naar succes nog altijd onder constructie is.